Νέες εκπαιδευτικές συνεργασίες της Γέφυρας Ζωής ΑμεΑ Δυτικού Τομέα με ΤΕΙ της Χώρας

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Ειδική Αγωγή

 

Νέες εκπαιδευτικές συνεργασίες συνάπτει η Γέφυρα Ζωής ΑμεΑ Δυτικού Τομέα με ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνέχεια  της πρώτης στρατηγικής συμφωνίας ελληνικής ΜΚΟ ΑμεΑ με Βρετανικό Πανεπιστήμιο. 

Ειδικότερα η Γέφυρα Ζωής μετά από πρόσκληση του ΤΕΙ Ηπείρου υπέγραψε μαζί του προγραμματική συμφωνία μαζί του, για την υλοποίηση προγραμμάτων Πρακτικής άσκησης και εκπαίδευσης φοιτητών του στον Πολυχώρο της, στον οποίο υλοποιούνται ψυχοπαιδαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα  για παιδιά με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού. 

Ήδη έχει υποδεχθεί στα προγράμματά της τον πρώτο φοιτητή του ΤΕΙ Ηπείρου, εντάσσοντας τον σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιεί. 

Ακόμη  ο Πρόεδρος της Γέφυρας Ζωής κ. Γουράνιος Διονύσης, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Πρόεδρο του ΤΕΙ Αθηνών κ. Π. Λύτρα. Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας του ΤΕΙ Αθηνών με την Γέφυρα Ζωής, στον τομέα της Πρακτικής άσκησης και εκπαίδευσης των φοιτητών του τριτοβάθμιου Ιδρύματος των ειδικοτήτων «Εργοθεραπείας» και «Φυσιοθεραπίας», στον Πολυχώρο της. 

Στην συνάντηση που αποδείχθηκε πολύ παραγωγική, συμφωνήθηκε η προετοιμασία και των δύο μερών για την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας συνεργασίας στον εκπαιδευτικό τομέα των παιδιών ΑμεΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι η Γέφυρα Ζωής ΑμεΑ Δυτικού Τομέα είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός» που λειτουργεί και στελεχώνεται σε καθαρά εθελοντική βάση. Ο πολυχώρος της, βρίσκεται στο Περιστέρι, Πελασγίας 133 και σ’ αυτόν προσφέρει ψυχοπαιδαγωγικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες του σε παιδιά, εφήβους και νέους με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού, από τους όμορους δήμους και όχι μόνο.  Στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο 200 τμ σε δύο επίπεδα και λειτουργεί από τη Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00- 21:00 με πλήθος δραστηριοτήτων. 

Στον πολυχώρο υπάρχει οργανωμένο πρόγραμμα το οποίο περιέχει καθημερινή στήριξη  στα παιδιά, από διεπιστημονική ομάδα Ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και κοινωνιολόγων, μαθήματα μουσικής- μουσικοθεραπείας, φωνητικής, λογοθεραπείας, ηλεκτρονικών υπολογιστών, αυτόνομης διαβίωσης με την εκμάθηση μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, χοροκίνησης, γυμναστικής, αγγλικών, εργοθεραπείας, ζωγραφικής- χειροτεχνίας και διαδραστικών παιχνιδιών. 

Για την επίτευξη των στόχων της έχει στο δυναμικό της μία άριστα καταρτισμένη  ομάδα εθελοντών, που αποτελείται από Ψυχολόγους,  Σύμβουλους ψυχικής υγείας, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Κοινωνιολόγους, Ειδικό παιδαγωγό, Νηπιαγωγό, Λογοθεραπευτή, Γλωσσολόγο, Εργοθεραπευτή, Νοσηλευτή, Γυμναστή, Δάσκαλο χορού, Δασκάλα φωνητικής και Ορθοφωνίας, Καθηγητή Αγγλικών, Μουσικούς, Δάσκαλους  Ζαχαροπλαστικής και Μαγειρικής, Δάσκαλο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και φυσικά τους απλούς εθελοντές της σε καθημερινή βάση.

Για τις ανάγκες της πρακτικής άσκησης και εκπαίδευσης φοιτητών ΑΕΙ και ΤΕΙ παρέχει σ’ αυτούς «Μέντορα» και επίσης την προβλεπόμενη Εκπαιδευτική και Επιστημονική καθοδήγηση.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "