Ο Σβαρτσενέγκερ, οι Special Olympics και η αναπάντεχα εκπληκτική απάντησή του σε ένα από τα πιο χυδαία σχόλια για τους αθλητές ΑμεΑ

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Ειδική Αγωγή


Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ήταν για μερικές ημέρες στην πατρίδα του και παραβρέθηκε στους Special Olympic World Games, τη διεθνή αθλητική διοργάνωση για άτομα με νοητική αναπηρία. Και ως ένθερμος υποστηρικτής μοιράστηκε ένα βίντεο τους 16 εκατ. φίλους του στο Facebook, στο οποίο εμφανίζεται ο ίδιος με κάποιους από τους αθλητές. Η ανταπόκριση ήταν εκπληκτική με 30.000 likes και περισσότερες από 1500 κοινοποιήσεις.

Η πλειοψηφία των σχολίων στην ανάρτησή του ήταν θετικά έως και ενθουσιώδη. Κάποιος μάλιστα έγραφε : «Θα έπρεπε να είστε πρόεδρος κε Σβαρτσενέγκερ» ή «Υπέροχο! Θυμάμαι να διαβάζω στο βιβλίο σας για την ενασχόλησή σας με τους Special Olympics πριν χρόνια. Είμαι σίγουρος πως όλοι είναι ευτυχείς που σας βλέπουν. Πολύ special Κυβερνήτης».

Δυστυχώς όμως υπήρξε και ένα πολύ κακόβουλο σχόλιο από τον χρήστη Santi Anzo που έγραψε πως «Οι Special Olympics δεν έχουν νόημα. Οι Ολυμπιακοί είναι για τους καλύτερους αθλητές ανά τον κόσμο, για να διαγωνιστούν ο ένας απέναντι στον άλλο και να αποδειχθεί ποιος είναι ο καλύτερος. Το να έχεις καθυστερημένους να διαγωνίζονται κάνει το ακριβώς αντίθετο».


Και ο Σβαρτσενέγκερ απάντησε με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσε:

«Όσο κακό και ανόητο και εάν είναι αυτό το σχόλιο πρόκειται να το διαγράψω ούτε να σε “μπλοκάρω” (ακόμα), επειδή αυτή είναι μια διδακτική στιγμή. Έχεις μπροστά σου δύο μονοπάτια μεταξύ των οποίων πρέπει να επιλέξεις. Αυτή τη στιγμή, σου εγγυώμαι πως αυτοί οι αθλητές έχουν περισσότερο θάρρος, συμπόνια, μυαλό και δεξιότητες- στην πραγματικότητα “περισσότερο” από όλα τα θετικά ανθρωπινά χαρακτηριστικά. Γι αυτό, ακολούθησε το δικό τους μονοπάτι - θα μπορούσες να μάθεις από αυτούς, και να προκαλέσεις τον εαυτό σου, να δώσεις, να προσφέρεις και εσύ κάτι στον κόσμο.

Ή μπορείς να μείνεις στο δικό σου μονοπάτι και να είσαι λυπημένος, θλιβερός, ζηλιάρης, ένα τρολ που δεν προσθέτει τίποτα στον κόσμο, παρά μόνο χλευάζει όσους προσφέρουν εξαιτίας μιας στενόμυαλης ζήλιας. Ξέρω ότι το μόνο που πραγματικά θέλεις είναι την προσοχή, οπότε επίτρεψε να είναι σαφής. Αν επιλέξεις να ακολουθείς αυτό το δρόμο, δεν θα σε θυμάται κανείς και για τίποτα».

Πηγή: huffingtonpost.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "