• Πολιτιστικές δράσεις στο Κινηματοθέατρο
  • Έναρξη του Χειμερινού Εξαμήνου του Δημοτικού Πανεπιστημίου Περιστερίου
  • Αναμένοντας τα επίσημα…. και τον Ανδρέα Παχατουρίδη…
  • Ένωση Γονέων Περιστερίου: Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο - Οι ΚΤ.ΥΠ., η Δημοτική Αρχή και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας
  • Ένωση Γονέων Περιστερίου: Σχετικά με όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚτΥΠ
  • Περιστέρι: Ημερίδα με θέμα «Εμβολιάζομαι. Ζω χωρίς το φόβο»
  • Ημερίδα με θέμα «Παιδί και Εργοθεραπεία» στο Περιστέρι
  • ΚτΥπ ΑΕ: Θα συμβάλει στην άμεση τακτοποίηση των εκρεμοτήτων στα σχολικά κτίρια του Δήμου Περιστερίου
  • Δανάη Δημητρίου: Από το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου, πρώτη στο  Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ
  • Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου: Ναι στην στήριξη του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Περιστερίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

Έναρξη του Χειμερινού Εξαμήνου του Δημοτικού Πανεπιστημίου Περιστερίου

" Για 9η χρονιά, το Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Περιστερίου συνεχίζει την πορεία του στο δρόμο της «δια βίου μάθησης» δωρεάν προς όλους τους πολίτες, με το Χειμερινό Εξάμηνο να ξεκινά σήμερα Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 και να ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2019. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου (Αδριανουπόλεως και Σκρα). "

Οκτ
17
Περισσότερα »
Ένωση Γονέων Περιστερίου: Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο - Οι ΚΤ.ΥΠ., η Δημοτική Αρχή και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας

" Αυτό που ενώνει όλες τις διοικήσεις είτε λέγονται ΟΣΚ είτε ΚΤΥΠ δεν είναι μία αδυναμία του κρατικού τομέα, αλλά μια συνειδητή επιλογή αδιαφορίας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, ποντάροντας στο ότι αυτοί που διεκδικούν ή θα βαρεθούν. Καλό το παραμύθι με τις διεκδικητικές πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής και του κου Θεοδωράκου, αλλά δεν έχει δράκο. "

Οκτ
14
Περισσότερα »
Ένωση Γονέων Περιστερίου: Σχετικά με όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚτΥΠ

" Πραγματοποιήθηκε χθές 10/10/2018 η προγραμματισμένη, ύστερα από πολύμηνο αίτημα της Ένωσης Γονέων Περιστερίου, συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΚΤ.ΥΠ. κο Μπιτάκο και τον Γενικό Δ/ντή κο Κυριαζόπουλο. Στη συνάντηση, τέθηκαν εκ νέου τα θέματα που είχαν τεθεί στις 26/2/2018, κατά την κινητοποίηση Φορέων του Περιστερίου και τη συνάντησή τους με τον πρώην Δ/ντα Σύμβουλο κο Καραγιάννη και δεν έχουν απαντηθεί έως και σήμερα. "

Οκτ
11
Περισσότερα »
ΚτΥπ ΑΕ: Θα συμβάλει στην άμεση τακτοποίηση των εκρεμοτήτων στα σχολικά κτίρια του Δήμου Περιστερίου

" Στον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του ελληνικού κράτους Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ ΑΕ) σε προγραμματισμένη σύσκεψη στις 9 Οκτωβρίου 2018, συζητήθηκε διεξοδικά η πορεία υλοποίησης των σχολικών κτιρίων του Δήμου Περιστερίου. Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο νέος Πρόεδρος της ΚτΥπ Γεώργιος Μπιτάκος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αναστάσιος Θεοδωράκος και οι Διευθυντές του 7ου Λυκείου Στυλιανός Ιωάννου και του 10ου Λυκείου Μαρία Καλογέρα κ.α. "

Οκτ
10
Περισσότερα »
Δανάη Δημητρίου: Από το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου, πρώτη στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ

" Η δίψα για γνώση αλλά και η ευγενής άμιλλα για καταξίωση στη ζωή, είναι προνόμιο όλων όσων βάζουν στόχους ζωής, χωρίς να δειλιάζουν μπροστά στα εμπόδια που συναντούν. Θα μπορούσε να γραφεί ότι «ένα παιδί μετρά τα άστρα», αλλά η Δανάη Δημητρίου, μαθήτρια Εσπερινού ΕΠΑΛ, είναι τρανή απόδειξη του «τίποτα, τίποτα δεν μας σταματά» αρκεί να υπάρχει η θέληση και η προσήλωση στο όνειρο. "

Οκτ
07
Περισσότερα »
Οδοιπορικό - Ομάδα Αυτογνωσίας: ¨Ελάτε να ταξιδέψουμε μέσα από τη μουσική

" Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό» οργανώνει Ομάδα Αυτογνωσίας με βάση την μουσική, τον ελεύθερο συνειρμό και το παιχνίδι. Στην Ομάδα μπορεί να συμμετέχει κάθε μέλος της τοπικής κοινότητας από 20-60 ετών. Βασικό κριτήριο είναι η αγάπη του για τη μουσική, χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η γνώση της. "

Οκτ
07
Περισσότερα »
Μουσικοχορευτική παράσταση «Ειδικά Για ΣΕΝΑ» την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

" Ο Πανελλήνιος Σύλλογος για το παιδί «Ο ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ» σε συνεργασία με το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Περιστερίου θα παρουσιάσουν την μουσικοχορευτική παράσταση «Ειδικά Για ΣΕΝΑ», στο κινηματοθέατρο Ρ. Βλαχοπούλου - Λ. Κωσταντάρας, Κουντουριώτου 40 Αιγάλεω την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στις 11 το πρωί. "

Οκτ
07
Περισσότερα »
Θετικά τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος Feel4Diabetes στα σχολεία του Δήμου Περιστερίου

" Στις Βρυξέλλες σε συνάντηση για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Feel4Diabetes που υλοποιείται τα τρία τελευταία χρόνια σε σχολεία του Δήμου Περιστερίου, σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας, παρευρέθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Μέριμνας Αναστάσιος Θεοδωράκος. "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Τα σχολεία του Περιστερίου και της Δυτικής Αθήνας που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα»

" Όπως ανακοίνωσαν τα Υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, ξεκινά το πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» για μαθητές Δημοτικού και Ειδικών Σχολείων. Στον Δήμο Περιστερίου εντάχθηκαν 12 δημοτικά σχολεία, στον Δήμο Αιγάλεω 9, στον δήμο Αγίας Βαρβάρας 7 και στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού 11 (πίνακες με τα σχολεία)… "

Σεπ
27
Περισσότερα »
Δημιουργικά εργαστήρια Δήμου Περιστερίου: παράταση εγγραφών λόγω μεγάλης προσέλευσης

" Λόγω της μεγάλης προσέλευσης στις φετινές εγγραφές στα δημιουργικά εργαστήρια του Δήμου Περιστερίου, διευρύνεται το ωράριο υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων. Εγγραφές στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης - Θέατρο Πολιτών (Παπαρηγοπούλου 94), καθημερινά τις ώρες 09:00 - 14:00 και κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 17:30 - 20:30, τηλέφωνα 2105779914 και 2105779049. "

Σεπ
15
Περισσότερα »
Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου: Νέα μαθήματα – Συνεχίζονται οι εγγραφές

" Συμπληρωματικές διευκρινήσεις για τα νέα μαθήματα του Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου που ξεκινούν. Τα μαθήματα – εργαστήρια μουσικής θα λειτουργήσουν με τους δασκάλους Μαίρη Έσπερ, Τζούλια Μιχαηλίδου, Μαρία Σαπλαούρα, Νίκο Καπηλίδη & Παναγιώτη Μπουραζάνη. Οι γνώσεις μουσικής δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή. Οι εγγραφές συνεχίζονται… "

Σεπ
15
Περισσότερα »
Δύναμη Προοπτικής: Καλή Αρχή, Δημιουργική Σχολική Χρονιά - Γίνετε η έμπνευση μας!

" Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή. Εύχομαι λοιπόν σε όλα τα παιδιά αυτό το ξεκίνημα να είναι γεμάτο χαρά, ελπίδες και όνειρα. Να μην είναι απλά άλλο ένα σχολικό έτος αλλά μια χρονιά δημιουργική και γεμάτη χαμόγελα γιατί αυτά μετράνε πραγματικά. Κερδίστε γνώσεις για εσάς για να γίνετε ξεχωριστοί άνθρωποι, άνθρωποι με κρίση. Γίνετε η έμπνευση μας! "

Σεπ
12
Περισσότερα »
Χαιρετισμός του Αντιδημάρχου Παιδείας Αν. Θεοδωράκου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

" "Σήμερα αρχίζει μια ακόμα σχολική χρονιά! Μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες και πρόοδο! Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, καλή και αποδοτική σχολική χρονιά. Ιδιαίτερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες, που το σχολείο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής τους, αφού συνδέεται όχι μόνο με την καθημερινότητά τους, αλλά και με τα όνειρά τους για το μέλλον, είναι φυσικό, η πρώτη μέρα του σχολικού έτους να είναι ιδιαίτερα σημαντική. "

Σεπ
12
Περισσότερα »
Κέντρα Μελέτης Δήμου Περιστερίου: Ξεκίνησαν οι Εγγραφές – Δικαιολογητικά και ημερομηνίες

" Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας ενημερώνει ότι ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 οι εγγραφές για τα Κέντρα Μελέτης του Δήμου Περιστερίου για μαθητές των δημοτικών σχολείων. Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 8.00 - 14.00 στο Γραφείο Αντιδημάρχου Παιδείας (Δημοσθένους 11, κτίριο Ξυλοτεχνία), τηλέφωνο 210 5701573, καθώς και τις ώρες 18:00 - 20:00 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1, Περιστέρι), τηλέφωνα 2105783278 και 2105783279. "

Σεπ
12
Περισσότερα »
Εγγραφές στο Δ.ΙΕΚ Περιστερίου έως Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου – Οι ειδικότητες και οι προϋποθέσεις εγγραφής

" Σημαντική διευκρίνηση για την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή στο Δ.ΙΕΚ Περιστερίου! Θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι μέχρι την Tρίτη 4-9-2018 και ώρα 15.00, να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή σε κάποια νέα ειδικότητα του Δ.ΙΕΚ Περιστερίου. Την αίτηση την υποβάλλουν στην διεύθυνση: https://diek.it.minedu.gov.gr/. "

Σεπ
02
Περισσότερα »
Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου: Έγγραφες από Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

" Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, ξεκινούν οι εγγραφές για το νέο διδακτικό έτος 2018-2019 στο Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου. Πληροφορίες – εγγραφές, στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ωδείου, Εθν. Μακαρίου 1 & Κηφισού (κτίριο ΚΥΒΕ). Καθημερινά 13:00 – 20:00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 5783260-261. E-mail: dimodeioperisteri@hotmail.gr "

Αυγ
31
Περισσότερα »
Εγγραφές στα δημιουργικά εργαστήρια του Δήμου Περιστερίου

" Στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 ξεκινούν οι φετινές εγγραφές στα δημιουργικά εργαστήρια Φωτογραφίας, Χειροτεχνίας, Κινηματογράφου, Κεντητικής, Ραπτικής, Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Θεάτρου, Αγγειοπλαστικής και Χορού του Δήμου Περιστερίου. Οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 21 Σεπτεμβρίου 2018. Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι, με προτεραιότητα οι δημότες του Περιστερίου στην κατανομή των ενδιαφερομένων στα τμήματα. "

Αυγ
31
Περισσότερα »
Δημοτικό Πανεπιστήμιο Περιστερίου: Πρόγραμμα του Α' Εξαμήνου 2018-19

" Για 9η χρονιά, το Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Περιστερίου συνεχίζει την πορεία του στο δρόμο της «δια βίου μάθησης» προς όλους τους πολίτες, με το Α' Εξάμηνο να ξεκινά τον Οκτώβριο 2018 και να ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2019. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου (Αδριανουπόλεως και Σκρα). "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Δύναμη Προοπτικής: «Η ζωή ολόκληρη αποτελείται από μάχες…» Για τους έφηβους που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις

" Η ζωή ολόκληρη αποτελείται από μάχες, μόνο εσύ ο ίδιος οφείλεις να δώσεις το ποσοστό σημαντικότητας τους, κανείς άλλος δεν θα το ορίσει και κανείς δεν θα σε κρίνει! Να παλεύεις για ό,τι σε κάνει χαρούμενο, ευτυχισμένο και καλύτερο άνθρωπο στην ζωή σου, αυτή είναι η νίκη του πολέμου. Καλή τύχη ονειροπόλε και να θυμάσαι … «Τα τρία Τ της επιτυχίας: Ταλέντο, Τόλμη, Τύχη» "

Ιουν
05
Περισσότερα »
ΕΠΑΛ Γ΄ Αθήνας: Τομείς και ειδικότητες για το σχ. Έτος 2018-19 (πίνακας & ΦΕΚ) – Οι Προοπτικές ανάπτυξης και συγχωνεύσεων

" Η Δ/νση Β/θμιας Β/θμιας Γ΄ Αθήνας, περιλαμβάνει όλες τις σχολικές μονάδες, -Γυμνάσια, ΓΕΛ & ΕΠΑΛ-, των δήμων Περιστέρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Πετρούπολη και Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό. Με Υ.Α. καθορίσθηκαν οι Τομείς και Ειδικότητες των ΕΠΑΛ για το σχ. Έτος 2018-19, ξεκίνησαν δε οι ηλεκτρ. εγγραφές. Ποιες είναι, όμως, οι τάσεις ανάπτυξης και οι προοπτικές συγχώνευσης Τομέων, ειδικοτήτων και σχολικών μονάδων; "

Μαϊ
26
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "