Ένωση Διευθυντών Π.Ε.: Θετική Ενέργεια η καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Α/θμια

 

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αττικής, το οποίο περιέχει ρυθμίσεις σχετικά με τη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δημόσιο Νηπιαγωγείο, έχει να επισημάνει τα εξής: 

1. Η ένταξη των παιδιών από την ηλικία των 4 ετών στο Νηπιαγωγείο, σε μια οργανωμένη μονάδα που δεν έχει την αυστηρή δομή της υπόλοιπης τυπικής εκπαίδευσης, αλλά αποτελεί το πρώτο συστηματικό σχολικό περιβάλλον του παιδιού υπό την επίβλεψη άρτια καταρτισμένων εκπαιδευτικών, αποτελεί μια αναμφίβολα θετική ενέργεια στην κατεύθυνση εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού μας συστήματος και γεφύρωσης των εκπαιδευτικών και κοινωνικώνανισοτήτων. 

2. Η καθυστερημένη ένταξη των παιδιών σε περιβάλλον Νηπιαγωγείου στη χώρα μας έχει δυσμενέστατες κοινωνικές και εκπαιδευτικές συνέπειες και στερεί σε μεγάλο κομμάτι νηπίων, τα οποία διέπονται από ιδιαίτερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, την πρόσληψη κρίσιμου μορφωτικού και πολιτισμικού κεφαλαίου, με αποτέλεσμα οι ανισότητες να διευρύνονται σχεδόν από την αφετηρία της ζωής των παιδιών. Επίσης, είναι καιρός να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία χιλιάδων οικογενειών που αναγκάζονται να καταβάλλουν υπέρογκα δίδακτρα για υπηρεσίες που θα έπρεπε να τους προσφέρει δωρεάν εδώ και δεκαετίες η Πολιτεία. 

3. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να προχωρήσει πρωτίστως στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων και νομοθετικών ρυθμίσεων (ενίσχυση κτηριακών υποδομών και υλικοτεχνικής υποδομής, ίδρυση νέων νηπιαγωγείων, μόνιμοι διορισμοί νηπιαγωγών), προκειμένου να υλοποιηθεί αποτελεσματικά η θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, αποκλειστικά στο δημόσιο Νηπιαγωγείο,σε ολόκληρη τη χώρα, το συντομότερο δυνατό. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γεν. Γραμματέας 

Τηλέμαχος Κουντούρης                                 Νικόλαος Μακεδών

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "