Μάγεψαν τα «παιδιά της Γέφυρας Ζωής ΑμεΑ, με τη συμμετοχή τους στο Mediterranean Gastronomy Forum (photo & video)

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Ειδική Αγωγή

 

Η ομάδα Ζαχαροπλαστικής τον παιδιών του «πολυχώρου» της Γέφυρας Ζωής A.μεΑ. Δυτικού Τομέα στην FOOD EXPO GREECE 

Μάγεψαν, τα «παιδιά» της Γέφυρας Ζωής ΑμεΑ Δυτικού Τομέα, με την πρώτη συμμετοχή τους στο Mediterranean Gastronomy Forum, στο εκθεσιακό κέντρο του αεροδρομίου στα Σπάτα, τη Δευτέρα 16.3.2014 που διοργανώθηκε από  το Chef’s Club of Greece (Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος).


 Η Γέφυρα Ζωής παρευρέθηκε κατόπιν καλέσματος του  Chef's Club of Greece που είναι στο πλευρό του Συλλόγου και δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά να μπορούν να δημιουργούν μέσα από το μάθημα της αυτόνομης διαβίωσης. 

Ομάδα «παιδιών» με ειδικές ικανότητες, νοητική υστέρηση φάσμα αυτισμού και στέρηση ακοής και ομιλίας, αποτελούμενη από την Μαριάνθη, την Μαρία, το Νίκο και τη Μαρία, με την συμπαράσταση των εθελοντριών μας   …… και των εκπαιδευτών τους ζαχαροπλαστών και μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, έκαναν πράξη ενώπιον μίας κατάμεστης κερκίδας απλών επισκεπτών, αυτά που κάθε Παρασκευή διδάσκονται στον Πολυχώρο της Γέφυρας Ζωής στην οδό Πελασγίας 133 στο Περιστέρι.


 Συγκεκριμένα παρασκεύασαν το γλυκό  Τσιζκέικ, το «χώρισαν» με άψογη τεχνική σε μικρές φόρμες παρουσίασης και το σέρβιραν σε όλους τους παρόντες, αποσπώντας το χειροκρότημα τους, και δείχνοντας για μία ακόμη φορά ότι μπορούν, αν και με έντονα στοιχεία διαφορετικότητας, να είναι στην πράξη ίσα μεταξύ ίσων, αρκεί να «λάβουν» από τους συνανθρώπους αυτό που τους αναλογεί.


 Την εκδήλωση παρακολούθησε σε απόλυτη σιγή και με καταλυτική αφοσίωση πολύ μεγάλο πλήθος απλών ανθρώπων επισκεπτών της έκθεσης, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, με σύσσωμο όλο το διοικητικό συμβούλιο της, όλη η «εθνική ομάδα» αρχιμαγείρων Κύπρου και στελέχη της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων. 

Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Κέλλυ Κοινωνική Λειτουργός, αεικίνητη εθελόντρια στον πολυχώρο της Γέφυρας Ζωής. 

Την ομάδα των παιδιών που συμμετείχαν στο «Mediterranean Gastronomy Forum» συνόδευσαν οι εθελόντριες, οι γονείς και τα μέλη του Δ.Σ. της Γέφυρας Ζωής κ.κ. Γουράνιος Διονύσης, πρόεδρος, Ρούλα Τσέβη.


 Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στους ζαχαροπλάστες και μέλη της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας που εκπαιδεύουν τα «παιδιά της Γέφυρας Ζωής» στον Πολυχώρο της και τα οποία στήριξαν την εκδήλωση παρέχοντας συμβουλές και κυρίως ενέργειες δράσης και ολοκλήρωσης της παρασκευής των γλυκών.


 Για την παιδευτική σημασία της εκδήλωσης και τις ιδιαίτερες ικανότητες των παιδειών ΑμεΑ με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού, όπως και για την κοινωνική σημασία του έργου που πραγματοποιείται γι’ αυτές τις κατηγορίες παιδιών, στον Πολυχώρο της Γέφυρας Ζωής Δυτικού Τομέα, μίλησαν με συγκίνηση ο Μίλτος Καρούμπας Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Μίλτος Καρούμπας, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Αρχιμαγείρων Κύπρου και μέλη του Δ.Σ. του Chef’s Club of Greece


 Τίτλους και βραβεία συμμετοχής  έδωσαν στα «παιδιά» της Γέφυρας Ζωής που συμμετείχαν στην εκδήλωση, καθώς και τους εθελοντές συμπαραστάτες τους.


 Η εκδήλωση έκλεισε με τα «παιδιά» και τους εθελοντές της Γέφυρας Ζωής  να προβάλουν επί «μαγειρικής σκηνής» σε όλους τους παραβρεθέντες  το «μοτό» που τους αφορά: 

«Όλοι μαζί δεν χάνουμε ποτέ» -  «Όλοι μαζί μπορούμε» !!! 

Εξάλλου για όλους εμάς της Γέφυρας Ζωής, αυτό είναι που εκφράζει κυριολεκτικά και  το: 

«Η μαγεία να είσαι Διαφορετικός…» 

 

Η έκθεση είναι η δεύτερη που διοργανώνεται στην Ελλάδα και είναι Διεθνούς επιπέδου. Η Γέφυρα Ζωής μέσω του Προέδρου της κ. Διονύση Γουράνιου ευχαρίστησε θερμά το Δ.Σ. του  Chef's Club of Greece τονίζοντας ότι αυτά τα παιδιά χρειάζονται τέτοιου είδους ερεθίσματα .


 Κάθε μέρα χτίζουμε τη δική μας Γέφυρα επικοινωνίας, αγάπης, πίστης, ελπίδας. «Όλοι μαζί δεν χάνουμε ποτέ !!! 

Σας ευχαριστούμε πολύ…

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "