Σεξουαλική παρενόχληση 16χρονης μαθήτριας με νοητική υστέρηση από Οδηγό σχολικού λεωφορείου

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Ειδική Αγωγή


Οδηγός σχολικού λεωφορείου κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας ζωής μαθήτριας

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα αναβιώσει την 23η Νοεμβρίου 2018 υπόθεση με κατηγορούμενο για προσβολή της αξιοπρέπειας άλλου στο πεδίο της γενετήσιας ζωής με ασελγείς χειρονομίες ή προτάσεις, που αφορούν σε ασελγείς πράξεις, τελεσθείσας με κατάχρηση της παραφροσύνης ή της από οποιαδήποτε αιτία προερχόμενης ανικανότητας άλλου να αντισταθεί, έναν Ροδίτη οδηγό σχολικού λεωφορείου, που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και σε χρηματική ποινή συνολικού ύψους 15.000 ευρώ.

Όπως έγραψε η “δημοκρατική”, η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε την 7η Απριλίου 2014 από τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη μετά την υποβολή στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου αναφοράς – καταγγελίας μιας ψυχολόγου και μιας κοινωνικής λειτουργού, σχολείου ειδικής αγωγής, για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης με ειδικές ανάγκες.

Στον κ. Παπαδομαρκάκη είχε υποβληθεί προηγουμένως σχετική αναφορά από τον διευθυντή του Σχολείου, συνοδευόμενη από έκθεση της κοινωνικής λειτουργού και της ψυχολόγου.
Η έκθεση συντάχθηκε μετά από συνέντευξη με την 16χρονη μαθήτρια, που υποστήριξε ότι έπεσε θύμα παρενόχλησης από τον οδηγό και τον συνοδηγό του σχολικού λεωφορείου, που μεταφέρει τα παιδιά στο σχολείο.

Ο συνοδός φέρεται να την αποκαλούσε συγκεκριμένα “τσαχπινογαργαλιάρα” και να προσπαθούσε να την “γαργαλήσει”.

Η 16χρονη που κατέθεσε στο πρωτόδικο δικαστήριο διευκρίνισε ότι ο τελευταίος δεν την παρενόχλησε σεξουαλικά και ότι επρόκειτο για “πειράγματα” χάριν αστεϊσμού.

Από την άλλη ο οδηγός 4 μέρες ενωρίτερα φέρεται να της έκανε υποδείξεις για θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, περιγράφοντάς της τρόπους με τους οποίους διεγείρονται σεξουαλικά ο άνδρας και η γυναίκα, ενώ περαιτέρω φέρεται να την άγγιξε και στον μηρό.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που ακολούθησε, η μαθήτρια έδωσε κατάθεση, που επιβεβαιώνει και εμβαθύνει στα ανωτέρω εξιστορούμενα περιστατικά, πράγμα που έκανε εξάλλου και ενώπιον του ακροατηρίου.

Ο κατηγορούμενος συγκεκριμένα, ενώ γνώριζε ότι η 16χρονη με ειδικές ανάγκες, ήταν μειωμένης αντίληψης, φέρεται να της περιέγραφε λεπτομερώς σεξουαλικές πράξεις.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι εργάζεται ως οδηγός του λεωφορείου επί 7 έτη και ότι είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.

Υποστηρίζει ότι η καταγγέλλουσα μετέβαινε στο σχολείο με το αυτοκίνητο του γυμναστή και δυσαρεστήθηκε όταν ξεκίνησε μετά από εντολή του διευθυντή να μεταφέρεται με το σχολικό.
Τόνισε ότι ουδέποτε είχε οποιαδήποτε συνομιλία μαζί της με σεξουαλικό περιεχόμενο και φυσικά δεν ήταν δυνατόν να την αγγίξει στον μηρό, ενώ οδηγούσε.

Τόνισε ακόμη ότι εάν η καταγγελία εθεωρείτο βάσιμη τόσο από το σχολείο, όσο και από τον Δήμο Ρόδου, θα είχε απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του.

Η μαθήτρια μετά την καταγγελία της, κατάφερε να πηγαίνει με το αυτοκίνητο του γυμναστή της στο σχολείο.

Δαμιανός Αθανασίου

 Πηγή: dimokratiki.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "