Θεσσαλονίκη: Επικίνδυνο Σχολείο - Ανεμιστήρας ξεκόλλησε από την οροφή και τραυμάτισε μαθητές

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Α/θμια


Το κτίριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης καταρρέει, χωρίς ο Δήμος του κου Μπουτάρη και το υπουργείο Παιδείας να δείχνουν κάποιο έμπρακτο, έστω υποτυπωδώς, ενδαφέρον. Σύμφωνα με καταγγελίες των γονέων των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο, το σχολείο βρίσκεται υπό κατάρρευση χωρίς καμία συντήρηση στις εγκαταστάσεις του με αποτέλεσμα να σημειώνονται διαρκώς τραυματισμοί παιδιών.

Τελευταίο «επεισόδιο» στη σειρά ο τραυματισμός μαθητών από πτώση του ανεμιστήρα οροφής της τάξης, όταν η δασκάλα τους τον έθεσε σε λειτουργία. Τα παιδιά που τραυματίστηκαν με εκδορές και ράμματα θα μπορούσαν να έχουν τραυματιστεί πιο σοβαρά, όπως καταγγέλλουν οι γονείς.

------------------------

Πανικός επικράτησε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, χθες, όταν ξεκόλλησε ανεμιστήρας οροφής, τραυματίζοντας, ευτυχώς ελαφρά, μαθητές.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ και αναμετάδωσε το newpost.gr, όλα άρχισαν όταν δασκάλα του δημοτικού έβαλε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα. Ξαφνικά ο ανεπιστήρας ξεκόλλησε από την οροφή και έπεσε πάνω στους μαθητές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο παιδιά, στα οποία τοποθετήθηκαν ράμματα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού μία μητέρα, που το παιδί της φοιτεί  στο συγκεκριμένο σχολείο, το κτήριο είναι παντελώς εγκαταλελλειμένο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή μικρών απροστάτευτων παιδιών. Κατά τις καταγγελίες της μητέρας από το περιστατικό τραυματίστηκε ένα κοριτσάκι στον αυχένα, ενώ ένα άλλο παιδάκι φέρει εκδορές.

Η ίδια, υπογράμμισε ότι στο σχολείο έχουν γίνει και άλλα περιστατικά στο παρελθόν που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, με ποιο χαρακτηριστικά ατυχήματα τους τραυματισμούς μικρών παιδιών-μαθητών, που δεν ξέρουν ακόμη να προφυλαχθούν, από καταστρεμένα κάγκελα και σπασμένα υαλότουβλα, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις πτώσεις των σοβάδων της οροφής αιθουσών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς.

Οι γονείς, θορυβημένοι από το τελευταίο περιστατικό, μαζεύουν υπογραφές, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους. «Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι», αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα.

Συνέχεια ενημέρωσης

Στο ένα από τα δύο παιδιά (κοριτσάκια) που τραυματίστηκαν στο συμβάν, τοποθετήθηκαν στο τραύμα που δημιουργήθηκε επτά (7) ράμματα. Σύμφωνα με το νοσηλευτικό προσωπικό η ακινησία που επέδιξε το παιδί κατά την πτώση του ανεμιστήρα στο κεφάλι του, είναι αυτό που το έσωσε από τραγική κατάληξη, αφού τα περιστρεφόμενα ακόμη πτερύγια του ανεμιστήρα, θα μπορούσαν να του προκαλέσουν ακόμη και θανάσιμο τραυματισμό.

Το δεύτερο παιδί, που δεν έφερε επιφανειακά τραύματα, οδηγήθηκε σήμερα (Σάββατο) από τους γονείς του στο νοσοκομείο, αφού το παιδί παρουσίασε φοβερούς πονοκεφάλους και έντονη ζάλη.

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "