Αποκλειστικό: Οι Νέες Αναθέσεις Μαθημάτων στην Επαγγελματική Εκπαίδευση (Β΄ & Γ΄ Τάξη ΕΠΑΛ). Η πρόταση του ΙΕΠ

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική

 

Η τελευταία ολοκληρωμένη  υπουργική Απόφαση για τις Αναθέσεις μαθημάτων στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ήταν η επονομαζόμενη και απόφαση Νικολόπουλου, από τον εισηγητή της τότε Διευθυντή Σπουδών Β/θμιας Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας κ. Θανάση Νικολόπουλο. Πλήρης, κάλυπτε τόσο τη Γενική, όσο και την Επαγγελματική, είχε δε και τις απαραίτητες διευκρινιστικές οδηγίες με αποτέλεσμα να μην χρειασθεί η έκδοση καμίας εγκυκλίου για τη σωστή εφαρμογή της, όπως συνήθως συμβαίνει  για κάθε υπουργική απόφαση του υπουργείου Παιδείας. 

Με την ανάληψη της θέσης της υπουργού Παιδείας από την κ. Άννα Διαμαντοπούλου και έκτοτε υπήρξε μία βιομηχανία έκδοσης επιμέρους αποφάσεων νέων αναθέσεων σε κλάδους που θεωρούσαν τον εαυτό τους «αδικημένο» από την λίστα Νικολόπουλου ή επειδή άλλα υπουργεία ήθελαν να «τακτοποιήσουν» τα του οίκου τους, όπως π.χ. το υπουργείο Ναυτιλίας για τους Πλοιάρχους και τους Μηχανικούς Εμπορικού Ναυτικού. Αποτέλεσμα να υπάρχει μία πανσπερμία αποφάσεων ανάθεσης μαθημάτων που σε πολλές περιπτώσεις ήταν αλληλοσυγκρουόμενες δημιουργώντας σύγχυση και εντάσεις μεταξύ Διευθυντών και εκπαιδευτικών.


 Το θέμα αυτό ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, γνωστό στο νέο επιτελείο του υπουργείου Παιδείας αφού απασχολούσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες του τόσο με αιτήματα όσο και με παράπονα μεμονωμένων και όχι μόνο εκπαιδευτικών.  Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να πάψουν να υπάρχουν φαινόμενα αυτού του τύπου, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες υπηρεσιακών παραγόντων, ζητήθηκε από το ΙΕΠ να υπάρξει η κωδικοποίηση όλων των αναθέσεων μαθημάτων στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, στην οποία υπήρχε και το ουσιαστικό πρόβλημα. 

Το θέμα ανατέθηκε στον κ. Παύλο Μάραντο, Σύμβουλο Β΄ και προϊστάμενο του Τμήματος Β΄ του ΙΕΠ. Η πρόταση  της «άτυπης» ομάδας που συνέστησε παρουσιάσθηκε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΙΕΠ στο δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου προκειμένου να εγκριθεί και να σταλεί στον υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο προς υπογραφή. Στελέχη του ΙΕΠ που είναι γνώστες της όλης διαδικασίας, δήλωσαν στο Vukentra.gr  ότι η «άτυπη» ομάδα εργασίας που συνέστησε ο κ. Π. Μάραντος  ήταν ολιγομελής και ιδιαίτερα κλειστή με αποτέλεσμα «κανείς» να μην γνωρίζει ποιοι την αποτελούσαν, εκτός από την γενική αναφορά ότι σ’ αυτή συμμετείχε  και ένας Σχολικός Σύμβουλος με θητεία στο υπουργείο Παιδείας επί υπουργίας Διαμαντοπούλου. 

Το Vukentra.gr   παρουσιάζει σήμερα τμήμα της εισήγησης του κ. Παύλου Μάραντου στο διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ και ειδικότερα την πρόταση για τις αναθέσεις των μαθημάτων ειδικότητας στους Τομείς Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμών που «θεωρητικά» έχουν πάρει τη τελική μορφή τους.

Για να δείτε όλες τις αναθέσεις των Τομέων Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμών κάντε κλικ εδώ.


 Σύμφωνα με στελέχη της εκπαίδευσης που υπηρετούν στο ΙΕΠ η πρόταση  για τις αναθέσεις των μαθημάτων στα ΕΠΑΛ πρόκειται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ημέρες και πάντως πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ώστε αφού υπογραφεί από τον υπουργό Παιδείας και δημοσιευθεί σε ΦΕΚ να χρησιμοποιηθεί για τις αναθέσεις και την κατανομή των μαθημάτων στους εκπαιδευτικούς από τους Διευθυντές σχολείων και τους Συλλόγους Διδασκόντων. Στελέχη μάλιστα της Διεύθυνσης Σπουδών Β/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας διετύπωσαν την  άποψη ότι θα υπάρξει και πρόβλεψη στο My Scool για την εισαγωγή στοιχείων Α΄ και Β΄ ανάθεσης των μαθημάτων  ώστε να μην υπάρξει καμία καταστρατήγηση από πλευράς Διευθυντών σχολικών μονάδων, ιδιαίτερα στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. 

Οι αναθέσεις μαθημάτων για τους υπόλοιπους Τομείς των ΕΠΑΛ θα δημοσιευθούν αμέσως και μόλις το Vukentra.gr  τους έχει στη διάθεσή του. Σε ότι αφορά τις νέες σχολές κατάρτισης ΣΕΚ που υπάγονται στη Δια Βίου Μάθηση δεν υπάρχει τίποτα γνωστό προς το παρόν για τις αναθέσεις μαθημάτων αν και στελέχη του υπουργείου Παιδείας εικάζουν ότι θα  ισχύσει και γι’ αυτές η νέα απόφαση, έστω και σαν προσωρινή λύση.

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "