• Φωνάζαμε πως η Βεάκη γίνεται Τρούμπα και ο κ. Παχατουρίδης έβριζε …
  • Περιστέρι: Ψηφιακή μαστογραφία σε ανασφάλιστες, άπορες και χαμηλό εισόδημα γυναίκες
  • Περιστέρι: Αντίσταση και Δωσίλογοι - Περίπατος Ιστορικής Μνήμης τη Δευτέρα 25 Ιούνη
  • Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιουνίου του Δήμου Περιστερίου
  • Περιστέρι: Αιματηρή συμπλοκή με πιστόλια στην Αιμιλίου Βεάκη μέρα μεσημέρι – συνελήφθησαν δύο
  • Περιστέρι: Ανάπτυξη Κρεμμύδι» - Το λαμπερό κέντρο, οι γειτονιές, οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, οι πρασιές και άλλα τινά…
  • «Η αυτοεκτίμηση των παιδιών μέσα από την τέχνη»: Εκδήλωση της Π.Ε. Γ΄Αθήνας & του Οδοιπορικού
  • Ανακοινώθηκε επίσημα: Στο Περιστέρι ο Αργύρης Πεδουλάκης
  • Ενημερωτική ημερίδα με θέμα:
  • Δύναμη Προοπτικής: «Η ζωή ολόκληρη αποτελείται από μάχες…» Για τους έφηβους που συμμετέχουν στις  πανελλαδικές εξετάσεις

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

Δύναμη Προοπτικής: «Η ζωή ολόκληρη αποτελείται από μάχες…» Για τους έφηβους που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις

" Η ζωή ολόκληρη αποτελείται από μάχες, μόνο εσύ ο ίδιος οφείλεις να δώσεις το ποσοστό σημαντικότητας τους, κανείς άλλος δεν θα το ορίσει και κανείς δεν θα σε κρίνει! Να παλεύεις για ό,τι σε κάνει χαρούμενο, ευτυχισμένο και καλύτερο άνθρωπο στην ζωή σου, αυτή είναι η νίκη του πολέμου. Καλή τύχη ονειροπόλε και να θυμάσαι … «Τα τρία Τ της επιτυχίας: Ταλέντο, Τόλμη, Τύχη» "

Ιουν
05
Περισσότερα »
ΕΠΑΛ Γ΄ Αθήνας: Τομείς και ειδικότητες για το σχ. Έτος 2018-19 (πίνακας & ΦΕΚ) – Οι Προοπτικές ανάπτυξης και συγχωνεύσεων

" Η Δ/νση Β/θμιας Β/θμιας Γ΄ Αθήνας, περιλαμβάνει όλες τις σχολικές μονάδες, -Γυμνάσια, ΓΕΛ & ΕΠΑΛ-, των δήμων Περιστέρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Πετρούπολη και Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό. Με Υ.Α. καθορίσθηκαν οι Τομείς και Ειδικότητες των ΕΠΑΛ για το σχ. Έτος 2018-19, ξεκίνησαν δε οι ηλεκτρ. εγγραφές. Ποιες είναι, όμως, οι τάσεις ανάπτυξης και οι προοπτικές συγχώνευσης Τομέων, ειδικοτήτων και σχολικών μονάδων; "

Μαϊ
26
Περισσότερα »
Σπύρος Τζόκας, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας: Παρών στα εγκαίνια νέου σχολικού συγκροτήματος στο Περιστέρι

" Ο Αντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Τζόκας παραβρέθηκε στα εγκαίνια ενός νέου σχολικού συγκροτήματος στο Περιστέρι, το οποίο φιλοξενεί τέσσερις εκπαιδευτικές μονάδες, το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο, το 1ο ΕΠΑΛ, το ΔΙΕΚ και το 4ο Εργαστηριακό Κέντρο Περιστερίου. "

Μαϊ
26
Περισσότερα »
21ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου: «Επιδαπέδια Παιχνίδια» από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

" Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, «Προσκόπων & Αθήνας», με την ευγενική συμμετοχή των μελών του, δημιούργησε σειρά επιδαπέδιων παιχνιδιών στον προαύλιο χώρο του σχολείου για τους μαθητές και καλεί τα μέλη των Συλλόγων Γονέων των άλλων σχολείων την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 5:30 μ.μ. να τα γνωρίσουν… "

Μαϊ
25
Περισσότερα »
ΕΛΤΕΕ Γ΄Αθήνας: Όχι στην μεταφορά του Ηλεκτρολογικού τομέα από το 3ο στο 4ο ΕΚ Περιστερίου

" Με επιστολή της, που έχει ως αποδέκτη τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας η ΕΛΤΕΕ Γ΄Αθήνας διαμαρτύρεται για την επικείμενη μεταφορά των εργαστηρίων του Ηλεκτρολογικού Τομέα από το 3ο ΕΚ Περιστερίου (Χωράφα) στο 4ο ΕΚ (Άγιος Ιωάννης Θεολόγος) προβάλλοντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν και εκτιμώντας ότι είναι προτιμότερο να γίνει πρώτα ανακατανομή του Μηχανολογικού και Ηλεκτρολογικού Τομέα μεταξύ των ΕΠΑΛ του Περιστερίου. Ακολουθεί όλο το έγγραφο… "

Μαϊ
14
Περισσότερα »
Η πεφωτισμένη αλλά «παρεξηγημένη» διευθύντρια, η Διεύθυνση και το σχολείο!!!

" Με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση, βρέθηκε πολύ κοντά του, όπως όλοι που αισθάνονται αδικημένοι από τα «καθεστώτα» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Σήμερα, εφαρμόζει το πρωτοποριακό σύστημα «ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ» του σχολείου, με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών να μην το κατανοούν και να αντιδρούν με μεγάλη σφοδρότητα… "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
1ο ΕΠΑΛ Περιστερίου: Πρόσκληση σε γονείς και μαθητές για ενημέρωση…

" Το 1ο ΕΠΑΛ Περιστερίου προσκαλεί γονείς και μαθητές, το Σάββατο 12/5/2018 και την Κυριακή 13/5/2018 και ώρες από 10:30 έως 14:00, στους χώρους του σχολείου, Λευκωσίας 50, για ενημέρωση – συζήτηση σχετικά: με τις ειδικότητες της επαγγελματικής εκπαίδευσης που λειτουργούν στο σχολείο μας τα επαγγελματικά τους περιγράμματα και τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρουν. "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
5ο Γυμνάσιο Περιστερίου: Θεατρική παράσταση με το έργο «Μικροί Φαρισαίοι» του Δημήτρη Ψαθά στο Θέατρο Πολιτών στις 8 Μαΐου 2018

" Το 5ο Γυμνάσιο Περιστερίου, δίνει με τη θεατρική ομάδα του, στο Θέατρο Πολιτών του Δήμου Περιστερίου (Ολυμπιακό Κέντρο Στεφανόπουλος), Τεγέας και Δαμάστας, τη Τρίτη 8 Μαΐου, στις 8 μ.μ., θεατρική παράσταση με το έργο «Μικροί Φαρισαίοι» του Δημήτρη Ψαθά, στα πλαίσια του θεατρικού Φεστιβάλ Β/θμιας Εκπαίδευσης που διοργανώνει ο Δήμος Περιστερίου. "

Μαϊ
02
Περισσότερα »
7ο Γυμνάσιο Περιστερίου: «Την γλώσσα μου έδωσαν – την γλώσσα μου τραγουδώ»

" Εκδήλωση με τίτλο «Την γλώσσα μου έδωσαν – λαλιές του τόπου μας» πραγματοποιεί η πολιτιστική ομάδα του 7ου Γυμνασίου Περιστερίου στο συνεδριακό – πολιτιστικό Κέντρο του (νέου) Δημαρχείου Περιστερίου, την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στις 6 μ.μ. Θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας… "

Απρ
27
Περισσότερα »
Συμπεράσματα από το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Ελεύθερων Ανοικτών Πανεπιστήμιων

" Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Ελεύθερων Ανοιχτών Πανεπιστημίων, που έγινε στο Δήμο Περιστερίου έκλεισε τις εργασίες του με σημαντικά συμπεράσματα για τη διεύρυνση του θεσμού, την πραγμάτωση του δικτύου των Δημοτικών Ελεύθερων Ανοιχτών Πανεπιστημίων και την υλοποίηση ερευνητικών μελετημάτων και εκδόσεων. "

Απρ
27
Περισσότερα »
Περιστέρι: Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Θέατρο Πολιτών (28 Απριλίου έως 9 Μαΐου)

" Στο πλαίσιο του Θεατρικού Φεστιβάλ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Περιστερίου, ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες των γυμνασίων και λυκείων θα παρουσιάσουν ξεχωριστές παραστάσεις στο Θέατρο Πολιτών (Τεγέας και Δαμάστας). Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος ελεύθερη. Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως… "

Απρ
18
Περισσότερα »
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Ελεύθερων Ανοικτών Πανεπιστημίων στο Δήμο Περιστερίου

" Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Ελεύθερων Ανοικτών Πανεπιστημίων με θέμα: «Πρόσβαση στη γνώση για όλους τους πολίτες», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου (στάση μετρό "Περιστέρι"), το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρα έναρξης 9:30 π.μ. Στόχος του συνεδρίου είναι η συνολική αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των πολιτών αναφορικά με την αξία της διαρκούς εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια του οποίου θα τονιστεί η ανθρώπινη ανάγκη «του Πολίτη» για εκπαίδευση και «δια βίου μάθηση». "

Απρ
16
Περισσότερα »
Διάλεξη με θέμα: «Όταν η κρίση πάει σχολείο. Ψυχοκοινωνικές διαστάσεις & Συμβουλευτική διαχείριση»

" Ο Δήμος Περιστερίου και η 58η Περιφ. Σχ. Συμβούλων Δημ. Εκπ/σης Αττικής σας προσκαλούν στη διάλεξη με θέμα «Όταν η κρίση πάει σχολείο. Ψυχοκοινωνικές διαστάσεις & Συμβουλευτική διαχείριση» με ομιλητή τον κ. Μαρίνο Παρασκευόπουλο, Δρ. Ψυχολογίας, Σχολικό, την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, ώρα 18.30 στο αμφιθέατρο Δημαρχείου Περιστερίου (Καραθεοδωρή & Εθν. Αντιστάσεως, Σταθμός Μετρό "Περιστέρι"). Είσοδος Ελεύθερη! "

Απρ
12
Περισσότερα »
Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Περιστερίου: 170.015,16 ευρώ για την σίτιση των μαθητών του έως το τέλος του σχ. έτους 2018-19

" Το ποσό των 170.015,16 ευρώ ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου για την σίτιση των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Περιστερίου. Απ’ αυτά το ποσό 89.328,36 ευρώ θα διατεθεί για την σίτιση των μικρών μαθητών έως 31.12.2018 και το ποσό των 80.686,80 για το 2019, θα καλυφθεί δε από επιχορήγηση του Υπ. Εσωτερικών. Η προμήθεια έτοιμων σχολικών γευμάτων θα γίνει με ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό και θα αφορά το εναπομείναν χρονικό διάστημα για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2017-2018 και για το σχολικό έτος 2018-2019. "

Μαρ
28
Περισσότερα »
Μαθητές και Εκπαιδευτικοί από Ευρωπαϊκές χώρες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου

" Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου επισκέφθηκε στις 19 Μαρτίου 2018 η παιδαγωγική ομάδα του 18ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, η οποία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Δράσης «Erasmus+» που υλοποιεί το σχολείο, ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας εκπαιδευτικής δράσης σχετική με την γλωσσική νοημοσύνη. "

Μαρ
25
Περισσότερα »
Νίκος Ζούτσος: Σπασμωδικές οι κινήσεις του ΥΠΠΕΘ για την Τεχνική Εκπαίδευση – να πάψουν οι «αγιογραφίες» της Διοίκησης

" Αλγεινή εντύπωση δημιουργούν οι σπασμωδικές κινήσεις του ΥΠΠΕΘ για την Τεχνική Εκπαίδευση με τις παλινωδίες του και την έντονη διάθεση του για "εξορθολογισμό" ευθυγραμμιζόμενο στις αφόρητες πιέσεις των δανειστών και του ΟΟΣΑ για σημαντικό περιορισμό του λειτουργικού κόστους. "

Μαρ
19
Περισσότερα »
Μοναδική Προσφορά του Δ.ΙΕΚ Περιστερίου: Δράσεις και προσφορές «ομορφιάς» με αφορμή την ημέρα της γυναίκας!!!

" Σε μία μοναδική προσφορά και μόνο για τρείς ημέρες προχωρά προς τους δημότες, άνδρες και γυναίκες, της Πόλης το Μοναδική Προσφορά του Δ.ΙΕΚ Περιστερίου. Χτένισμα, περιποίηση προσώπου και περιποίηση χεριών και νυχιών στις 6,7, & 8 Μαρτίου για 4 ολόκληρες ώρες κάθε ημέρα. Δεν υπάρχει αναφορά για περιποίηση σώματος… "

Μαρ
03
Περισσότερα »
Εκπληκτικό: Περιποίηση σώματος & Προσώπου και hair styles women's ant men's στο 3ο ΕΚ Περιστερίου

" Η Ελλάδα χρειάζεται τέτοιες πρωτοποριακές δράσεις. Έχει βαρύνουσα σημασία για την ανάπτυξη της χώρας και την εκκίνηση της οικονομίας της η ενασχόληση του εκπαιδευτικού συστήματος, σε συνεργασία με τις κοινωνικές δυνάμεις, με τις «Τρίχες και την Επιδερμίδα» των συνανθρώπων μας. Εξάλλου μαζί με τα «ΚΑΦΕ», αποτελούν την βαριά βιομηχανία της… "

Φεβ
18
Περισσότερα »
Ένωση Γονέων Περιστερίου: Κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα Σχολεία του Περιστερίου

" Καλούμε την εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία της περιοχής σε οργάνωση και πάλη ενάντια στην άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια της πολιτικής που εφάρμοσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ούτε ένα βήμα πίσω από τη διεκδίκηση αυτών που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας!  "

Φεβ
13
Περισσότερα »
Κοπή Πίτας του Κέντρου Πρόληψης "ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ", το Σάββατο 3.2. 2018

" Η πρώτη Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Κέντρου Πρόληψης Δήμου Περιστερίου "ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ", θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19.00μμ στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου. Το «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», είναι διαδημοτικός Οργανισμός με έδρα τον Δήμο Περιστερίου, με μεγάλη δράση σε προγράμματα ενημέρωσης κατά των ναρκωτικών., ειδικά στα σχολεία που αποτελούν και το ποιο ευαίσθητο ανθρώπινο περιβάλλον. "

Φεβ
01
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "