Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα. Χώρος για τους πραγματικούς ήρωες της ζωής

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Ειδική Αγωγή

Η Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2013. Ένα όνειρο που ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων για να μπορέσει να κάνει λίγο καλύτερη την ζωή των παιδιών & νέων με νοητική υστέρηση  & φάσμα αυτισμού, εκεί που η εγκατάλειψη από το κράτος είναι εμφανής.

Ο πολυχώρος έχει στόχο να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των παιδιών και έφηβων με ειδικές ικανότητες προσφέροντας εθελοντική  δημιουργική απασχόληση και επιστημονική υποστήριξη.

Πρόκειται για ένα πολυχώρο παιδιών και εφήβων με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού ο οποίος περιλαμβάνει χώρους εθελοντικών δράσεων και  γραφείων (200τμ) σε δύο επίπεδα με σκοπό να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των παιδιών & εφήβων με αναπηρία.


Μέσα από τις δράσεις μας διεκδικούμε, ουσιαστική παρουσία και δυνατότητα παρέμβασης στα θέματα της ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας των Α.μεΑ.

Πιο συγκεκριμένα, στις βασικές επιδιώξεις μας περιλαμβάνονται η εκπαίδευση και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσα από ειδικά διαμορφωμένα τμήματα, ψυχολογική  και κοινωνική υποστήριξη τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους και την ενημέρωση καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.

Τα παιδιά επισκέπτονται την Γέφυρα Ζωής από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 17.00 μ.μ. έως τις 21.00 μ.μ., όπου λειτουργούν εργαστήρια με διάφορες δράσεις  (ομάδα χορού, τραγουδιού, μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, γυμναστικής, ειδικές ασκήσεις γιόγκα για Α.μεΑ.) κ.α

Κύριος στόχος της Γέφυρα Ζωής αποτελεί η βελτίωση της ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών και εφήβων με ειδικές ικανότητες.

Η Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα στελεχώνεται από μία άριστα καταρτισμένη 25μελή εθελοντική διεπιστημονική ομάδα που αποτελείται από

Ψυχολόγο, λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, ειδικούς παιδαγωγούς, γυμναστή κοινωνικούς λειτουργούς, δασκάλα φωνητικής, ορθοφωνίας, δημιουργικό παιχνίδι, διαδράστικη εκπαίδευση ,εκπ/κα λογισμικά,κ.α. οι οποίοι συμβάλουν στη ψυχοκοινωνική εξέλιξη των παιδιών.

Σήμερα τον πολυχώρος μας επισκέπτονται καθημερινά 39 παιδιά των οποίων ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς. Από αυτά τα 24παιδιά είναι κορίτσια και τα 15είναι αγόρια. Ως προς την ηλικία των παιδιών του συλλόγου μας, το μικρότερο είναι 3,5 χρονών ενώ το μεγαλύτερο βαδίζει πλέον στα 29 έτη.

 

Τη Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα την βρίσκετε:

Πελασγίας 133 – Περιστέρι – Τ.κ. 121-37

Τηλέφωνα : 211 21 43 437 - 6973 502-088

E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: http://http://gefyrazwhs.blogspot.gr/

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "