ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

ERASMUS+ Στο 12ο Γυμνάσιο Περιστερίου

" Το τριήμερο 16, 17 και 18 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διεθνική συνάντηση του προγράμματος, που έχει τίτλο «Digital Update on the Art and Creativity in Education» (The ARTICS). Χώρα υποδοχής ήταν η Ελλάδα, οπότε το 12ο Γυμνάσιο Περιστερίου σχεδίασε, οργάνωσε και φιλοξένησε τη συνάντηση. Υποδέχτηκε δέκα εκπαιδευτικούς από τις χώρες – εταίρους, τη Λετονία, τη Φιλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία.  "

Δεκ
13
Περισσότερα »
Ένωση Γονέων Περιστερίου: Τελικά ποιος λέει την αλήθεια για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων της Πόλης;

" Τελικά υπάρχουν ή δεν υπάρχουν τα προβλήματα των σχολικών κτιρίων για την ιστοσελίδα peristerinews; Είναι φανερό ότι οι προθέσεις δεν μπορούν να κρυφτούν. Επιχειρείται αθώωση όχι μόνο της πολιτικής της δημοτικής αρχής, αλλά γενικότερα της κυβέρνησης που γεννά φτώχεια και εξαθλίωση και μετατρέπει τα σχολεία των παιδιών μας σε κουφάρια, ανάξια και επικίνδυνα για να στεγάζουν τα παιδιά μας. "

Δεκ
09
Περισσότερα »
Ένωση Γονέων Περιστερίου: Σε πλήρη εγκατάλειψη, από το Δήμο, τα σχολικά κτίρια της Πόλης (βίντεο)

" Τα κτίρια των σχολικών μονάδων τόσο της Α/θμιας (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά), όσο και της Β/θμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια & Λύκεια) βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και σε πολλές περιπτώσεις εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών με το Δήμο Περιστερίου να αρνείται ουσιαστικά να προχωρήσει στην αποκατάστασή τους. "

Νοε
29
Περισσότερα »
Συγκροτήθηκε «Ομάδα Παιδικής Προστασίας Ανηλίκων» στο Δήμου Περιστερίου

" Με απόφαση του δημάρχου Περιστερίου κ. Παχατουρίδη, συγκροτήθηκε, από στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του, Ομάδα Παιδικής Προστασίας Ανηλίκων. Έργο της Ομάδας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην απόφαση του κ. Δημάρχου, είναι η πραγματοποίηση των κοινωνικών ερευνών για θέματα κακοποίησης ανηλίκων… "

Νοε
13
Περισσότερα »
ΜΑΝΑ: Θα ξεκινήσω με μία σκέψη με μία κραυγή!!! (Το Ειδικό Γυμνάσιο Περιστερίου, η κατάληψη στο κτίριο και το Bulling στους μαθητές του)

" Συγκλονιστική επιστολή μάνας παιδιού με ειδικές ικανότητες (ΑμεΑ), καταδεικνύει την αγωνία αυτής της πολύ ευαίσθητης κοινωνικά κατηγορίας γονέων για την εκπαιδευτική «τύχη» και κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών τους και ουσιαστικά καταγγέλλει την προχειρότητα και γιατί όχι αναλγησία των Φορέων (εκπαιδευτικές αρχές, δήμος, κλπ) στη φροντίδα τους, που αν μη τι άλλο αποδεικνύεται απλώς διεκπεραιωτική. "

Οκτ
29
Περισσότερα »
"Κύριε, ποιος είπε το "ΟΧΙ" το 1940;"

" «Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του. Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο το όχι -το σωστό- εις όλην την ζωή του.» "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Δύναμη Προοπτικής: Η πολλοστή άρνηση της Δημοτικής Αρχής Περιστερίου για την εξαγορά των ξενόγλωσσων βιβλίων των μαθητών της Α’ Λυκείου (βίντεο)

" Στο δημοτικό συμβούλιο της 12/10/2017 παρά την πρόταση μας να συζητηθεί το θέμα της αγοράς των ξενόγλωσσων βιβλίων εκτός ημερήσιας διάταξης, η απάντηση τους ήρθε απορριπτική με 19 ΟΧΙ έναντι 8 ΝΑΙ. Συνεχίστε να ζείτε κ. Αντιδήμαρχε στον κόσμο της αυταρέσκειας και της αυτοπροβολής που ευτυχώς για μας ήταν και θα παραμείνει θλιβερά αποκρουστικός. "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Τα Παιδιά ΑμεΑ και η εκπαίδευσή τους δεν είναι πλέον δεκτά» στο Περιστέρι του κ. Παχατουρίδη, (Όλη η αλήθεια)

" Δήλωση βόμβα του αντιδ. Παιδείας κ. Τάσου Θεοδωράκου: Το Ειδικό Τεχνικό Σχολείο για τα παιδιά ΑμεΑ που έχει ανακοινωθεί από το 2009 δεν μπορεί να ανεγερθεί. Πρόκειται για δήλωση-«επιτάφειο», μαχαιριά στην ποιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, αυτή των παιδιών ΑμεΑ. Τεράστιες οι ευθύνες της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ και του Δήμου Περιστερίου που οδήγησαν σ’ αυτό το αποτέλεσμα… "

Οκτ
22
Περισσότερα »
«Ἄνθρωπον ζητώ»

" Γίνεται, επομένως, αντιληπτό ότι ένα σύγχρονο Eιδικό Σχολείο δεν συνάδει με τις επιθυμίες της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι φωνές γονιών, παιδιών, αντιπολίτευσης ενοχλούν σαν «στενός κορσές». Ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη να μεριμνήσουν οι φορείς για μια δημόσια, δωρεάν και σύγχρονη Ειδική Εκπαίδευση. Φάρος ελπίδας, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, που ενώ κι αυτό έχει προβλήματα κτιριακών και παιδαγωγικών προδιαγραφών δεν παύει να είναι ένα βήμα, δείγμα της συλλογικής προσπάθειας.  "

Οκτ
14
Περισσότερα »
«Νενικηκάσε…» Επιχειρηματικότητα, πέρα από κάθε πρόβλεψη νόμου και μαθητές (!!!)

" Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η στήλη είναι εμμονική, αλλά τα γεγονότα είναι γεγονότα. Στο Περιστέρι, ο καθένας μπορεί να κάνει ότι «γουστάρει», χωρίς κανένας να τον ελέγχει, ακόμη κι όταν πρόκειται για σχολεία και μαθητές που ο νόμος προστατεύει. Η νέα «Καφετέρια» δίπλα σε σχολείο ήδη λειτουργεί, με τον Δήμο, την Ένωση Γονέων και τους εκπαιδευτικούς να είναι απόντες… "

Οκτ
11
Περισσότερα »
Κλείνουν πριν καν ξεκινήσει η λειτουργία τους, τα «Κέντρα Μελέτης Δημοτικού» του Δήμου Περιστερίου....;

" Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης εξήγγειλε, σαν κοινωνική πρωτοβουλία του Δήμου, την ίδρυση Δημοτικών Κέντρων Μελέτης για μαθητές Δημοτικών σχολείων. Σήμερα ο ΕΟΠΠΕΠ, αρμόδιος οργανισμός του ΥΠΕΘΑ, ζητά με έγγραφό του την άμεση κατάργησή τους… "

Οκτ
05
Περισσότερα »
Ένωση Γονέων Περιστερίου: Ο Δήμο Περιστερίου να καλύψει την αξία των ξενόγλωσσων βιβλίων που λείπουν από τους μαθητές

" Καλούμε τον Δήμο Περιστερίου να καλύψει το κόστος αγοράς των ξενόγλωσσων βιβλίων για όλους τους μαθητές της Α’ Λυκείου και αυτών που έχουν ήδη αναγκαστεί να πληρώσουν και όσων δεν τα έχουν αγοράσει ακόμα. Η αρνητική στάση του Δήμου Περιστερίου δεν μπορεί πλέον να δικαιολογηθεί καθώς υπάρχει το παράδειγμα μιας σειράς δήμων που έχουν ήδη προχωρήσει στην κάλυψη αυτής της δαπάνης από τις αντίστοιχες Σχολικές επιτροπές. "

Σεπ
29
Περισσότερα »
Δημοτικό Πανεπιστήμιο Περιστερίου: Το Πρόγραμμα του Χειμερινού Εξαμήνου

" Το Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Περιστερίου ανοίγει τις πύλες του με την έναρξη του Χειμερινού Εξαμήνου, που θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Αδριανουπόλεως και Σκρα). "

Σεπ
29
Περισσότερα »
Ο Δήμος Περιστερίου ΤΙΜΑ τον Αντώνη Βιντζηλαίο

" Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει εκδήλωση τιμής για τον Περιστεριώτη Καθηγητή Μαιευτικής - Γυναικολογίας & Αναπαραγωγικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Stony Brook (ΗΠΑ) Αντώνη Βιντζηλαίο, που κάνει περήφανη την πόλη και την Ελλάδα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, ώρα 19.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο Δημαρχείου Περιστερίου "

Σεπ
29
Περισσότερα »
Ένωση Συλλόγων Γονέων Περιστερίου: Συμπαράσταση του στον αγώνα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για μόνιμη δουλειά

" Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Περιστερίου, εκφράζει την συμπαράσταση του στον αγώνα των αναπληρωτών - συμβασιούχων εκπαιδευτικών για μόνιμη δουλειά με δικαιώματα. Πέρυσι 4.000 εκπαιδευτικοί έμειναν άνεργοι με ότι αυτό συνεπάγεται γι αυτούς και τις οικογένειές τους, την ίδια ώρα που μειώθηκε ο αναγκαίος αριθμός μόνιμων εκπαιδευτικών και καταγράφτηκαν κενά για μεγάλα διαστήματα.   "

Σεπ
29
Περισσότερα »
Ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο Άλσος Περιστερίου

" Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου διοργανώνει ανταλλακτική βιβλιοθήκη την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, ώρες 18:00 – 21:00 στο Άλσος Περιστερίου (Σταθμός Μετρό "Ανθούπολη"). Μπορούμε όλοι μας να προωθήσουμε την έννοια της ανταλλαγής βιβλίων και της αλληλεγγύης ως αντίδοτο στην κρίση. "

Σεπ
29
Περισσότερα »
Οι σύγχρονοι Νέρωνες και η παντελής απουσία Κράτους και Δήμου Περιστερίου

" Για πολλοστή φορά τα σχολικά συγκροτήματα του Περιστερίου, ανυπεράσπιστα γνώρισαν το μίσος και την τυφλή βία από άτομα που έχουν απολέσει κάθε ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας ή λειτουργούν βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου, υπηρετώντας ύποπτες επιδιώξεις… Παντελής απουσία και στήριξη από το Κράτος και το Δήμο Περιστερίου…. "

Σεπ
26
Περισσότερα »
Ξεκίνησαν οι Εγγραφές στα Κέντρα Μελέτης Δήμου Περιστερίου

" Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας ενημερώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Κέντρα Μελέτης του Δήμου Περιστερίου για μαθητές των δημοτικών σχολείων. Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 17:30 - 20:30 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1, Περιστέρι), τηλέφωνα 5783278, 2105783279). Πληροφορίες από την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Κατερίνα Τσερούλα (κιν. 6946631293).  "

Σεπ
18
Περισσότερα »
Μετεγκατάσταση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Περιστερίου στο κτίριο των 3ο Γυμνάσιο – 1ο Εσπ. ΕΠΑΛ

" Με ομόφωνη απόφαση η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Περιστερίου, ενέκρινε το αίτημα του Προϊσταμένου της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας κ. Γ. Αλεξόπουλου για την μετεγκατάσταση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Περιστερίου (ΣΔΕΠ) στο κτήριο του 3ου Γυμνασίου- 1ου Εσπ. ΕΠΑΛ Περιστερίου επί της οδού Κύπρου & Ψαρών 17, στον Άγιο Αντώνιο… "

Σεπ
17
Περισσότερα »
Συνεχίζονται έως 22 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στα εργαστήρια του Δήμου Περιστερίου

" Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, οι εγγραφές στα δημιουργικά εργαστήρια του Δήμου Περιστερίου θα πραγματοποιούνται καθημερινά τις ώρες 10:00 - 14:00 και κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, ώρες 17:00 - 20:00, στα γραφεία της κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΔΕΠΑΔΠ) - Θέατρο Πολιτών (Παπαρηγοπούλου 94), τηλέφωνα 2105779914 και 2105779049. "

Σεπ
16
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "