Υπουργείο “Bordello” ή άλλως Παιδείας: Ποιους προστατεύεται κ. Κουράκη με τα ήξεις – αφίξεις στα της συνάφειας των Μεταπτυχιακών Ειδικής Αγωγής;

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Ειδική Αγωγή


Όπως σε κάθε απόφαση του κ. Κουράκη και για την Επιτροπή ελέγχου της Συνάφειας των Μεταπτυχιακών της Ειδικής Αγωγής, χρειάσθηκαν ακόμη μία τροποποιητική στο ορθόν, μία έγγραφη διευκρινιστική εγκύκλιος, μερικές προφορικές μέχρι τώρα, ενώ αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες από το τρίτο όροφο της Ανδρέα Παπανδρέου, άλλη μία, που αυτή τη χρονική στιγμή συντάσσεται στην Τσόχα 36 (ΙΕΠ), και η οποία θα κυκλοφορήσει λίγο μετά τον 15αύγουστο και ενώ όλοι θα είναι σε διακοπές.

Το “κόλπο” είναι καλά στημένο προκειμένου μέσω της πλαγίας οδού, -λέγε με ΙΕΠ-, να νομιμοποιηθεί το όργιο των παράνομων ή ανύπαρκτων τυπικά και ουσιαστικά “Μεταπτυχιακών Τίτλων” που κατατέθηκαν, αναγνωρίσθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν στις πρόσφατες επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ενώ με το νόμο Κουράκη για την επιλογή Διευθυντών σχολικών μονάδων αναγνωρίσθηκαν ετήσιας διάρκειας μεταπτυχιακοί Τίτλοι, με την υπουργική απόφαση για την σύσταση Επιτροπής Αξιολόγησης της συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων Ειδικής Αγωγής άλλα ορίζονται (για να δείτε την απόφαση κάντε κλικ εδώ).

Αναλυτικά:

1). Με την απόφαση για την συνάφεια των Μετ. Τίτλων Ειδικής Αγωγής ορίσθηκαν ως βασικά κριτήρια αναγνώρισής τους, α) η διετής διάρκεια και β) η υποχρεωτική πρακτική άσκηση στο αντικείμενο του Τίτλου πριν την χορήγηση – αναγνώριση από το ίδρυμα που τον εξέδωσε (για να δείτε την απόφαση για τα “κριτήρια” κάντε κλικ εδώ).

2). Μέλος της Επιτροπής και μάλιστα με την διορθωτική απόφαση του κ. Κουράκη, αναπληρωτής πρόεδρος, ορίσθηκε ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής του ΥΠΠΑΙΘ κ. Λολίτσας. Ανατρέχοντας, όμως στο βιογραφικό του, όπως αυτό είναι αναρτημένο στο “Βιβλιονέτ”, ο κ. Λολίτσας δεν διαθέτει μεταπτυχιακό Τίτλο στην ειδική Αγωγής, αλλά απλώς “μεταπτυχιακές σπουδές Ειδικής Αγωγής” στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Το τι εννοεί ο “ποιητής”, είναι εύκολα κατανοητό. Εάν αυτό ισχύει και δεν υπάρχει κάποιου είδους παράλειψη για την αποτύπωση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του κ. Διευθυντή, ο κ. Κουράκης έβαλε ένα “άσχετο” να ελέγξει την συνάφεια Τίτλων για τους οποίους δεν έχει την ουσιαστική επιστημονική βάση να τους κρίνει. Με άλλα λόγια είναι σαν να έβαλε ένα απόφοιτο τριετούς τμήματος ΤΕΙ να ελέγξει την επάρκεια Τίτλων που χορηγεί το γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Τόσο καλά. Για του λόγου του αληθές παραθέτουμε απόσπασμα του Βιογραφικού του κ. Λολίτσα στο “Βιβλιονέτ”

Ο Κωνσταντίνος Δ. Λολίτσας (Αθήνα, 1964) είναι αριστούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και ολοκλήρωσε ως αριστούχος μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. Σπούδασε επίσης Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου (τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών). Έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια, με θέματα γλώσσας, αγωγής, διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και ιστορίας. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής. Κάποια δημοσιευμένα άρθρα του είναι: "Ψηλαφίσματα μιας ξεχασμένης πολιτικής φιλοσοφίας στην εκπαίδευση", "Διαπολιτισμική εκπαίδευση και ειδική αγωγή", "Ο μαθητής ως πρόσωπο και ως πολίτης στην πολυπολιτισμική κοινωνία" κ.ά. Υπηρετεί στην δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως Διευθυντής της Γ΄ Δ/νσης Π.Ε. Αθήνας. Έργο του είναι το: "Η πολιτική φιλοσοφία της παιδείας στην τελευταία Βυζαντινή αναγέννηση του ΙΑ΄ αιώνα και ο Θωμάς Μάγιστρος" (2006)”.

3). Όπως είναι γνωστό και έχει πρόσφατα δημοσιεύσει το Vukentra.gr, κατά την Επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, αναγνωρίσθηκαν Μεταπτυχιακοί Τίτλοι ετήσιας διάρκειας από αλλοδαπά πανεπιστήμια για τα οποία υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες και αμφισβητήσεις της νομιμότητάς τους, με αποτέλεσμα να γίνει γνωστό ότι το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου διαμαρτυρήθηκε, στα όρια της διακοίνωσης, στο Ελληνικό Υπουργείο του κ. Κουράκη, για αναγνώριση Τίτλων ιδιωτικών Πανεπιστημίων της Κύπρου που το ίδιο δεν αναγνωρίζει. Αυτό οδήγησε τον ΔΟΑΤΑΠ να εκδώσει ανακοίνωση ότι από 15.5.2015 και μετά δεν θα αναγνωρίσει τίτλους σπουδών που δεν έχουν αναγνώριση από την υπηρεσία ισοτιμιών του υπουργείου Παιδείας της Κύπρου (για να δείτε το άρθρο με όλα τα στοιχεία για το θέμα κάντε κλικ εδώ). Ουσιαστικά ο ΔΟΑΤΑΠ ομολόγησε ό,τι: Ότι έγινε μέχρι 15.5.2015 έγινε κι από την ημερομηνία αυτή και μετά θα εφαρμόσει τη νομιμότητα.

4). Πολλά ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν υλοποιήσει και υλοποιούν κάθε έτος ετήσια “μεταπτυχιακά” προγράμματα επιμόρφωσης για όλα τα αντικείμενα της επιστήμης και της Παιδαγωγικής, κανένα, όμως, από αυτά δεν έχει αναγνωρισθεί μέχρι σήμερα ως “Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών”, με ποιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις τα ετήσια μεταπτυχιακά προγράμματα επιμόρφωσης της ΑΣΠΑΙΤΕ και του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου που διαχρονικά δεν αναγνωρίζονται ως “Μεταπτυχιακοί Τίτλοι Σπουδών” με απόφαση του Λοβέρδου, ως μη έχοντα τα απαραίτητα επιστημονικά και εκπαιδευτικά στοιχεία για τον σκοπό αυτό.

5). Σήμερα 14.8.2015, δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο ανακοίνωση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.) για το θέμα των Μεταπτυχιακών Τίτλων του κλάδου των μελών της που αναφέρει:

Σήμερα έγιναν συναντήσεις στο υπουργείο και στο ΙΕΠ με συμμετοχή μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου. Έχουμε προφορικές δεσμεύσεις ότι η επίμαχη Υ.Α. δεν θα ισχύσει για όσους ήδη έχουν λάβει πτυχίο από πανεπιστήμια μέχρι και τον Ιούλιο 2015 που ως τώρα αναγνωρίζονταν ως συναφή, για τους δε φοιτούντες που δεν έχουν λάβει ακόμα πτυχίο, θα ληφθεί απόφαση σε συνεδρίαση της επιτροπής στο ΙΕΠ στις 25/8/2015”.

Ουσιαστικά τι λένε οι ποιητές; Ότι η υπουργική απόφαση θα χρησιμοποιηθεί ως φερετζές νομιμότητας και ότι η Επιτροπή θα πάρει τις δικές της αποφάσεις πέρα από αυτά που αυτή (η απόφαση) ορίζει. Άραγε μήπως γιαυτό παραιτήθηκε η αρχικά ορισθείσα “Εισηγήτρια” επικαλούμενη προσωπικούς λόγους... αρνούμενη να συμμετάσχει σε πιθανόν παράνομες διαδικασίες και αποφάσεις;

Επιμύθιο

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζει το “καράβι” του κ. Κουράκη. Από την μία θα γίνει έλεγχος της συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων που θα προσκομισθούν απ' εδώ κι εμπρός και θα ισχύουν τα κριτήρια που ορίζει η σχετική απόφαση, όπως διετής διάρκεια και υποχρεωτική πρακτική άσκηση, και από την άλλη όσοι πρόκαμαν, πρόκαμαν, άσχετα αν αυτά είναι λειψά, παράνομα, αναιτιολόγητα επιστημονικά, μονοετούς διάρκειας, χωρίς πρακτική άσκηση, κλπ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α., τους διευκρινίστηκε ότι ο έλεγχος θα αφορά όλους, όσους έλαβαν ή θα λάβουν Μεταπτυχιακούς Τίτλους μετά τον Ιούλιο του 2015 και μόνο αυτούς. Τόσο καλά σε ότι αφορά την ισονομία, την ίση μεταχείριση και την τήρηση της νομιμότητας.

Βέβαια, για να μην αδικούμε προσωπικά τον κ. Κουράκη, πληθαίνουν διαρκώς οι πληροφορίες ότι ο άνθρωπος ενδιαφέρεται μόνο για την ποίηση, και σε ότι αφορά τα θέματα του Υπουργείου Παιδείας αρμοδιότητάς του, υπογράφει ότι του προσκομίζουν το Γραφείο που έχει στηθεί στον 3ο όροφο του κτιρίου της Ανδρέα Παπανδρέου 37, από το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης και το “αμαρτωλό” ΙΕΠ. Γι' αυτό μην τον πυροβολείται. Ο άνθρωπος απλώς ζει στον δικό του εικονικό Κόσμο.

Ίσως γι' αυτό τα διαχρονικά “συνδικαλιστικο-λαμόγια” της εκπαίδευσης και όχι μόνο, διαπρέπουν αυτή την χρονική περίοδο στο Υπουργείο Παιδείας, κλείνοντας με τον ένα ή άλλο τρόπο, όλες τις τρύπες τους ή άλλως καραμπινάτες παρανομίες στις οποίες οι ίδιοι εμπλέκονται με τον ένα ή άλλο τρόπο.

Εξάλλου μήπως ο ίδιος πήρε είδηση ότι τον έβαλαν να υπογράψει τη συμμετοχή, στα νέα διευρυμένα Πειθαρχικά Συμβούλια των εκπαιδευτικών, στελεχών που έπρεπε να οδηγηθούν στη απόλυση για σωρεία υπηρεσιακών παραβάσεων, ακόμη και ποινικού χαρακτήρα, στελέχη που τελικά αθωώθηκαν δια της “παραγραφής” λόγω μη άσκησης της προβλεπόμενης πειθαρχικής και ποινικής δίωξης;

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "