Συμβαίνει και στις «αλλοδαπές»: «Έσπασαν» στα δύο τάξη με εννιά μαθητές για να βολέψουν ημέτερη δασκάλα…

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Α/θμια


Λεφτά για πέταμα υπάρχουν! Καταγγελία: Στο ελληνικό σχολείο του Ντόρτμουντ «έσπασαν» στα δύο τάξη με εννιά μαθητές.

Σοβαρότατες καταγγελίες για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος έρχονται από την Γερμανία και συγκεκριμένα από τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο protothema.gr ο γραμματέας του Συλλόγου Γονέων Λυκείων Ντύσσελντορφ κ. Νίκος Παπαδόπουλος ο συντονιστής του γραφείου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βερολίνου κ. Εμμανουλή Σοφός ενέκρινε το χωρισμό μιας τάξης δημοτικού εννέα ατόμων σε δυο τάξεις με 6 και 3 παιδιά αντίστοιχα, προκειμένου, όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος να ευνοηθεί συγκεκριμένη δασκάλα. 

Με επιστολή του στο υπουργείο Παιδείας και στον υπουργό κ. Κώστα Γαβρόγλου που έχει τίτλο «λεφτά για πέταμα υπάρχουν» ο κ. Παπαδόπουλος καταγγέλλει: «Στο δημοτικό σχολείο Ντόρτμουντ έσπασε τμήμα 9 μαθητών της 1ης και 2ης τάξης και δημιουργήθηκαν 2 τμήματα με 6 μαθητές στην πρώτη τάξη και 3 στη δεύτερη. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει ίχνος λογικής και διοικητικής ικανότητας από τον συντονιστή Βερολίνου κ. Σοφό, διότι τη στιγμή που εσείς αγωνίζεστε να καλύψετε τα κενά στα σχολεία αυτός λειτουργεί τόσο ανεύθυνα και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και μάλιστα μας εκθέτει στα μάτια των Γερμανών μιάς και μεσούσης της κρίσης διαθέτει εκπαιδευτικό με μισθό και επιμίσθιο για 3 μαθητές τη στιγμή που στα γερμανικά σχολεία ο μέσος όρος μαθητών είναι 30 μαθητές».

Ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο protothema.gr επισήμανε ότι δεν θα έπρεπε να χωριστεί μια τάξη 9 μαθητών σε δυο μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί θέση για μια εκπαιδευτικό. «Για να βολέψει την κυρία Άρτεμις Λαφτσοπούλου ο  συντονιστής Βερολίνου κ. Σοφός, έσπασε την 1η και 2η τάξη με σύνολο 9 μαθητών στο δημοτικό Ντόρτμουντ δημιουργώντας δύο τάξεις με 6 και 3 παιδάκια για να αναλάβει η Λαφτσοπούλου τη 2η με 3 παιδάκια».

Πηγή: pentapostagma.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "