Στις 17 Οκτωβρίου η κατ’ έφεση δίκη για τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Α/θμια


Το Vukentra.gr, έχει γράψει κατ’ επανάληψη ότι η ουσιαστική άρνηση, της Διοικητικής Δικαιοσύνης, να δώσουν άμεση λύση στην κακοδιαχείριση της δημόσιας και εκπαιδευτικής διοίκησης, αλλά και οι άκρως «περίεργες» αποφάσεις της που συνήθως καλύπτουν τα κακώς κείμενα των υπερκείμενων διοικητικών αρχών, σε συνδυασμό με την κατά κανόνα άρνηση της διοίκησης και ειδικότερα των Οργάνων του Υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσουν τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, έχει ωθήσει τους εκπαιδευτικούς να στρέφονται πλέον στην ποινική δικαιοσύνη.

Μία τέτοια περίπτωση είναι η «υπόθεση» των μελών του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας που λειτούργησε ως Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών στις επιλογές του 2011, που οδηγήθηκαν και καταδικάσθηκαν πρωτόδικα μετά από καταγγελία υποψηφίου Διευθυντή, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

---------------------

Τη Τρίτη 17 Οκτωβρίου, εκδικάζεται  στο Εφετείο Λάρισας η έφεση των αιρετών και των μελών του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καρδίτσας κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης, -για παράβαση καθήκοντος-, λόγο και αιτίας της βαθμολογίας τους, που αφορούσε υποψήφιο Διευθυντή κατά τη διαδικασία των Επιλογών Διευθυντών Σχολικών Μονάδων του 2011.

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλει με απόφασή του, την ποινή των 8 μηνών φυλάκισης με αναστολή στα 7 μέλη του Συμβουλίου με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Ειδικότερα τα επτά μέλη του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Καρδίτσας που έκαναν τις κρίσεις το 2011 καταδικάστηκαν σε  οκτάμηνη φυλάκιση με αναστολή, μετά από μήνυση στην ποινική δικαιοσύνη που είχε καταθέσει εναντίον τους, υποψήφιος Διευθυντής  διότι βαθμολογήθηκε με 11 με το άριστα να είναι 15.

Η δίκη στα ποινικά δικαστήρια έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, με το πρωτόδικο δικαστήριο να αποφασίζει, όπως προαναφέρθηκε την επιβολή ποινής 8 μηνών φυλάκισης με αναστολή  στα 7 μέλη του Συμβουλίου  με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και η δίκη στο Εφετείο ορίστηκε για το Οκτώβριο του 2017. Εάν η συγκεκριμένη απόφαση, ανεξάρτητα αν μειωθεί η ποινή ή όχι, τελεσιδικήσει  στο Εφετείο  και γίνει αμετάκλητη στον Άρειο  Πάγο τα επτά μέλη του τότε ΠΥΣΠΕ, θα απολυθούν από το δημόσιο.

-----------------

ΔΟΕ: Να σταματήσει η δίωξη σε βάρος των αιρετών και των μελών του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καρδίτσας

Η ΔΟΕ, με σημερινή ανακοίνωση της, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του στους αιρετούς και στα μέλη του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας, και τονίζει:

Α. Θεωρούμε αδιανόητη την ποινικοποίηση της συμμετοχής στα υπηρεσιακά συμβούλια και την έκφραση γνώμης σε αυτά (κάτι που γίνεται με βάση τις σχετικές διατάξεις νόμου), ζητούμε την αθώωση και την άμεση ανάκληση οποιασδήποτε δίωξης των συναδέλφων αιρετών και των μελών του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας.

Β. Για την ημέρα της δίκης  κηρύσσεται τρίωρη στάση εργασίας (3 πρώτες ώρες των μαθημάτων) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άδικη δίωξη των συναδέλφων, αλλά και για να δοθεί η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να παραστούν στην εκδίκαση της υπόθεσης στην οποία θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

--------------------

 Η Αρχική απόφαση καταδίκης των 7 μελών του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας

Σε οκτάμηνη φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκαν τα επτά μέλη του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Καρδίτσας που έκαναν τις κρίσεις το 2011.

Η δίκη στα ποινικά δικαστήρια έγινε τον περασμένο Νοέμβριο και η απόφαση εκδόθηκε πριν δυο  μήνες. Το δικαστήριο αποφάσισε να επιβληθεί η ποινή των 8 μηνών φυλάκιση με αναστολή  στα 7 μέλη του Συμβουλίου  με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και η δίκη στο Εφετείο ορίστηκε για το Οκτώβριο του 2017.

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "