Π.Δ.Α/θμιας & Β/θμιας Κεντρ. Μακεδονίας: Προγραμματισμός εκπαίδευσης προσφυγόπουλων 2018-2019

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Α/θμια

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ 

Με στόχο τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό της Εκπαίδευσης των Προσφυγόπαιδων για την επόμενη χρονιά ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Ανανιάδης, τα μέλη της Ομάδας Διαχείρισης, Παρακολούθησης και Συντονισμού Εκπαίδευσης Προσφύγων κ. Καλόγηρος, κ. Παπαδοπούλου, κ. Στάμου, κ. Τσιριγώτη, κ. Φελεκίδου και κ. Χιονά και εκπρόσωποι από τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων, συναντήθηκαν την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 με τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Αποστολίδη και κ. Ματζιάρη και την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Πετράκη – Ασημακοπούλου και κ. Γεωργίου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. 

Στον σύντομο απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως η φοίτηση των προσφυγόπουλων έχει μπει σε τροχιά κανονικότητας και η ένταξη των παιδιών πραγματοποιείται με γοργούς ρυθμούς. 

Ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς έγινε με κύριο άξονα τον συντονισμό όλων, τον έγκαιρο προγραμματισμό και σημείο αναφοράς πάντα το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών. 

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού αυτού τα σχολεία τα οποία θα φιλοξενήσουν Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.) έχουν προταθεί και οι νέες εγγραφές των προσφυγόπουλων από τα κέντρα φιλοξενίας, τον αστικό ιστό και τους ξενώνες με ασυνόδευτα στα πρωινά σχολεία έχουν ολοκληρωθεί. 

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση οι προτάσεις για την Α΄ φάση ίδρυσης Τάξεων Υποδοχής έχουν σταλεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας ενώ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για την αποστολή των στοιχείων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης όταν έρθει το σχετικό αίτημα για την ίδρυση των Τάξεων Υποδοχής από το Υπουργείο Παιδείας. 

Όλοι οι συμμετέχοντες κατέληξαν ότι, παρά το χαρακτηριστικό της κινητικότητας των προσφυγικών πληθυσμών και άρα την πιθανή μεταβολή των στοιχείων, έχει γίνει ο καλύτερος δυνατός σχεδιασμός και όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη έναρξη λειτουργίας των Δομών Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων και των Τάξεων Υποδοχής με στόχο πάντα την καλύτερη φοίτηση των παιδιών. 

26/7/2018

 Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "