Οι «νταβραντισμένοι» επιβήτορες εκπαιδευτικών της Γ΄ Αθήνας και όχι μόνο

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Τα «καλά» paidia της Γ΄ Αθήνας ετοιμάζονται για άλλη μία φορά να χτυπήσουν, καλυμμένοι από την ιδιότυπη «ομερτά» και «ασυλία» που επικρατεί στη συγκεκριμένη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης μεταξύ Διοίκησης, των διοικητικών της υπηρεσιών, του ΠΥΣΔΕ, των Διευθυντών σχολικών μονάδων και ομάδων εκπαιδευτικών που συμπαραστέκονται στο «έργο» τους.

Σε μία νουβέλα διοικητικής παράνοιας και «μυστηρίου», ο συγγραφέας στον δημιουργικό ίστρο του θα μπορούσε σε όρους ποινικής δικαιοσύνης, να δώσει το συγκεκριμένο «φαινόμενο» ως «σύσταση ομάδας, οργανωμένης σε βαθμίδες ιεραρχικά με σκοπό την προστασία των μελών της».

Συμβαίνει αυτό; Ασφαλώς όχι αφού οι διοικητικές «παραβάσεις» που έχει σε γνώση του ο συντάκτης του παρόντος είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Το αν είναι αρμοδιότητα της ποινικής δικαιοσύνης θα το δείξει ο χρόνος σύντομα, αφού σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πληροφορίες αυτή έχει ήδη επιληφθεί. Εξάλλου σε μία από τις πολλές υποθέσεις κραυγαλέων διοικητικών παραβάσεων της συγκεκριμένης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, η παραπομπή στη Δικαιοσύνη είναι ήδη γεγονός με την αίθουσα και τους «ενδιαφερόμενους» να ετοιμάζονται για τις 19 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.

Απ’ όσα έχουν περιέλθει σε γνώση του γράφοντος μέχρι σήμερα, η υπόθεση αφορά αλλά και καταδεικνύει την «διαπλοκή» συμφερόντων συνδικαλιστών και διοικητικών παραγόντων της εκπαιδευτικής πυραμίδας με θύματα εκπαιδευτικούς. Το αν είναι αθώοι ή ένοχοι όσοι έχουν κλιθεί να καθήσουν στο «εδώλιο» είναι θέμα της κρίσης των δικαστικών λειτουργών που θα εξετάσουν την υπόθεση. Προσωπικά ευχόμαστε να μην αποδειχθεί τίποτα μεμπτό και οι άνθρωποι να απαλλαγούν, αφού και το πειθαρχικό δίκαιο είναι πλέον πολύ σκληρό...

Φαίνεται, όμως, από τις εξελίξεις ότι στην συγκεκριμένη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης οι «εξουσιαστές», συγνώμη τα εκπαιδευτικά και διοικητικά της στελέχη αισθάνονται ότι έχουν κάποιας μορφής ιδιότυπης ασυλίας για ότι κάνουν παρερμηνεύοντας «συνήθως» το νόμο και ποντάροντας στην έλλειψη γνώσης των ισχυόντων, την ανασφάλεια και το «φόβο» των εκπαιδευτικών.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά (μερικές μικρές και ήσσονος σημασίας χαρακτηριστικές περιπτώσεις, έτσι για «προθέρμανση» του τι θα ακολουθήσει):

1). Υπεραριθμίες εκπαιδευτικών: Διευθυντής σχολικής μονάδας «δίνει» δύο πλεονάσματα εκπαιδευτικών σε συγκεκριμένο κλάδο αν και πρέπει να δώσει «οργανικό κενό» και το ΠΥΣΔΕ «επικυρώνει» την εισήγησή του.

α). Λεπτομέρεια 1η: Στο σχολείο και στο συγκεκριμένο κλάδο υπηρετούν τα τελευταία 3 τουλάχιστον σχολικά έτη δύο εκπαιδευτικοί (με διάθεση από το ΠΥΣΔΕ) που κάλυπταν οργανικά κενά.

β). Λεπτομέρεια 2η: Κατά το τρέχον σχολικό έτος ο κ. Διευθυντής της σχολικής μονάδας έδωσε δύο λειτουργικά κενά για τον ίδιο κλάδο.

γ). Λεπτομέρεια 3η: Εάν ο κ. Διευθυντής «έδινε» οργανικό κενό για τον κλάδο τη θέση θα καταλάμβανε, λόγω αρχαιότητας, ο ένας εκ των δύο εκπαιδευτικών που σύμφωνα με πληροφορίες είναι και άτομο που μπορεί να ενταχθεί σε ειδική κατηγορία.

δ). Λεπτομέρεια 4η: Ο έτερος και «νεότερος» των δύο εκπαιδευτικών τυγχάνει της «εκτίμησης» του κ. Διευθυντή, με ότι κι αν αυτό σημαίνει.

2). Διευθυντής σχολικής μονάδας δεν κάνει αναθέσεις μαθημάτων εντός της προβλεπόμενης ημερομηνίας και δεν καταχωρεί στο MyScool τα προβλεπόμενα στοιχεία για αριθμούς μαθητών αναθέσεις μαθημάτων, κλπ. Δέχεται τις προφορικές παρατηρήσεις του Διευθυντή Εκπαίδευσης, αλλά μέχρι εκεί. Ο κ. Διευθυντής, ακόμη προσπαθεί να «μαγειρέψει» τις αναθέσεις μαθημάτων ορίζοντας αυθαίρετα ποιοι είναι αρχαιότεροι και ποιοι νεότεροι… (περισσότερα γι’ αυτό τις επόμενες ημέρες).

4). Σε ΕΠΑΛ, οι ηλεκτρολόγοι «παίρνουν» κατά το προηγούμενο σχολικό έτος τα κοινά με τους μηχανολόγους μαθήματα Α΄ ανάθεσης (τα εύκολα και άκοπα) με την «λειτουργική στήριξη» του υποδιευθυντή της σχολικής μονάδας που είναι και ο συντάκτης του προγράμματος. Αποτέλεσμα να υπάρξουν πλεονάσματα διδακτικών ωρών στον κλάδο του και να καλυφθούν με υπερωρίες και την ίδια στιγμή «βγαίνει» λειτουργικά υπεράριθμος μηχανολόγος. Το ίδιο «κόλπο» ετοιμάζεται και για το τρέχον σχολικό έτος.

5). Εκπαιδευτικός ΤΕ01… με πτυχίο ΠΕ 17… άλλου κλάδου ορίζεται Τομεάρχης σε Ε.Κ. (πρώην ΣΕΚ) ως ΠΕ 17.. για τον Τομέα όμως της ειδικότητας του πτυχίου του ως ΤΕ01… Κατά το σχ. έτος 2013-14 «παίρνει» με ανάθεση από τον Διευθυντή του οικείου ΕΠΑΛ και του Διευθυντή Ε.Κ. θεωρητικά μαθήματα ως ΠΕ 17.. αλλά, όμως, στην ειδικότητα του ΤΕ01 που κατέχει και είναι διαφορετική από αυτή του κλάδου ΠΕ 17…

6). Εκπαιδευτικός ΤΕ01… με πτυχίο κλάδου ΠΕ 17… για τον οποίο δεν υπάρχουν στοιχεία μετάταξής του, «μετατάσσεται» το 2009 με την πράξη αυτοδίκαιης κατάταξης από τα ΤΕΕ στα ΕΠΑΛ στον κλάδο ΠΕ 17… και καταλαμβάνει χωρίς άλλη πράξη του οικείου ΠΥΣΔΕ θέση εκπαιδευτικού αυτού του κλάδου στη σχολική μονάδα (ΕΠΑΣ). Κατά το σχολικό έτος 2013-14 και λόγο κατάργησης των ΕΠΑΣ τοποθετείται με διοικητική Πράξη του Διευθυντής Εκπαίδευσης σε οργανική θέση εσπερινού ΕΠΑΛ «μεταφέροντας» την αρχαιότητα του από την τοποθέτησή του στην ΕΠΑΣ ως ΤΕ01...

7). Εκπαιδευτικός ΤΕ01… μηχανολόγος, «μετατάσσεται» κατά την τοποθέτησή του σε σχολική μονάδα, μετά από μετάθεση από άλλη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στον κλάδο ΠΕ17… άλλης ειδικότητας και έκτοτε συνεχίζει να «παίρνει» μαθήματα ως ΠΕ17…

8). Υποδιευθυντής δηλώνει άδεια δύο ημερών, αλλά παρότι έχει ήδη περάσει μία εβδομάδα, αγνοείται η τύχη του ενώ δεν υπάρχει η προβλεπόμενη από το νόμο έγκριση της άδειάς του και δεν αναπληρώνονται από άλλο εκπαιδευτικό οι ώρες διδασκαλίας που προβλέπονται από το νόμο να κάνει.

Το Vukentra.gr και ο γράφων έχουν στην διάθεσή τους στοιχεία που αναφέρονται σε πληθώρα διοικητικών «παραβάσεων» και αυθαιρεσιών της Διοίκησης της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής περιφέρειας, διαχρονικά, κρίνει, όμως, ότι προς το παρόν αυτές δεν είναι προς δημοσίευση. Απλώς να επισημάνουμε ότι είναι άξιο προσοχής το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία απόφαση (εκτός αν έχει κρατηθεί απόρρητη και μη ανακοινώσιμη) για τον έλεγχο των Πτυχίων και δικαιολογητικών που υπάρχουν στου υπηρεσιακούς φακέλους διοικητικών και εκπαιδευτικών, με ότι κι αν αυτό σημαίνει. Όπως επίσης ότι δεν έχει υπάρξει καμία κίνηση ελέγχου για την επισήμανση μας ότι υπάρχει διαφορά δύο ετών στη δημόσια προϋπηρεσία Διευθυντή σχολικής μονάδας αυτής που του υπολογίσθηκε για μοριοδότησή του στις διαδικασίες επιλογής Διευθυντών και αυτής που αναφέρεται στην απόφαση ένταξής του στο ενιαίο μισθολόγιο. Το ότι ο συγκεκριμένος Διευθυντής «ανήκει» στην ομάδα εξουσίας συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης, κρίνουμε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό.

Το παρόν σημείωμα, αποτελεί ουσιαστικά προοίμιο των όσων θα αναφερθούν, με στοιχεία και έγγραφα πλέον, σε επόμενα δημοσιεύματα του Vukentra.gr για την συγκεκριμένη Διεύθυνση Εκπ/σης (και όχι μόνο) και των «νταβραντισμένων» επιβητόρων της (ξέρουν αυτοί ποιοι είναι, όπως ξέρουν και τι ακριβώς κάνουν και για ποιο σκοπό).

Ουδέν κρυπτό υπό τον ήλιο…, ο καθένας ας είναι έτοιμος να λάβει την αμοιβή του. Η περίφημη ρύση της λαϊκής φιγούρας του Καραγκιόζη «τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου» τελείωσε οριστικά, όπως τελείωσε και το περίφημο «Σε όποιον δεν αρέσουν οι αποφάσεις, ας πάει στα δικαστήρια», γιατί αυτά διακρίνονται τόσο σε διοικητικά («ζήσε Μάι να φας τριφύλλι») όσο και σε ποινικά, κι ο θεός (του υπουργείου Παιδείας και του Διοικητικής Μεταρρύθμισης) να βάλει το χέρι του, άσχετα αν μερικοί μερικοί ισχυρίζονται ότι έχουν την «ευλογία» του.

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "