Η κ. Ελένη Μαστοράκη, η διαθεσιμότητα, η Διεύθυνση Γ΄ Αθήνας, η Ειδική Αγωγή και το ΙΕΠ

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Ειδική Αγωγή


Η κ. Ελένη Μαστοράκη, πρώην εκπαιδευτικός του Κλάδου ΠΕ 18.09 Κοινωνικής Εργασίας, είναι αναμφισβήτητα ένα πολύ αξιόλογο, σε ότι αφορά την επιστημονική κατάρτιση αλλά και τις δραστηριότητες του, άτομο. Κυριολεκτικά, όπως λέει και ο λαός, όποια «πέτρα» και να σηκώσεις, θα τη βρεις από κάτω, έχει δε την αναγνώριση, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που θα παρουσιασθούν στη συνέχεια, όχι μόνο συγκεκριμένων στελεχών του Υπουργείου Παιδείας και του ΙΕΠ, αλλά και Εκπαιδευτικών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το παρόν σημείωμα, απλώς αποτυπώνει την διαδρομή της στην εκπαίδευση και την ειδική αγωγή, μέσα από τα στοιχεία και τις αποφάσεις που έχουν δει τα φώτα της διαθεσιμότητας και δεν ενέχει καμία μορφή μομφής προς το πρόσωπο της. Σε κάθε περίπτωση η αξιολόγηση των στοιχείων που θα παρουσιαστούν στην συνέχεια και τα τυχόν συμπεράσματα ανήκουν στους αναγνώστες.

Η διαδρομή

Η κυρία Μαστοράκη, γίνεται για πρώτη φορά γνωστή στην εκπαιδευτική κοινότητα το 2000, όπου από το Γραφείο ΣΕΠ/Τμήμα Α΄ του ΥΠΕΠΘ παρέχει πληροφορίες για την Γ2/455/7.2.2000 Απόφαση του τότε Υπουργού Παιδείας Γεράσιμου Αρσένη με την οποία προστίθεται στις σχολικές δραστηριότητες (σχολικά προγράμματα) η «Αγωγή Σταδιοδρομίας» (για να δείτε την απόφαση κάντε κλικ εδώ).

Με την αλλαγή του Υπουργού Παιδείας και την ανάληψη της θέσης του από τον κ. Ευθυμίου, η κ. Μαστοράκη παραμένει στη θέση της στο Υπουργείο, αν και πληροφορίες την θέλουν να μετακινείται στο Γραφείο Υπουργού. Παραμένει στο Υπουργείο Παιδείας καθ’ όλο σχεδόν το διάστημα της υπουργίας Ευθυμίου και κατά το χρόνο αυτό φοιτά ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια ταυτόχρονα σε δύο Πανεπιστήμια, ένα της Αθήνας και ένα της Θράκης, απ’ όπου καταφέρνει σε διάστημα δύο ετών να αποκτήσει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι τους απόκτησε με τις ικανότητες και την επίπονη εργασία της. Αυτό, όμως, που προκαλεί εντύπωση είναι το πώς «κατάφερε», γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να υπηρετεί στο Υπουργείο Παιδείας και ταυτόχρονα να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις δύο μεταπτυχιακών τίτλων σε δύο διαφορετικές και με πολύ μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, πόλεις, όταν όλοι γνωρίζουν πόσο απαιτητική είναι η φοίτηση στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και τα οποία πέραν των άλλων απαιτούν τη φυσική παρουσία του φοιτητή, έστω και για μέρος του διαστήματος φοίτησης.

Η συμμετοχή σε επιστημονικά και εκπαιδευτικά συνέδρια

Μετά την ολοκλήρωση των δίδυμων μεταπτυχιακών της σπουδών, η κ. Μαστοράκη συμμετέχει σε πλήθος επιστημονικών και επιμορφωτικών σεμιναρίων και ημερίδων, ως εισηγήτρια.

Αυτό, όμως, που προκαλεί εντύπωση είναι το ότι σ’ αυτά χρησιμοποιεί διαφόρους τίτλους, άλλοτε ως «Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού» (κάντε κλικ εδώ για να δείτε), άλλοτε ως «Κοινωνικός Λειτουργός» (κλικ εδώ για να δείτε), άλλοτε ως «Επιστημονικός συνεργάτης ΠΕΨΑΕΕ» (κλικ εδώ για να δείτε), άλλοτε ως «Κοινωνικός Λειτουργός & Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού» ταυτόχρονα (κλικ εδώ για να δείτε), άλλοτε ως «Κοινωνικός Λειτουργός, Κοινωνιολόγος & Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού» ταυτόχρονα (κλικ εδώ για να δείτε), άλλοτε πάλι ως «Κοινωνικός Λειτουργός & Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού» ταυτόχρονα (κλικ εδώ για να δείτε), άλλοτε ως «Διευθύντρια Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αιγάλεω» με την σημείωση ότι μίλησε για τη Συμβουλευτική καριέρας στα πλαίσια των Φυσικών Επιστημών (!!!) (κλικ εδώ για να δείτε), άλλοτε ως «Διευθύντρια Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αιγάλεω & Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού» ταυτόχρονα (κλικ εδώ για να δείτε), και άλλοτε ως «εκπαιδευτικός – Σύμβουλος Σταδιοδρομίας» ταυτόχρονα (κλικ εδώ για να δείτε).

Σε ότι αφορά τις ιδιότητες με τις οποίες έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια στα διάφορα σεμινάρια και ημερίδες η κ. Μαστοράκη έχουμε να πούμε τα εξής:

α). Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού: Έως το Μάιο του 2013 δεν υπήρχε στη χώρα μας θεσμοθετημένη ειδικότητα «Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας», το δε επαγγελματικό περίγραμμα γι’ αυτή την ειδικότητα ανέλαβε να το συντάξει το ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ για λογαριασμό του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. το 2012 με υποχρέωση παράδοσης το Μάιο του 2013 (κλικ εδώ για να δείτε). Να σημειώσουμε βέβαια, ότι εξειδίκευση «Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού» δίνουν αρκετά μεταπτυχιακά προγράμματα, σαν κλάδος, όμως ή ειδικότητα δεν υπάρχει στο Ελληνικό Δημόσιο και την Εκπαίδευση.

β). Κοινωνικός Λειτουργός: Σαν ειδικότητα και κλάδος υπάρχει στην Εκπαίδευση ως ΠΕ 30 (η κ. Μαστοράκη είναι ΠΕ 18.09). Οι έχοντες Πτυχίο Κοινωνικής Εργασίας, μπορούν κάτω από προϋποθέσεις να πάρουν άδεια άσκησης επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού (κλικ εδώ για να δείτε), δεν γνωρίζουμε, όμως, αν πράγματι η κ. Μαστοράκη έχει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του Κοινωνικού λειτουργού, όπως δηλώνει ενίοτε.

γ). Δεν γνωρίζουμε, αν κάποιο από τους μεταπτυχιακούς τίτλους της κ. Μαστοράκη, έχει σχέση με την ειδικότητα του Κοινωνιολόγου και γι’ αυτό δεν θέλουμε να την αδικήσουμε, αναφέροντας κάτι που πιθανόν δεν ισχύει. Το ίδιο ισχύει για την ειδικότητα «Σύμβουλος Σταδιοδρομίας» που ενίοτε χρησιμοποιεί η κ. Μαστοράκη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι όλα τα επιμορφωτικά σεμινάρια που συμμετείχε ή κ. Μαστοράκη ή σχεδόν όλα ήταν χρηματοδοτούμενα από τα ευρωπαϊκά Ταμεία, αν και δεν υπάρχουν στοιχεία για το αν αμείφθηκε και πόσα για κάθε συμμετοχή της.

Η τοποθέτηση της ως Αναπληρώτριας Διευθύντριας ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω.

Στις 8.9.2011 η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας δημοσιεύει στην Ιστοσελίδα της «Πρόσκληση» για την υποβολή Αιτήσεων για την θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή ΕΕΕΕΚ (σ.σ. Αιγάλεω) (κάντε κλικ εδώ για να την δείτε).ναζητώντας, όμως, κάποιος ολόκληρη την ανακοίνωση μέσα στο αρχείο της ιστοσελίδας διαπίστωσε τα εξής:

α). Η ανακοίνωση έχει αριθμ. Πρωτ. Φ.11.1/5756/26.8.2011, δηλαδή υπογράφηκε από τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας στις 26.8.2011 (κάντε κλικ εδώ για να την δείτε).

β). Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων και των προβλεπόμενων δικαιολογητικών και εγγράφων ήταν η 7.9.2011, δηλαδή είχε λήξη μία ημέρα πριν τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης στην Ιστοσελίδα της Διεύθυνσης.

Στις 14.9.2011, επτά (7) ημέρες μετά την ανακοίνωση της Δ/νσης και οκτώ (8) ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων το ΠΥΣΔΕ Γ΄ Αθήνας με την 35/14.8.2011 Πράξη του, προτείνει ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω την μοναδική υποψήφια για τη θέση κ. Ελένη Μαστοράκη. Η οριστική τοποθέτηση της γίνεται με απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Αττικής κ. Κουμέντου που δημοσιεύεται στο Διαύγεια με ΑΔΑ: 4Α8Η9-8ΒΔ στις 23.9.2011 (κάντε κλικ εδώ για να την δείτε).

Να σημειώσουμε εδώ, ότι για το ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω είχε επιλεγεί και ορισθεί ως Διευθυντής, με την Φ.32/13223/8.8.2011 (ΑΔΑ: 4ΑΜ49-Ν5Χ) απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Αττικής ο κ. Γεώργιος Αλεβίζος (ΠΕ 70) (κάντε κλικ εδώ για να την δείτε) που όμως αποχώρησε για να αναλάβει τη Θέση του Διευθυντή Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου, χωρίς όμως να αφήσει τη θέση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Η τοποθέτηση της ως Αναπληρώτριας Διευθύντριας ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄ Βαθμίδας Αιγάλεω.

Στις 30.8.2012 η κ. Μαστοράκη, τοποθετείται πάλι ως αναπληρώτρια Διευθύντρια στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄ Βαθμίδας Αιγάλεω με την Φ. 32/11691/30.8.2012 απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Αττικής (ΑΔΑ: Β4Γ59-1Ω).

Η Διαθεσιμότητα

Στις 31/7/2013 η κ. Μαστοράκη, μαζί με όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς που είχαν την ίδια τύχη, τίθεται σε διαθεσιμότητα με την ΥΑ 106520/Δ2/31.7.2013 (ΑΔΑ: ΒΛΒΟ9-ΤΗΦ) και ταυτόχρονα καταργείται ο κλάδος της (κάντε κλικ εδώ για να την δείτε).

Η τοποθέτηση στο ΕΕΕΕΚ μετά την Διαθεσιμότητα (!!!)

Στις 15.11.2013 και ώρα 14:32:12 αναρτάται στο Διαύγεια η απόφαση Φ.11.2/13988/25.10.2013 (ΑΔΑ: ΒΛ1Λ9-ΧΨΨ) του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Αττικής με την οποία η κ. Μαστοράκη Ελένη τοποθετείται με την 24/22.7.2013 Πράξη του ΠΥΣΔΕ Γ΄Αθήνας στο ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω (κάντε κλικ εδώ για να τη δείτε).

Το περίεργο είναι ότι, όπως φαίνεται και από τον αριθμό της πράξης του το ΠΥΣΔΕ Γ΄Αθήνας αποφάσισε στις 22.7.2013 και η απόφαση του εγκρίθηκε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής, παρότι από 31.7.2013 η κ. Μαστοράκη ήταν σε διαθεσιμότητα, που επαναβεβαιώθηκε διοικητικά με την ΥΑ 162306/Δ2/30.10.2013 (βλέπε επόμενη παράγραφο). Δεν γνωρίζουμε, αν η κ. Μαστοράκη είχε επιστρέψει, έστω και προσωρινά στην ενεργό εκπαίδευση με κάποια δικαστική διαταγή ή απόφαση, όπως αρκετοί άλλοι εκπαιδευτικοί, η συγκεκριμένη απόφαση δεν μπορούσε να επικυρωθεί από τον Περιφερειακό Διευθυντή, αφού σε ότι αφορά την κ. Μαστοράκη είχε στην πράξη ακυρωθεί με δύο αποφάσεις του Υπουργού που την έθεταν σε διαθεσιμότητα. Το ΠΥΣΔΕ Γ΄ Αθήνας και ο Περιφερειακός Διευθυντής όφειλαν να βγάλουν νέα απόφαση για την κ. Μαστοράκη εφόσον αυτή είχε άρει τη διαθεσιμότητα της με δικαστική απόφαση.

Ακόμη ποιο περίεργο είναι ότι στην απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Αττικής δεν υπάρχει καμία αναφορά σε απόφαση του Δ/ντή Εκπ/σης Γ΄Αθήνας που είτε να επικυρώνει την απόφαση του ΠΥΣΔΕ, είτε να την διαβιβάζει στον Περιφερειακό, όπως είναι πάγια πρακτική και συμβαίνει για όλες τις άλλες αποφάσεις του.

Η δεύτερη και οριστική Διαθεσιμότητα

Στις 30.10.2013 με την ΥΑ 162306/Δ2/30.10.2013 (ΑΔΑ: ΒΛΛ59-3ΛΤ) η κ. Μαστοράκη τίθεται οριστικά σε διαθεσιμότητα και καταργείται εκ νέου η ειδικότητα της (κλικ εδώ για να δείτε την απόφαση).

Η επαναφορά από την δημοσιότητα σε θέση Διοικητικού Υπαλλήλου

Στις 24.3.2014, η κ. Μαστοράκη, εξαιρείται από τη διαθεσιμότητα με την ΥΑ 43815/Δ2/24.3.2014 (ΑΔΑ: ΒΙΞ69-ΞΩΞ) και σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος 4172/2013 επιστρέφει σε θέση διοικητικού υπαλλήλου στη Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας (κλικ εδώ για να δείτε την απόφαση).

Η ανάληψη υπηρεσίας ως διοικητικού υπαλλήλου

Οι πληροφορίες για το αν η κ. Μαστοράκη έχει αναλάβει υπηρεσία ως διοικητικός υπάλληλος στη Δ/νση Β/θμιας Γ΄Αθήνας είναι αντικρουόμενες με τον Δ/ντή Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Ζαφειρακίδη να δηλώνει, μετά από σχετική ερώτηση του Vukentra.gr, ότι δεν έχει φθάσει ακόμη στην Δ/νση το ΦΕΚ (έτσι δήλωσε) με την εξαίρεση της κ. Μαστοράκη από τη διαθεσιμότητα προκειμένου να την καλέσουν να αναλάβει υπηρεσία.

Σύμφωνα, όμως με πληροφορίες, αλλά και καταγγελίες που έχουν φθάσει στο Vukentra.gr, η κ. Μαστοράκη δεν έχει «πατήσει» καν το πόδι της στη Δ/νση Γ΄ Αθήνας από τις 24.3.2014, οπότε αναρτήθηκε στο Διαύγεια η απόφαση εξαίρεσή της από τη διαθεσιμότητα και σε κάθε περίπτωση έχει περάσει το χρονικό διάστημα της αδικαιολόγητης μη παρουσίας της που προβλέπει ο νόμος προκειμένου να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης.

Τα περίεργα με το ΙΕΠ

Για το ΙΕΠ και την σχέση της κ. Μαστοράκη με αυτό και τα προγράμματα Επιμόρφωσης Ειδικής Αγωγής, έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε προηγούμενο δημοσίευμα μας. Εδώ απλώς συμπληρώνουμε κάτι που έχει σχέση με τις ημερομηνίες εξαίρεσης από την διαθεσιμότητατης κ. Μαστοράκη και της επιλογής της στο Μητρώο και τα σεμινάρια επιμόρφωσης των ΕΕΠ.

Παραφράζοντας την ποντιακή γλώσσα «είπαμαν και λάλαμαν» για την κ. Μαστοράκη, αν και θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολύ περισσότερα.

Η κ. Ελένη Μαστοράκη έως τις 23.4.2014 ήταν σε διαθεσιμότητα και επανήλθε με την 43815/Δ2/24.3.2014 Υ.Α. του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, η οποία με εξωπραγματική ταχύτητα δημοσιεύθηκε στο Διαύγεια την ίδια ημέρα (ΑΔΑ:ΒΙΞ69-ΞΩΞ). Αν κάποιος βρει Υ.Α. να δημοσιεύεται στο Διαύγεια αυθημερόν, να ενημερώσει όλους τους Έλληνες πολίτες και όχι μόνο τους Εκπαιδευτικούς.

Σε κάθε περίπτωση η κ. Ελένη Μαστοράκη δεν θα μπορούσε, σύμφωνα με ερμηνείες έγκυρων περί το δημόσιο δίκαιο νομικών, να επιλεγεί στο Μητρώο Ειδικών Επιστημόνων, αφού έως και την έκδοση της απόφασης για το Μητρώο Ειδικών Επιστημόνων, στις 28.2.2014, ήταν σε διαθεσιμότητα και η ειδικότητα της έχει πλέον καταργηθεί από τη δημόσια εκπαίδευση.

Μία περίεργη, ακόμη σύμπτωση είναι ότι η κ. Μαστοράκη ήταν σε διαθεσιμότητα όταν ορίσθηκε ως Συντονίστρια στο 12ωρο σεμινάριο (31.3 & 1.4.2014), όχι, όμως και κατά τις ημερομηνίες διεξαγωγής του. Το γιατί δεν ορίσθηκε η διεξαγωγή του σε ποιο σύντομες ημερομηνίες και γιατί ο εισηγητής του σεμιναρίου κ. Βασίλης Κουρμπέτης την περιέλαβε στην εισήγησή του, αρμόδιοι είναι οι ικανότατοι, όπως φαίνεται, Ηγήτορες (Δ.Σ.) του ΙΕΠ (Δ.Σ.).

Έτσι κι αλλιώς, ο πεφωτισμένος Υπουργός Παιδείας ή δεν ακούει και δεν “βλέπει” τίποτα ή που είναι και το πιθανότερο δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τόσο “ταπεινές” περιπτώσεις, αφού, πέραν των άλλων, ασχολείται αυτό τον καιρό με τα δημοτικά της εκλογικής του περιφέρειας...

Εμείς δεν θα προβούμε σε καμία αξιολογική κρίση, αλλά κάθε συμπέρασμα που θα εξαχθεί θα είναι δικό σας. Για ότι άλλο δυσνόητο για τους απλούς εκπαιδευτικούς αλλά και τους υπόλοιπους, αρμόδιοι για να δώσουν πειστικές εξηγήσεις είναι οι αρμόδιοι και ειδικότερα κατά σειρά, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας, το ΠΥΣΔΕ Γ΄ Αθήνας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής και ο Υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Για τους κ.κ. Γκλαβά, Ματσαγγούρα,Τυπά,Γιαλούρη, Κουμέντο, κλπ. του ΙΕΠ, δεν έχουμε να πούμε τίποτα αφού είναι πολύ μα πάρα πολύ επικεντρωμένοι στο Έργο τους…

Vukentra.gr

Σχόλια  

 
-1 #1 Αγγελική Π. 30-04-2014 12:54
Συμφωνούμε όλοι λοιπόν στην εκπαιδευτική κοινότητα, όπως κι εσείς, ότι η Έλενα Μαστοράκη είναι αν μη τι άλλο μία άξια εκπαιδευτικός που έχει τεράστια μόρφωση και εμπειρία στην εκπαίδευση και μόνο κακό δεν έχει κάνει σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς, το αντίθετο μάλιστα το έργο της εκτιμήθηκε δεόντως από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Αντί λοιπόν να αφιερώνετε ολοσέλιδο σε μία εξαιρετική εκπαιδευτικό που χωρίς κουμπάρους, συζύγους και κομματικά δεκανίκια έγινε ότι έγινε, γιατί δεν αφιερώνετε ένα μονόστηλο και για κάποιους άλλους που κατέλαβαν θέσεις ευθύνης με μόνο ουσιαστικό προσόν τις σχέσεις τους με ανθρώπους της εξουσίας και αμφίβολα τυπικά προσόντα; Επί τέλους σ΄αυτή τη χώρα με τις προσωπικές εμπάθειες.. ας ξεχωρίσουν οι άξιοι και ας τους βοηθήσουμε όλοι σ΄αυτό για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να ελπίσουμε σ' ένα καλύτερο μέλλον!!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "