Mαθητής Γυμνασίου ξυλοκόπησε άσχημα καθηγήτριά του στέλνοντας την στο νοσοκομείο

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Ειδική Αγωγή


Τις τρομακτικές ελλείψεις σε ειδικό (βοηθητικό) προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία, καθώς και τις ειδικές συνθήκες στις οποίες λειτουργούν οι εκπαιδευτικοί τους, δείχνουν δύο περιστατικά με μαθητές σ’ αυτά τα ευαίσθητης φύσης σχολεία. Στο ένα μαθητής επιτέθηκε και ξυλοκόπησε πολύ άγρια γυναίκα εκπαιδευτικό και στο άλλο, μαθητής ανεξέλεγκτος τραυματίστηκε μόνος του…

Το πρόβλημα οξύνεται για τα κοινά σχολεία, -Δημοτικά, Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ-, στα οποία φοιτούν παιδιά και έφηβοι της κατηγορίας «μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», με βαρύτατα ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα, παρότι ο νόμος αναφέρει ότι στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να φοιτήσουν υποχρεωτικά σε Ειδικά Σχολεία.

Η κατάσταση αυτή επιτείνεται, λόγο της άρνησης των γονιών να προκρίνουν και επιδιώξουν αυτή την λύση, -φοίτηση των παιδιών σε ειδικά σχολεία-, αφού επικρατεί η νοοτροπία ότι αν ακολουθήσουν αυτόν το «δρόμο» το παιδί τους στιγματίζεται κοινωνικά.

Το πρόβλημα μαθητικής διαχείρισης των παιδιών αυτής της ιδιαίτερης κατηγορίας, ουσιαστικά έχει φορτωθεί στους ώμους των διευθυντών και εκπαιδευτικών που αν μη τι άλλο διαθέτουν ευαισθησία, αλλά δεν έχουν εκπαιδευθεί για καταστάσεις αυτής της μορφής, ενώ το Υπουργείο Παιδείας απλώς παρακολουθεί χωρίς να προσφέρει καμία βοήθεια.

Να σημειωθεί τέλος, ότι υπάρχουν περιπτώσεις μαθητών με πολύ σοβαρά ψυχιατρικά και ψυχολογικά προβλήματα, ανίκανοι ουσιαστικά να παρακολουθήσουν την μαθητική ζωή στα κοινά σχολεία, την κατάσταση των οποίων οι γονείς για δικούς τους λόγους την αποκρύπτουν από τους εκπαιδευτικούς και τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων, ενώ όταν αυτό γίνει αντιληπτό από τους τελευταίους, αρνούνται να τους στείλουν στα ΚΕΔΥ για την εξέταση και κατηγοροποίησή τους.

Κατά νόμο, μόνο οι γονείς ενός μαθητή με ειδικά προβλήματα συμπεριφοράς και μάθησης μπορούν να ζητήσουν την εξέτασή του από τα οικεία ΚΕΔΥ, κάτι που δεν μπορούν οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που φοιτά το παιδί.

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

------------------------

Μαθητής Γυμνασίου, έστειλε καθηγήτρια επί μήνες για νοσηλεία στο Νοσοκομείο


Μαθητής Γυμνασίου, έστειλε καθηγήτρια επί μήνες για νοσηλεία στο Νοσοκομείο, με την εκπαιδευτικό να έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό, σύμφωνα δημόσια καταγγελία της εκπαιδευτικού κας Ίριδας Ταλιαδώρου. Η συγκεκριμένη καθηγήτρια, σημείωσε η κα Ταλιαδώρου, αναγκάστηκε να απουσιάσει επί μήνες από τα καθήκοντά της στο συγκεκριμένο σχολείο.

Εξάλλου, Ανώτερος Λειτουργός του Υπουργείου Παιδείας ο οποίος είχε επισκεφθεί το σχολείο, ανέφερε ότι «Είχε ζητηθεί από ανώτερο λειτουργό του ΥΠΠ, ο οποίος πρότεινε στον καθηγητικό σύλλογο να γίνει αποκοπή από τον μισθό των εκπαιδευτικών, για να φέρουν συνοδό για το παιδί».

Επί τη βάσει των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και η Ειδική εκπαίδευση, τα οποία αναδείχθηκαν νωρίτερα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, η κ. Ταλιαδώρου είπε ότι το ίδιο παιδί είχε παρόμοιο περιστατικό σε άλλο σχολείο και ενδεχομένως ακόμα και σήμερα πλέον να βρίσκεται σε τρίτο σχολείο και πάλι χωρίς τη συνδρομή συνοδού, εξαιτίας και των αγγυλώσεων που διαπιστώνονται. 


Υπενθυμίζεται ότι στα σχολεία ειδικής αγωγής, η φοίτηση των μαθητών επιτρέπεται έως αυτά να κλείσουν τα 28 χρόνια ζωής. Ακόμη, εκτός από το εκπαιδευτικό προσωπικό αυτών των σχολείων, δεν προβλέπεται η ύπαρξη εξειδικευμένου προσωπικού για την ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών, προσωπικού που μπορεί να χειρίζεται επεισόδια τέτοιας μορφής, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα παιδιά αυτής της κατηγορίας, ενίοτε λόγω ψυχολογικών προβλημάτων είναι ιδιαίτερα επιθετικά.

--------------------

Τραυματισμός μαθητή σε σχολείο της Αργολίδας λόγω έλλειψης ειδικού βοηθητικού προσωπικού!


Δεν υπάρχει επαρκές βοηθητικό προσωπικό για τους μαθητές που φοιτούν με γνωματεύσεις – Το πρόβλημα εντοπίζεται σε σχολεία του Λυγουριού και του Ναυπλίου – Ερώτηση Ανδριανού σε Γαβρόγλου.

Σημαντικό πρόβλημα έχει ανακύψει τόσο στο Δημοτικό Σχολείο Λυγουριού, όσο και στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, καθώς ενώ σε κάθε σχολείο φοιτούν δύο μαθητές με γνωματεύσεις σύμφωνα με τις οποίες λαμβάνουν υποστήριξη από ειδικό βοηθητικό προσωπικό, μόλις ένα άτομο αυτής της ειδικότητας τοποθετήθηκε σε κάθε σχολική μονάδα, γεγονός που δημιουργεί κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών αυτών κατά τη διενέργεια εκπαιδευτικών δράσεων εντός και εκτός των σχολείων. Μάλιστα ήδη έχει ηχήσει το πρώτο καμπανάκι, καθώς σημειώθηκε τραυματισμός ενός από τους μαθητές αυτούς.

Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση στη βουλή ο Γιάννης Ανδριανός απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου. Ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ ρωτά ποιές άμεσες ενέργειες θα ληφθούν για την κάλυψη των κενών ειδικού βοηθητικού προσωπικού του Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού και του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου για την ασφάλεια των μαθητών που χρήζουν υποστήριξης, σύμφωνα με το anagnostis.org.

Πηγή: pronews.gr, iPaideia.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "