Η Ειδική Εκπαίδευση Εγκαταλείπεται…

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Ειδική Αγωγή


Με 25.000 κενά σε εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και με περισσότερα από 100 σχολεία κλειστά σε ολόκληρη τη χώρα λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.

Μόνο από την περσινή χρονιά έμειναν ακάλυπτα 4000 κενά εκπαιδευτικών σε νηπιαγωγεία όλης της χώρας εκτιμά ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Αν Θεσσαλονίκης Θανάσης Αγαπητός. Και όπως επισημαίνει από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Γ ΕΛΜΕ Γιάννης Λαφύρας , δράσεις όπως η παράλληλη στήριξη ή η ενισχυτική διδασκαλία έχουν εγκαταλειφθεί.

Σ αυτό το περιβάλλον οι εκπαιδευτικοί καλούνται ν αντιμετωπίσουν με το σύστημα της "καθολικής εκπαίδευσης" μαθητές που έχουν ανάγκες διαφορετικές . Κι όμως όπως οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν η Ειδική Εκπαίδευση στη χώρα μας εγκαταλείπεται σταδιακά καθώς φέτος το 60% των Ειδικών Σχολείων στη χώρα θα λειτουργήσει με πολύ βασικές ελλείψεις.

Οι εκπαιδευτικοί Αυτοεκπαιδεύονται

Οι εκπαιδευτικοί εκπαιδεύονται μόνοι τους προκειμένου να μπορέσουν να υποστηρίξουν τις πολλές και διαφορετικές ανάγκες που προκύπτουν σε μια νέου τύπου σχολική τάξη. Ακόμη και οι οργανωμένες δράσεις στήριξης από την Πολιτεία, φαίνεται ότι δεν έχουν συνέχεια , εξηγεί χαρακτηριστικά ο Γραμματέας της Β ΕΛΜΕ Αν Θεσσαλονίκης Γιώργος Τόδας.

Στην κατεύθυνση αυτή οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί αναζητούν τρόπους να στηρίξουν τους μαθητές μέσα στις σχολικές αίθουσες που έχουν γίνει ιδιαίτερα...πολυπληθείς .

"Η Καθολική Σχεδίαση είναι ο συστηματικός τρόπος παροχής εκπαιδευτικών μέσων και υπηρεσιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πλαίδιο της εκπαιδευτικής διααδικασίας. Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο το οποίο διδάσκονται πλέον οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί παρακολουθώντας σεμινάρια επιμόρφωσης. Το τελευταίο μάλιστα διάστημα φορείς όπως η Ένωση Ελλήνων Φυσικών , προχωρά συστηματικά στην αυτοεπιμόρφωση των εκπαιδευτικών και συχνά χωρίς τη βοήθεια της Πολιτείας" εξηγεί ο Α Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παν Φιλντίσης.

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι: www.eef.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "