Αναθέσεις μαθημάτων: Νέα Απόφαση για την Β/θμια Εκπ/ση εντός του Σεπτεμβρίου

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική

 

Σχέδιο απόφασης που ορίζει τις νέες αναθέσεις μαθημάτων στην επαγγελματική εκπαίδευση προωθεί προς υπογραφή στο υπουργείο Παιδείας, το ΙΕΠ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Vukentra.gr,  το συγκεκριμένο σχέδιο απόφασης αποτελεί πρωτοβουλία του Συμβούλου Β΄ ΙΕΠ κ. Παύλου Μάραντου που έχει και την αρμοδιότητα για την δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση. Η νέα απόφαση για τις αναθέσεις των μαθημάτων δεν πρόκειται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, αφού οι εισηγητές της προβάλουν ότι πρόκειται για παιδαγωγικού χαρακτήρα κείμενο και όχι κανονιστική απόφαση. 

Το ποιοι είναι οι συντάκτες της νέας απόφασης  είναι άγνωστο, αφού το ΙΕΠ και ο κ. Παύλος Μάραντος αρέσκονται να μην ανακοινώνουν ούτε «Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος», ούτε «Αποφάσεις σύστασης Ομάδων εργασίας ή Επιτροπών», αλλά να συνεργάζονται με εκπαιδευτικούς και «ειδικούς» που επιλέγουν οι ίδιοι χωρίς ποτέ να γίνονται γνωστά ούτε τα ονόματά τους, ούτε τα κριτήρια επιλογής τους. 

Πηγές του ΙΕΠ μιλούν για ανακατατάξεις στις Αναθέσεις μαθημάτων και ειδικότερα σ’ αυτές των μαθημάτων ειδικότητας του ΕΠΑΛ. Κερδισμένοι φέρονται να είναι οι Ηλεκτρονικοί έναντι των Ηλεκτρολόγων αφού κερδίζουν την Α΄ συν-ανάθεση πολλών μαθημάτων από τους δεύτερους. Κερδισμένος επίσης φέρεται να είναι και ο κλάδος των ΠΕ 12 έναντι των ΠΕ 17, όπως και οι ΠΕ 18 Οχημάτων. 

Χαμένοι της υπόθεσης οι ΤΕ01,αφού ο βασικός υποστηρικτής τους στο υπουργείο Παιδείας και πρώην σύμβουλος των Γκλαβά και Αρβανιτόπουλου έχει αναλάβει να τρέξει τις ΣΕΚ υπό τον υφυπουργό κ. Κουκοδήμο. 

Η νέα απόφαση ανάθεσης μαθημάτων, όταν και εάν υπογραφεί και δημοσιευθεί, είναι κομβικής σημασίας για τα νέα αναλυτικά προγράμματα του νέου ΕΠΑΛ, αφού θα αποτελέσει πρόκριμα και κριτήριο για όσους επιλεγούν στις ομάδες εργασίας σύνταξης τους. 

Σε κάθε περίπτωση, το τι ακριβώς περιλαμβάνει και ορίζει η συγκεκριμένη απόφαση θα φανεί με την δημοσίευσή της.

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "