• Περιστέρι: Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Θέατρο Πολιτών (28 Απριλίου έως 9 Μαΐου)
 • 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Ελεύθερων Ανοικτών Πανεπιστημίων στο Δήμο Περιστερίου
 • Δήμος Περιστερίου: Μόνο 15.000 ευρώ για τον χειρισμό του συστήματος ηχοληψίας του Δημοτικού Συμβουλίου
 • Μεγάλη έκθεση ΦΥΤΑ & ΚΗΠΟΣ στο Άλσος Περιστερίου
 • Αχ! κύριε Τζόκα μας, ούτε εσύ!!! Εξάγγειλαν το 2017 έργο στο Περιστέρι που θα γίνει το 2020
 • Διάλεξη με θέμα: «Όταν η κρίση πάει σχολείο. Ψυχοκοινωνικές διαστάσεις & Συμβουλευτική διαχείριση»
 • Πολιτιστικές δράσεις στο Κινηματοθέατρο
 • Ποια Χώρα…Ποια Πόλη… Σε «Καραγιόζ μπερντέ» μεταλλάσσονται σταδιακά οι γειτονιές του Περιστερίου
 • Ο «Καραγκιόζης» και η ηθική του – Πρακτικές νομικού συμβούλου του Δήμου Περιστερίου
 • Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Παράνομη και καταχρηστική απόλυση εγκύου από Αρτοζαχαροπλαστείο στο Περιστέρι!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

Περιστέρι: Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Θέατρο Πολιτών (28 Απριλίου έως 9 Μαΐου)

" Στο πλαίσιο του Θεατρικού Φεστιβάλ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Περιστερίου, ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες των γυμνασίων και λυκείων θα παρουσιάσουν ξεχωριστές παραστάσεις στο Θέατρο Πολιτών (Τεγέας και Δαμάστας). Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος ελεύθερη. Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως… "

Απρ
18
Περισσότερα »
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Ελεύθερων Ανοικτών Πανεπιστημίων στο Δήμο Περιστερίου

" Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Ελεύθερων Ανοικτών Πανεπιστημίων με θέμα: «Πρόσβαση στη γνώση για όλους τους πολίτες», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου (στάση μετρό "Περιστέρι"), το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρα έναρξης 9:30 π.μ. Στόχος του συνεδρίου είναι η συνολική αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των πολιτών αναφορικά με την αξία της διαρκούς εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια του οποίου θα τονιστεί η ανθρώπινη ανάγκη «του Πολίτη» για εκπαίδευση και «δια βίου μάθηση». "

Απρ
16
Περισσότερα »
Διάλεξη με θέμα: «Όταν η κρίση πάει σχολείο. Ψυχοκοινωνικές διαστάσεις & Συμβουλευτική διαχείριση»

" Ο Δήμος Περιστερίου και η 58η Περιφ. Σχ. Συμβούλων Δημ. Εκπ/σης Αττικής σας προσκαλούν στη διάλεξη με θέμα «Όταν η κρίση πάει σχολείο. Ψυχοκοινωνικές διαστάσεις & Συμβουλευτική διαχείριση» με ομιλητή τον κ. Μαρίνο Παρασκευόπουλο, Δρ. Ψυχολογίας, Σχολικό, την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, ώρα 18.30 στο αμφιθέατρο Δημαρχείου Περιστερίου (Καραθεοδωρή & Εθν. Αντιστάσεως, Σταθμός Μετρό "Περιστέρι"). Είσοδος Ελεύθερη! "

Απρ
12
Περισσότερα »
Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Περιστερίου: 170.015,16 ευρώ για την σίτιση των μαθητών του έως το τέλος του σχ. έτους 2018-19

" Το ποσό των 170.015,16 ευρώ ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου για την σίτιση των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Περιστερίου. Απ’ αυτά το ποσό 89.328,36 ευρώ θα διατεθεί για την σίτιση των μικρών μαθητών έως 31.12.2018 και το ποσό των 80.686,80 για το 2019, θα καλυφθεί δε από επιχορήγηση του Υπ. Εσωτερικών. Η προμήθεια έτοιμων σχολικών γευμάτων θα γίνει με ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό και θα αφορά το εναπομείναν χρονικό διάστημα για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2017-2018 και για το σχολικό έτος 2018-2019. "

Μαρ
28
Περισσότερα »
Μαθητές και Εκπαιδευτικοί από Ευρωπαϊκές χώρες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου

" Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου επισκέφθηκε στις 19 Μαρτίου 2018 η παιδαγωγική ομάδα του 18ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, η οποία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Δράσης «Erasmus+» που υλοποιεί το σχολείο, ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας εκπαιδευτικής δράσης σχετική με την γλωσσική νοημοσύνη. "

Μαρ
25
Περισσότερα »
Νίκος Ζούτσος: Σπασμωδικές οι κινήσεις του ΥΠΠΕΘ για την Τεχνική Εκπαίδευση – να πάψουν οι «αγιογραφίες» της Διοίκησης

" Αλγεινή εντύπωση δημιουργούν οι σπασμωδικές κινήσεις του ΥΠΠΕΘ για την Τεχνική Εκπαίδευση με τις παλινωδίες του και την έντονη διάθεση του για "εξορθολογισμό" ευθυγραμμιζόμενο στις αφόρητες πιέσεις των δανειστών και του ΟΟΣΑ για σημαντικό περιορισμό του λειτουργικού κόστους. "

Μαρ
19
Περισσότερα »
Μοναδική Προσφορά του Δ.ΙΕΚ Περιστερίου: Δράσεις και προσφορές «ομορφιάς» με αφορμή την ημέρα της γυναίκας!!!

" Σε μία μοναδική προσφορά και μόνο για τρείς ημέρες προχωρά προς τους δημότες, άνδρες και γυναίκες, της Πόλης το Μοναδική Προσφορά του Δ.ΙΕΚ Περιστερίου. Χτένισμα, περιποίηση προσώπου και περιποίηση χεριών και νυχιών στις 6,7, & 8 Μαρτίου για 4 ολόκληρες ώρες κάθε ημέρα. Δεν υπάρχει αναφορά για περιποίηση σώματος… "

Μαρ
03
Περισσότερα »
Εκπληκτικό: Περιποίηση σώματος & Προσώπου και hair styles women's ant men's στο 3ο ΕΚ Περιστερίου

" Η Ελλάδα χρειάζεται τέτοιες πρωτοποριακές δράσεις. Έχει βαρύνουσα σημασία για την ανάπτυξη της χώρας και την εκκίνηση της οικονομίας της η ενασχόληση του εκπαιδευτικού συστήματος, σε συνεργασία με τις κοινωνικές δυνάμεις, με τις «Τρίχες και την Επιδερμίδα» των συνανθρώπων μας. Εξάλλου μαζί με τα «ΚΑΦΕ», αποτελούν την βαριά βιομηχανία της… "

Φεβ
18
Περισσότερα »
Ένωση Γονέων Περιστερίου: Κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα Σχολεία του Περιστερίου

" Καλούμε την εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία της περιοχής σε οργάνωση και πάλη ενάντια στην άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια της πολιτικής που εφάρμοσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ούτε ένα βήμα πίσω από τη διεκδίκηση αυτών που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας!  "

Φεβ
13
Περισσότερα »
Κοπή Πίτας του Κέντρου Πρόληψης "ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ", το Σάββατο 3.2. 2018

" Η πρώτη Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Κέντρου Πρόληψης Δήμου Περιστερίου "ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ", θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19.00μμ στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου. Το «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», είναι διαδημοτικός Οργανισμός με έδρα τον Δήμο Περιστερίου, με μεγάλη δράση σε προγράμματα ενημέρωσης κατά των ναρκωτικών., ειδικά στα σχολεία που αποτελούν και το ποιο ευαίσθητο ανθρώπινο περιβάλλον. "

Φεβ
01
Περισσότερα »
Ένωση Γονέων Περιστερίου: Κοπή Πίτας την Κυριακή 4.2.2018 (11:00) στο οικόπεδο του 28ου Δημοτικού

" Η Ένωση Γονέων Περιστερίου θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της για το 2018, στο οικόπεδο που έχει αγοραστεί από τις ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές πρώην ΟΣΚ) για την ανέγερση του 28ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου (Φλιούς και Αλκιβιάδου). Η κοπή θα γίνει την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11:00. "

Φεβ
01
Περισσότερα »
Δήμος Περιστερίου: Δημιουργία «Κέντρου Δημιουργίας και Πολιτισμού Νεολαίας», παραχωρήσεις σχολικών χώρων και ο Δημοσιογράφος

" Την δημιουργία «Κέντρου Δημιουργίας και Πολιτισμού Νεολαίας» από το Δήμο Περιστερίου, προαναγγέλλει απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Συγκεκριμένα με την με αριθμ.67/28.11.2017 απόφασή της η ΔΕΠ, εκχωρεί κατά χρήση στο Δήμο κενούς χώρους του 13ου Γυμνασίου προκειμένου να δημιουργηθεί σ’ αυτούς «Κέντρο Δημιουργίας και Πολιτισμού Νεολαίας». "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Νίκος Ζούτσος: Νέα Αντιεκπαιδευτικά-Αντιλαϊκά Μέτρα

" Η κυβέρνηση μπροστά στο κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης και σε πλήρη συμφωνία με τους θεσμούς, την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ, ετοιμάζεται να υλοποιήσει και να ψηφίσει σκληρές αναδιαρθρώσεις στο χώρο της εκπαίδευσης και συνολικά για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους. Πρώτος στόχος των αντιεκπαιδευτικών μέτρων είναι οι περικοπές προσωπικού, ενώ στα δημοτικά είναι πολλές δεκάδες η μείωση των θέσεων εργασίας που θα προκύψει από τις συγχωνεύσεις και την κατάργηση της ώρας της σίτισης ως διδακτικής. "

Ιαν
12
Περισσότερα »
Νέο Κτίριο για την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης στη Γ΄Αθήνας – Πού μετακομίζει… και ποιο είναι το κέρδος για δημόσιο και εκπαιδευτικούς

" Δεν μπορούμε παρά να αποδώσουμε τα εύσημα στον νυν Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας κ. Αθανάσιο Αλεξόπουλο, που κατάφερε, να παρακάμψει όλες τις αντιδράσεις και να πετύχει την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Διεύθυνσής του, από το δυστοπικό κτίριο της Θηβών 401 στο νέο επί της οδού Αρκαδίας 14-16 & Άνθιμου Γαζή στο Περιστέρι. "

Ιαν
12
Περισσότερα »
Ανδρέας Παχατουρίδης: "Εμβληματική η πρωτοβουλία δημιουργίας του νέου Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής"

" Ο Δήμαρχος Περιστερίου και Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) Ανδρέας Παχατουρίδης πραγματοποίησε στις 9 Ιανουαρίου 2018, συνάντηση εργασίας με τον Καθηγητή, Πρόεδρο της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών και Αναπληρωτή Πρύτανη του ΤΕΙ Αθήνας Παναγιώτη Καλδή. "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Το Πρόγραμμα του Εαρινού Εξαμήνου του Δημοτικού Πανεπιστημίου Περιστερίου

" Το Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Περιστερίου ενημερώνει ότι το πρόγραμμα των διαλέξεων του Εαρινού Εξαμήνου ξεκινά από τον Φεβρουάριο 2018 και ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2018, οι οποίες στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Αδριανουπόλεως και Σκρα). Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου έχει ως…. "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Σκοτεινή και «αβέβαιη» η τύχη μεγάλου και ιστορικού Εκπαιδευτηρίου…

" Πρόκειται για είδηση «σοκ» που αν πράγματι έχει βάση θα αναστατώσει την ζωή εκατοντάδων γονέων και μαθητών της πόλης. Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πληροφορίες, ανακαλείται, με απόφαση της αρμόδιας εκπαιδευτικής αρχής η άδεια λειτουργίας μεγάλου και ιστορικού εκπαιδευτηρίου, που από το 2010 και μετά αντιμετώπιζε δικαστικές περιπέτειες… "

Δεκ
21
Περισσότερα »
ERASMUS+ Στο 12ο Γυμνάσιο Περιστερίου

" Το τριήμερο 16, 17 και 18 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διεθνική συνάντηση του προγράμματος, που έχει τίτλο «Digital Update on the Art and Creativity in Education» (The ARTICS). Χώρα υποδοχής ήταν η Ελλάδα, οπότε το 12ο Γυμνάσιο Περιστερίου σχεδίασε, οργάνωσε και φιλοξένησε τη συνάντηση. Υποδέχτηκε δέκα εκπαιδευτικούς από τις χώρες – εταίρους, τη Λετονία, τη Φιλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία.  "

Δεκ
13
Περισσότερα »
Ένωση Γονέων Περιστερίου: Τελικά ποιος λέει την αλήθεια για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων της Πόλης;

" Τελικά υπάρχουν ή δεν υπάρχουν τα προβλήματα των σχολικών κτιρίων για την ιστοσελίδα peristerinews; Είναι φανερό ότι οι προθέσεις δεν μπορούν να κρυφτούν. Επιχειρείται αθώωση όχι μόνο της πολιτικής της δημοτικής αρχής, αλλά γενικότερα της κυβέρνησης που γεννά φτώχεια και εξαθλίωση και μετατρέπει τα σχολεία των παιδιών μας σε κουφάρια, ανάξια και επικίνδυνα για να στεγάζουν τα παιδιά μας. "

Δεκ
09
Περισσότερα »
Ένωση Γονέων Περιστερίου: Σε πλήρη εγκατάλειψη, από το Δήμο, τα σχολικά κτίρια της Πόλης (βίντεο)

" Τα κτίρια των σχολικών μονάδων τόσο της Α/θμιας (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά), όσο και της Β/θμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια & Λύκεια) βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και σε πολλές περιπτώσεις εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών με το Δήμο Περιστερίου να αρνείται ουσιαστικά να προχωρήσει στην αποκατάστασή τους. "

Νοε
29
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "