Δήμος Φυλής: Η ευαισθησία για τους μαθητές ΑμεΑ και η επιμονή έφερε την κατασκευή του Ειδικού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Ειδική Αγωγή


Νέο σχολικό συγκρότημα για μαθητές με ειδικές ανάγκες κατασκευάζει η ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα ακόμα έργο Ειδικής Εκπαίδευσης, το οποίο θα εξασφαλίσει δωρεάν δημόσια εκπαιδευτική πρόσβαση και προοπτικές μελλοντικής επαγγελματικής προόδου σε εκατοντάδες μαθητές με ειδικές ανάγκες, που παρέμεναν αποκλεισμένοι.

Πρόκειται για το Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, του οποίου η σύμβαση κατασκευής υπογράφηκε την Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., Βασίλη Καραγιάννη και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας ΦΟΡΕΑΣ ΑΤΕΒΕ.

Το Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων αποτελεί αίτημα ετών. Όμως, οι μελέτες του για χρόνια παρέμεναν στα συρτάρια, ως αποτέλεσμα των επιλογών της προηγούμενης πολιτικής κατάστασης, που οδήγησαν και στον κίνδυνο απώλειας σημαντικών κοινοτικών κονδυλίων.

Η υλοποίηση του έργου δρομολογήθηκε μόλις το 2016, μετά από ενέργειες της Διοίκησης της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., η οποία το έθεσε μεταξύ των προτεραιοτήτων και έδωσε εντολή για την επικαιροποίηση της μελέτης και τη δημοπράτηση του.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το έργο θα ολοκληρωθεί σε 700 ημέρες, ενώ ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 2.905.835,26 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής).

Το νέο Ειδικό Σχολικό Συγκρότημα θα αναπτυχθεί σε ακίνητο έκτασης 4.687,66 τ. μ., ιδιοκτησίας της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε..

Θα διαθέτει δυο βιοκλιματικά κτίρια.

Στο κυρίως Κτίριο Διδακτηρίου θα αναπτυχθούν, σε δυο ορόφους, οι εννέα αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια (φυσικοθεραπευτήριο, εργαστήριο λογοθεραπείας, εργαστήρια φυσικής-χημείας, πληροφορικής, μουσικής, πηλού, σχεδίου και βιβλιοθήκη), οι διοικητικοί χώροι, οι χώροι ανάπαυσης, παιχνιδιού και φαγητού και μια τάξη για παιδιά με πολύ σοβαρά κινητικά προβλήματα, ικανοποιώντας πλήρως τις σύγχρονες προδιαγραφές προσβασιμότητας, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου.

Στο Κτίριο του Φυσιοθεραπευτηρίου, θα αναπτυχθεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, πισίνα, υδροθεραπευτήριο, γυμναστήριο, χώροι υγιεινής, ενώ στο υπόγειο θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης, χώροι συντήρησης, χώροι μηχανολογικών εγκαταστάσεων και αποθήκες.

Ο περιβάλλων χώρος θα διαμορφωθεί από διαδρομές πρόσβασης και χώρους πρασίνου.

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "