Της Παπα...λάμπραινας: Η «τραγική» κατάσταση ιδιωτικού Σχολείου – οι απλήρωτοι εκπαιδευτικοί και οι μεθοδεύσεις της Ιδιοκτησίας του

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Α/θμια


Ορισμένες φορές, ιστορία επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι φάρσα, αλλά σκοπούμενη απάτη. Η Ιστορία ενός Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου της Δυτικής Αθήνας που έκλισε το 2013 αφήνοντας απλήρωτους όλους τους εκπαιδευτικούς, επαναλειτούργησε χωρίς άδεια, κλείνει με απόφαση του Υπ. Παιδείας και ετοιμάζεται να ξαναλειτουργήσει, αφήνοντας πάλι απλήρωτους τους νέους εκπαιδευτικούς του.

Το κακό στην υπόθεση είναι ότι οι αρμόδιες αρχές, πιθανόν παγιδευμένες από την ευαίσθητη φύση της υπόθεσης, την παρακολουθούν εκ του μακρόθεν και μόνο γραφειοκρατικά.

Η ιστορία…

Στο παρελθόν υπήρξε ένα από τα λαμπρά δείγματα της επιτυχίας ιδιωτικού σχολείου και μάλιστα στην καρδιά της εργατικής τάξης, σε μεγάλο δήμο της Δυτικής Αθήνας. Ξεκίνησε σαν ένα απλό μικρό ιδιωτικό σχολείο που σταδιακά γιγαντώθηκε και έφθασε να έχει ταυτόχρονα Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Η σταδιακή αποσάρθρωση της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά και η σταδιακή μετεξέλιξη της τοπικής κοινωνίας από λούμπεν εργατικό προλεταριάτο σε αστική και μεγαλοαστική τάξη, είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση των μαθητικών ροών προς τα τρία ιδιωτικά σχολεία του συγκεκριμένου δήμου, που γιγαντώθηκαν παράλληλα, παρά τα «ακριβά» για την συγκεκριμένη περιοχή «μαθητικά νοσήλια».

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και διευθυντές δημοσίων σχολείων, τα παιδιά τους τα έστελναν και τα στέλνουν όχι στην δημόσια εκπαίδευση της περιοχής, αλλά στα τρία αυτά ιδιωτικά σχολεία.

Η επιτυχία τους πολύ μεγάλη και στην εποχή της δόξας τους και τα τρία σχολεία είχαν στο μαθητικό δυναμικό τους περισσότερα από 600 παιδιά και έφηβους το καθένα.

Το χρήμα, κερδισμένο με υγεία, έρεε και ο ιδιοκτήτης του ενός σχολείου, αυτό που απασχολεί το συγκεκριμένο άρθρο, έφθασε, έχοντας πολιτικές φιλοδοξίες να συμμετάσχει στις τοπικές εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος.

Η πρώτη κρίση και η διαχείρισή της…

Δεν είναι γνωστό, πότε ξεκίνησε η κρίση για το συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο, αλλά λίγο πριν ή λίγο μετά το 2010, πραγματοποιείται έφοδος στις σχολικές εγκαταστάσεις του, από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και του ΙΚΑ. Τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι κόλαφος για την Ιδιοκτησία, κυρίως για την μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων στο σχολείο εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων, με συνέπεια να επιβληθούν τεράστια πρόστιμα…

Αμέσως μετά, η ιδιοκτησία του σχολείου, σταδιακά σταμάτησε να πληρώνει εις το όλον τους μισθούς του εκπαιδευτικού προσωπικού της, που μετά από μία περίοδο αναμονής προχώρησε σε επίσχεση εργασίας και καταγγελίες προς το συνδικαλιστικό όργανό του (ΟΙΕΛΕ) και τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενώ προσέφυγε και στην ελληνική δικαιοσύνη διεκδικώντας τα δεδουλευμένα του.

Μάλιστα, λόγω τις «περίεργης» υπηρεσιακής συμπεριφοράς του αρμόδιου Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε ότι αφορά τις καταγγελίες που υπέβαλαν εναντίον της ιδιοκτησίας της εκπαιδευτικής επιχείρησης, οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί στράφηκαν και ποινικά γι «παράβαση καθήκοντος» εναντίον του, υπόθεση που ακόμη εκκρεμεί στο αρμόδιο δικαστήριο.

Το 2013, η Ιδιοκτησία του ιδιωτικού σχολείου, μη μπορώντας ή μη θέλοντας να πληρώσει τα τεράστια αυτά πρόστιμα που μετά την απόρριψη των ενστάσεων που είχε υποβάλει, είχαν καταστεί τελεσίδικα, και τους μισθούς που όφειλε στους εκπαιδευτικούς υπέβαλε στα ελληνικά δικαστήρια αίτηση πτώχευσης και υπαγωγής της επιχείρησης που λειτουργούσε την εκπαιδευτική μονάδα στο περίφημο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Η φαινομενική αλλαγή Ιδιοκτησίας…


Αμέσως μετά, από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής της επιχείρησης στην προστασία του άρθρου 99, η σχολική μονάδα αλλάζει διακριτό τίτλο και υποβάλει αίτηση στο Υπουργείο Παιδείας για την έκδοση ΝΕΑΣ Άδειας Λειτουργίας με άλλη πλέον ιδιοκτησία, αν και διαφορετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι αίτηση για έκδοση νέας άδειας δεν υποβλήθηκε στο υπουργείο ποτέ. Σημασία έχει ότι το συγκεκριμένο ιδιωτικό εκπαιδευτικό συγκρότημα ξεκίνησε ή μάλλον συνέχισε την λειτουργία του με ΝΕΟ ΔΙΑΚΡΙΤΟ ΤΙΤΛΟ, και ΝΕΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ με νομική μορφή Μονοπρόσωπης ΕΠΕ.

Νέος Ιδιοκτήτης τόσο του σχολικού συγκροτήματος, όσο και της Μονοπρόσωπης ΕΠΕ, η νύφη του αρχικού ιδιοκτήτη και ιδρυτή της εκπαιδευτικής επιχείρησης. Διαχειριστής και κατά νόμο εκπρόσωπος προς όλες τις υπηρεσίες, εκτός από αυτές του Υπουργείου Παιδείας, της Μονοπρόσωπης ΕΠΕ, ιδιοκτήτριας πλέον κατά νόμο της Εκπαιδευτικής επιχείρησης ορίσθηκε ο ιδιοκτήτης του κυλικείου που λειτουργούσε μέσα στο σχολικό συγκρότημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι συμβάσεις πρόσληψης του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού του σχολικού ιδιωτικού συγκροτήματος, φέρουν την υπογραφή του διαχειριστή της και πρώην κυλικειάρχη.

Επικεφαλής του υποτιθέμενου λογιστηρίου και των διοικητικών υπηρεσιών της εκπαιδευτικής επιχείρησης τοποθετήθηκε συγγενής (ανιψιά) του αρχικού ιδιοκτήτη της, ενώ εκπαιδευτικός Διευθυντής Γυμνασίου και Λυκείου ορίζεται η φερόμενη ως ιδιοκτήτρια και μοναδική μέτοχος της Μονοπρόσωπης ΕΠΕ, νύφη του.

Εκπαιδευτικός Διευθυντής Δημοτικού και Νηπιαγωγείου αναλαμβάνει ο ένας εκ των γιών του αρχικού ιδιοκτήτη, σύζυγος της ιδιοκτήτριας της Μονοπρόσωπης ΕΠΕ, δάσκαλος στο επάγγελμα. Ο δεύτερος εκ των γιών του αρχικού ιδιοκτήτη, παραμένει στην εκπαιδευτική επιχείρηση ως απλός εκπαιδευτικός του Γυμνασίου και Λυκείου, έχοντας τα κατάλληλα επιστημονικά προσόντα.

Το παράδοξο του «Ιδιωτικού Χώρου»…


Στο κτιριακό συγκρότημα της εκπαιδευτικής επιχείρησης, αμέσως μετά την φερόμενη αλλαγή της ιδιοκτησίας, δημιουργείται συγκεκριμένος χώρος που δηλώνεται σε όλο το προσωπικό, εκπαιδευτικό και διοικητικό ως αυστηρά ιδιωτικός, στον οποίο δεν επιτρέπεται η πρόσβαση.

Πρόκειται για χώρο στον οποίο κατοικοεδρεύει ο πρώην ιδιοκτήτης και ιδρυτής του σχολείου, στον οποίο πρόσβαση έχουν μόνο οι τρείς συγγενείς του (γιοί και νύφη), όπως και οι δύο διοικητικά και οικονομικά υπεύθυνοι, δηλαδή η Προϊσταμένη του λογιστηρίου (ανιψιά) και ο διαχειριστής της Μονοπρόσωπης ΕΠΕ (πρώην κυλικειάρχης)…

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και καταγγελίες, ο πρώην ιδιοκτήτης λειτουργεί ως άτυπος αλλά ουσιαστικός και πραγματικός διευθυντής και διαχειριστής της εκπαιδευτικής επιχείρησης, έχοντας από τον «ιδιωτικό χώρο» του την άμεση επίβλεψη της λειτουργίας της.

Η ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ και οι επιπτώσεις της στους εκπαιδευτικούς…

Η υπό την φερόμενη νέα ιδιοκτησία και νέο Διακριτό Τίτλο Επιχείρηση, κάτω από την διαχείριση του πρώην κυλικειάρχη, έδειξε όχι μόνο δείγματα ανάκαμψης αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης προστασίας της επιχείρησης (αρχικής) του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα, αλλά και σημείωσε ικανοποιητική ανάπτυξη με αύξηση του μαθητικού δυναμικού της… Για τις εκπαιδευτικές, μάλιστα ανάγκες της, προχώρησε σε πλήθος νέων προσλήψεων, αναπληρωτών με διετή σύμβαση, κατά τα προβλεπόμενα από το νόμο, ενώ για τους μαθητές της προχώρησε σε λίζινγκ σχολικών λεωφορείων με τα οποία τους συγκέντρωνε και τους διένειμε από και προς τις κατοικίες τους.

Για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί, όμως, φαίνετε ότι άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα ταμειακής ρευστότητας με αποτέλεσμα να πληρώνει μέρος των μισθών (έναντι) στους εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους της, από τα μέσα του 2015 και μετά.

Η δικαστική απόρριψη της αίτησης προστασίας του άρθρου 99 του Πτ.Κ. για «δόλια μεταβίβαση» περιουσιακών στοιχείων

Το Φθινόπωρο του 2017, πραγματοποιήθηκε η δίκη επί της αίτησης της παλιάς ιδιοκτησίας της Εκπαιδευτικής επιχείρησης για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Στη δίκη κάνουν παρέμβαση τα ασφαλιστικά Ταμεία (ΕΦΚΑ & ΕΤΕΑ -πρώην ΙΚΑ, κλπ-), ως έχοντα τα ανείσπρακτα τα τεράστια πρόστιμα που είχαν επιβάλει στους ελέγχους του 2010 και ζητούν να μην γίνει δεκτή από το δικαστήριο η σχετική αίτηση της επιχείρησης, γιατί θεώρησαν την μεταβίβαση της επιχείρησης σε νέα ιδιοκτησία ως εικονική για την αποφυγή πληρωμής των οφειλών.

Η παρέμβαση των ασφαλιστικών Ταμείων έγινε από το δικαστήριο δεκτή, απορρίφθηκε η αίτηση υπαγωγής της εκπαιδευτικής επιχείρησης στο άρθρο 99, θεωρώντας την μεταβίβασή της σε νέα ιδιοκτησία ως εικονική και δόλια και μάλιστα στη απόφαση που εκδόθηκε επικυρώθηκε το ύψος των προστίμων που ξεπερνά πλέον το 1,5 εκατ. ευρώ.

Το κλείσιμο της εκπαιδευτικής επιχείρησης…

Στις αρχές του 2018, δημοσιεύεται σε ΦΕΚ απόφαση του Υπουργού Παιδείας με την οποία «διατάσσεται» το κλείσιμο της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής επιχείρησης γιατί «λειτουργούσε από το 2013 χωρίς άδεια με νέα ιδιοκτησία και νέο διακριτό τίτλο».

Η (νέα) ιδιοκτησία της, δηλώνει στις αρμόδιες εμπλεκόμενες στο θέμα Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (μία Α/θμιας και μία Β/θμιας) ότι προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της Υπουργικής Απόφασης, με την διαδικασία των «Ασφαλιστικών Μέτρων» και της Τακτικής Αγωγής, προκειμένου αυτή να παγώσει σε πρώτη φάση και να ακυρωθεί σε δεύτερη. Αποτέλεσμα το σχολικό συγκρότημα να συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι σήμερα, αφού με την κατάθεση των «ασφαλιστικών μέτρων» δόθηκε και «πάγωμα» κάθε διοικητικής πράξης για το κλείσιμό της έως ότου αυτά εκδικασθούν.

Η απόφαση για τα «Ασφαλιστικά» φέρεται να εκδόθηκε πριν από 60 ή 70 ημέρες και μάλιστα κατά πληροφορίες απέρριψε την αίτηση της Μονοπρόσωπης ΕΠΕ, ιδιοκτήτριας της Εκπαιδευτικής Επιχείρησης για την συνέχιση της λειτουργίας της. Το τι θα γίνει από εδώ και εμπρός, είναι θέμα των δύο αρμόδιων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης να το αποφασίσουν και πράξουν.

Η «εικονική εξόφληση» μισθών, οι απειλές και οι προσφυγές των εκπαιδευτικών


Την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2017 οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, το ΙΚΑ και το Υπουργείο Παιδείας ήταν συνεχείς και επαναλαμβανόμενες στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα. Τα ευρήματα σύμφωνα με πληροφορίες πολλά και σημαντικά, αν και μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα δημόσια.

Το ποιο σημαντικό απ’ αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι το εύρημα των πιθανών εικονικών εγγραφών μαθητών για την απόκτηση Τίτλου Σπουδών Γυμνασίου και Λυκείου, αν και μέχρι τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας δεν έχουν κάνει καμία ανακοίνωση γι’ αυτό.

Στις αρχές του 2018, οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στην συγκεκριμένη εκπαιδευτική επιχείρηση κλίθηκαν από το Τμήμα Λογιστηρίου να υπογράψουν ότι έχουν εξοφληθεί όλες τις αμοιβές τους (μισθούς, κλπ) έως την 31.12.2017, προκειμένου να διευκολύνουν την επιχείρηση στις ενέργειές της (!!!), με την διαβεβαίωση ότι όλες οι πραγματικές οφειλές τους θα τους εξοφληθούν έως τις εορτές του ΠΑΣΧΑ 2018.

Στην παγίδα αυτή, έπεσαν αρκετοί καλοπροαίρετοι εκπαιδευτική του σχολικού συγκροτήματος και υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα πλήρους εξόφλησής τους, υπήρξαν, όμως και αρκετοί που αρνήθηκαν.

Η μη πληρωμή ή πληρωμή ασήμαντων ποσών έναντι, στους εκπαιδευτικούς συνεχίσθηκε και σε όλο το 2018. Στις διαμαρτυρίες τους προς τη διεύθυνση και την υπεύθυνη του λογιστηρίου, η μονότονη απάντηση που λάμβαναν και συνεχίζουν να λαμβάνουν ήταν και είναι «έχουμε πρόβλημα ρευστότητας γιατί δεν πληρώνουν οι γονείς».

Η αθέτηση, όμως της υπόσχεσης για πληρωμή όλων των οφειλόμενων για το 2017 πριν το Πάσχα του 2018, η πληρωμή ασήμαντων ποσών έναντι των οφειλόμενων και η γνωστοποίηση του 15θήμερου ταξιδιού της ιδιοκτησίας και διεύθυνσης του σχολικού συγκροτήματος οικογενειακώς, σε Ελβετία, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία, είχαν σαν αποτέλεσμα μερίδα των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα σχολεία της επιχείρησης να προσφύγουν στην ελληνική δικαιοσύνη (ασφαλιστικά) διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, άλλοι στα τοπικά παραρτήματα του Υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) και άλλοι προσέφυγαν με καταγγελίες τους στη ΟΙΕΛΕ και στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Σε όσους δε εκπαιδευτικούς προσφεύγουν στο Λογιστήριο της Επιχείρησης προκειμένου να εξοφληθούν, η υπεύθυνη και ανιψιά του ιδρυτή της, εκτοξεύει απειλές όχι μόνο για το εργασιακό και εκπαιδευτικό μέλλον τους, αλλά ακόμη και για την σωματική ακεραιότητά τους, αν συνεχίσουν να επιμένουν στο αίτημά τους…

Η φυγή του Διευθυντή του Δημοτικού & Νηπιαγωγείου και η «διαμάχη» των γιών του πραγματικού Ιδιοκτήτη


Αμέσως μετά τις εορτές του ΠΑΣΧΑ και τη έναρξη των μαθημάτων, σημειώθηκαν στο εκπαιδευτικό συγκρότημα δύο, αν μη τι άλλο περίεργα γεγονότα. Στο πρώτο, απαγορεύθηκε στον ένα εκ των δύο γιών του αρχικού ιδιοκτήτη και ιδρυτή της εκπαιδευτικής μονάδας και εκπαιδευτικό στα σχολεία της. Λόγο της επιμονής του, μάλιστα να εισέλθει στο κτηριακό συγκρότημα κλίθηκε η ΕΛ.ΑΣ. (περιπολικό).

Το δεύτερο είναι και το ποιο σημαντικό. Ο δεύτερος εκ των γιών, σύζυγος της φερόμενης ως ιδιοκτήτριας της Μονοπρόσωπης ΕΠΕ που λειτουργεί το σχολικό συγκρότημα και Διευθυντής του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, απεχώρησε από τη θέση του και ανέλαβε θέση αναπληρωτή εκπαιδευτικού στην δημόσια εκπαίδευση προσφύγων!!!

Η υποβολή αίτησης ΝΕΑΣ ΑΔΕΙΑΣ λειτουργίας και το πειθαρχικό…


Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πληροφορίες, μετά την αποχώρηση του ενός εκ των δύο γιών του αρχικού ιδιοκτήτη, ο έτερος, -ναι αυτός του οποίου απαγορεύτηκε η είσοδος στο σχολικό συγκρότημα-, υπέβαλε στο Υπουργείο Παιδείας φάκελο ΝΕΑΣ Αδειοδότησης, (νέου) ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου με ΝΕΟ ΔΙΑΚΡΙΤΟ ΤΙΤΛΟ και νέα επιχειρηματική οντότητα (νέα εταιρία), αίτημα που βρίσκετε σε εξέταση από τις υπηρεσίες του υπουργείου.

Με την διαδικασία αυτή, είναι δυνατή, εφόσον χορηγηθεί έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, η παράκαμψη της παύσης λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος, αφού το μαθητικό δυναμικό του, θα περάσει απλώς στην διάδοχο εταιρία.

Όσο για τους ήδη υπηρετούντες εκπαιδευτικούς, στους οποίους οφείλονται μισθοί αρκετών μηνών, αν όχι ετών, εφόσον υπάρξει η αναφερθείσα μεθόδευση, θα μείνουν κατά το κοινώς λεγόμενο «με την μπουκάλα στο χέρι», χωρίς καμία δυνατότητα να αναζητήσουν τα χρωστούμενα από τη νέα εργοδοσία και χωρίς να εξασφαλίζεται ότι θα συνεχίσουν να ισχύουν οι συμβάσεις τους…

Σε μία άλλη εξέλιξη, η μία από τις δύο αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, κάλεσε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα την φερόμενη ως ιδιοκτήτρια της επιχείρησης να καταθέσει την απόφαση του ΣτΕ για την δίκη των Ασφαλιστικών συνέχισης της λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος και έως ότου γίνει η δίκη επί της Τακτικής προσφυγής, κάτι που παρά τις οχλήσεις της δημόσιας εκπαιδευτικής υπηρεσίας δεν έπραξε.

Μετά, απ’ αυτό η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες να επιταχύνει τις διαδικασίες για το οριστικό κλείσιμο της εκπαιδευτικής επιχείρησης κατά τα οριζόμενα από το νόμο, με παράλληλη γνωστοποίηση στους γονείς ότι μπορούν να επιλέξουν για τα παιδιά τους οποιαδήποτε άλλη δημόσια ή ιδιωτική σχολική μονάδα για να τα γράψουν.

Παράλληλα, τις αμέσως επόμενες ημέρες, στην ίδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, θα συνεδριάσει το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, προκειμένου να εξετάσει την καταγγελία της Εκπαιδευτικού κατά της Διεύθυνσης και ιδιοκτησίας του ιδιωτικού σχολικού συγκροτήματος.

Τέλος, σε ερώτηση της στήλης, για την τύχη των εκπαιδευτικών που εργάζονται στο υπό κλείσιμο σχολικό συγκρότημα και στους οποίους σύμφωνα με τις καταγγελίες τους οφείλονται από την εργοδοσία τους μεγάλα ποσά από καθυστέρηση εξόφλησης των μισθών τους, προς τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, η απάντηση που δόθηκε είναι ότι αυτά είναι θέματα της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας για τα οποία αρμόδια είναι η ελληνική δικαιοσύνη και όχι οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας.

Καλώς ήλθατε λοιπόν στο χάος και ο θεός να βάλει το χέρι του. Ένα ερώτημα πλέον μένει;

«Θα επιβιώσει πάλι η αφανής και εμφανής ιδιοκτησία του συγκεκριμένου ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, αφήνοντας τεράστια χρέη στους εκπαιδευτικούς του, όπως συνέβη και το 2013 ή θα ισχύσει πλέον το «κάθε κατεργάρης στο πάγκο του;».

«Ιδού η Ρόδο, ιδού και το πήδημα» για τις αρμόδιες υπηρεσίες αυτού του κράτους που ζούμε… 

----------------- 

Υ.Γ.: Αν το μυαλό του αναγνώστη πηγαίνει σε συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις, η ευθύνη είναι απόλυτα δική του. Η στήλη αρέσκεται να διηγείται ιστορίες από μία άλλη φανταστική ζωή που μπορεί μεν να φαίνονται αληθινές, αλλά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Πρόκειται για άσκηση δημιουργικής φαντασίας για τους αναγνώστες της.

«Διογένης ο Κρατών και τον Φανόν»

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "