Ένωση Διευθυντών Π.Ε.: Παρέμβαση για την «Αξιολόγηση των Στελεχών Εκπαίδευσης»

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Α/θμια


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την τοποθέτηση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των στελεχών εκπαίδευσης, σε εφαρμογή των άρθρων 37-46 του Ν.4547/2018, έχει να επισημάνει τα εξής:

1. Θεωρούμε, ότι όπως γίνεται σε όλα σχεδόν τα σύγχρονα εκπαιδευτικά συστήματα, τα στελέχη εκπαίδευσης θα πρέπει στο τέλος της θητείας τους να αξιολογούνται για το έργο τους, και πως από αυτή την αξιολόγηση θα πρέπει να εξαρτάται η συνέχιση ή όχι της παραμονής στη θέση τους, και όχι να επανακρίνονται από μηδενική βάση για κάθε νέα θητεία, όπως γίνεται μέχρι τώρα.

2. Σε κάθε περίπτωση, η αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης θα πρέπει να είναι επώνυμη και πλήρως αιτιολογημένη, και όχι να γίνεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια, όπως προβλέπεται στο άρθρο 40 του Ν.4547/2018.

Ειδικά η πρόβλεψη για αξιολόγηση των Διευθυντών σχολικών μονάδων από τους εκπαιδευτικούς στο τέλος κάθε διδακτικού έτους με ανώνυμα ερωτηματολόγια σε κλίμακα από 0-100, και χωρίς κανένα δικαίωμα ένστασης από πλευράς των Διευθυντών, είναι έξω και πέρα από κάθε λογική.

3. Η καθιέρωση στην αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης, με εντελώς ασαφή τρόπο, της ποσοτικοποίησης ποιοτικών κριτηρίων σε κλίμακα από 0-100, αφήνει μεγάλα περιθώρια για υποκειμενικές κρίσεις και αυθαιρεσίες.

Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ.:

1. Να καταργήσει άμεσα την διάταξη για την αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης μέσω ανώνυμων ερωτηματολογίων.

 2. Να καταργήσει άμεσα την κλίμακα από 0-100 για την αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης, διατηρώντας μόνο ποιοτικούς χαρακτηρισμούς για αυτήν(π.χ. ανεπαρκής επαρκής, καλός, πολύ καλός, άριστος)

3. Να καθιερώσει την παραμονή ή όχι των στελεχών εκπαίδευσης στη θέση τους με βάση το αποτέλεσμα της αξιολόγησής τους, καταργώντας την επανάκρισή τους από μηδενική βάση για κάθε νέα θητεία, όπως γίνεται σε όλα σχεδόν τα σύγχρονα εκπαιδευτικά συστήματα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

          Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Τηλέμαχος Κουντούρης                                                Νικόλαος Μακεδών

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "