Ένωση Διευθυντών Π.Ε.: Ανακοίνωση για την υποβολή Ωρολογίων Προγραμμάτων εντός του Σεπτεμβρίου

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Α/θμια


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., αναφορικά με την υποβολή από τις σχολικές μονάδες Εβδομαδιαίων Ωρολογίων Προγραμμάτων Διδασκαλίας(ΕΩΠΔ) εντός του Σεπτεμβρίου, τη στιγμή που δεν έχει τοποθετηθεί σε αυτές το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό για πλήρη ανάπτυξη των ΕΩΠΔ, έχει να επισημάνει τα εξής:

Οι Δ/ντές-Δ/ντριες των σχολικών μονάδων, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων, από την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς δίνουν καθημερινά τη μάχη για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία των σχολικών τους μονάδων, με πλήρη αξιοποίηση του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών και την αναμόρφωση των ΕΩΠΔ, όταν αυτό είναι αναγκαίο.

Καθήκον του ΥΠ.Π.Ε.Θ., των Περιφερειακών Δ/νσεων και των Δ/νσεων Εκπ/σης είναι η τοποθέτηση του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες, ώστε αυτές να λειτουργούν από την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων με πλήρη ανάπτυξη του ΕΩΠΔ, τόσο στο Πρωινό όσο και στο Ολοήμερο Πρόγραμμά τους.

Η υποβολή προσωρινών ΕΩΠΔ από τις σχολικές μονάδες στις Δ/νσεις Εκπ/σης εντός του Σεπτεμβρίου, τη στιγμή που δεν έχει τοποθετηθεί σε αυτές το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό για την πλήρη ανάπτυξή τους, και τα οποία θα αλλάζουν και θα αναπροσαρμόζονται από εβδομάδα σε εβδομάδα, δεν έχει να προσφέρει παρά μόνο άσκοπη γραφειοκρατία και καταπόνηση των σχολικών μονάδων και των Δ/ντών-Δ/ντριών.

Για τους παραπάνω λόγους, προτείνουμε προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ.:

1. Μέχρι την τοποθέτηση του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες για την πλήρη ανάπτυξη των ΕΩΠΔ, αυτές να λειτουργούν με ευθύνη των Δ/ντών-Δ/ντριών και των Συλλόγων Διδασκόντων με προσωρινό αναμορφωμένο ΕΩΠΔ, με πλήρη αξιοποίηση του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών τους, το οποίο όμως δεν θα υποβάλλεται στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης.

2. Η υποβολή ΕΩΠΔ προς τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο όταν η σχολική μονάδα θα έχει στελεχωθεί από το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και θα λειτουργεί με ΕΩΠΔ σε πλήρη ανάπτυξη, τόσο στο Πρωινό όσο και στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

3. Το σε πλήρη ανάπτυξη ΕΩΠΔ, με ευθύνη του/της Δ/ντή-Δ/ντριας, δεν θα πρέπει να υποβάλλεται εντύπως, αλλά θα πρέπει να καταχωρείται μόνο στο πληροφοριακό σύστημα Myschool, το οποίο θα πρέπει άμεσα και μετά από τις απαραίτητες προσαρμογές να δίνει τη δυνατότητα στις Δ/νσεις Εκπ/σης να το εξάγουν-εκτυπώνουν, και στη συνέχεια να προχωρούν στη θεώρησή του, ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη γραφειοκρατία.

4. Την άμεση εφαρμογή της ηλεκτρονικής διαδικασίας έκδοσης και διακίνησης όλων των εγγράφων με τη δυνατότητα χρήσης ψηφιακής υπογραφής από όλες τις σχολικές μονάδες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Τηλέμαχος Κουντούρης                                       Νικόλαος Μακεδών

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "