• Το ΥΠΕΝ για το Mall «Academy Gardens» - Θέμα της Εταιρίας Artume η τήρηση του Μνημονίου Συνεργασίας – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Περιστερίου
 • Κίνημα Κατά των Πλειστηριασμών: Έρχεται Τσουνάμι κατασχέσεων με τους ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς – Ο δήμος να πάρει θέση… (Βίντεο)
 • Κέντρο Πρόληψης «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ»: Με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του…και τον «απολογισμό» του έργου του…(φωτό)
 • Κούλουμα ενότητας και ανθρωπιάς στο Δήμο Περιστερίου
 • Σοκ από πυρκαγιά στο Περιστέρι: Ο Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου Αριστείδης Ιωσηφίδης βρέθηκε νεκρός. Ήταν κλειδωμένος, έπασχε από άνοια…
 • Εκπληκτικό: Περιποίηση σώματος & Προσώπου και hair styles women's ant men's στο 3ο ΕΚ Περιστερίου
 • Ακαδημία Πλάτωνος: Ζητούμενο μια ανάπλαση που θα στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
 • Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου: Κάλεσμα σε κοινό αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς στις 21.2.2018
 • Ο Δήμος Περιστερίου γιορτάζει τα Κούλουμα με Μπάμπη Τσέρτο
 • Σοφοκλή Βενιζέλου: Δίδυμο αδελφάκι της Αιμιλίου Βεάκη μετά την ανάπλασή της ή…

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

Εκπληκτικό: Περιποίηση σώματος & Προσώπου και hair styles women's ant men's στο 3ο ΕΚ Περιστερίου

" Η Ελλάδα χρειάζεται τέτοιες πρωτοποριακές δράσεις. Έχει βαρύνουσα σημασία για την ανάπτυξη της χώρας και την εκκίνηση της οικονομίας της η ενασχόληση του εκπαιδευτικού συστήματος, σε συνεργασία με τις κοινωνικές δυνάμεις, με τις «Τρίχες και την Επιδερμίδα» των συνανθρώπων μας. Εξάλλου μαζί με τα «ΚΑΦΕ», αποτελούν την βαριά βιομηχανία της… "

Φεβ
18
Περισσότερα »
Ένωση Γονέων Περιστερίου: Κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα Σχολεία του Περιστερίου

" Καλούμε την εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία της περιοχής σε οργάνωση και πάλη ενάντια στην άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια της πολιτικής που εφάρμοσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ούτε ένα βήμα πίσω από τη διεκδίκηση αυτών που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας!  "

Φεβ
13
Περισσότερα »
Κοπή Πίτας του Κέντρου Πρόληψης "ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ", το Σάββατο 3.2. 2018

" Η πρώτη Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Κέντρου Πρόληψης Δήμου Περιστερίου "ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ", θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19.00μμ στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου. Το «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», είναι διαδημοτικός Οργανισμός με έδρα τον Δήμο Περιστερίου, με μεγάλη δράση σε προγράμματα ενημέρωσης κατά των ναρκωτικών., ειδικά στα σχολεία που αποτελούν και το ποιο ευαίσθητο ανθρώπινο περιβάλλον. "

Φεβ
01
Περισσότερα »
Ένωση Γονέων Περιστερίου: Κοπή Πίτας την Κυριακή 4.2.2018 (11:00) στο οικόπεδο του 28ου Δημοτικού

" Η Ένωση Γονέων Περιστερίου θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της για το 2018, στο οικόπεδο που έχει αγοραστεί από τις ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές πρώην ΟΣΚ) για την ανέγερση του 28ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου (Φλιούς και Αλκιβιάδου). Η κοπή θα γίνει την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11:00. "

Φεβ
01
Περισσότερα »
Δήμος Περιστερίου: Δημιουργία «Κέντρου Δημιουργίας και Πολιτισμού Νεολαίας», παραχωρήσεις σχολικών χώρων και ο Δημοσιογράφος

" Την δημιουργία «Κέντρου Δημιουργίας και Πολιτισμού Νεολαίας» από το Δήμο Περιστερίου, προαναγγέλλει απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Συγκεκριμένα με την με αριθμ.67/28.11.2017 απόφασή της η ΔΕΠ, εκχωρεί κατά χρήση στο Δήμο κενούς χώρους του 13ου Γυμνασίου προκειμένου να δημιουργηθεί σ’ αυτούς «Κέντρο Δημιουργίας και Πολιτισμού Νεολαίας». "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Νίκος Ζούτσος: Νέα Αντιεκπαιδευτικά-Αντιλαϊκά Μέτρα

" Η κυβέρνηση μπροστά στο κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης και σε πλήρη συμφωνία με τους θεσμούς, την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ, ετοιμάζεται να υλοποιήσει και να ψηφίσει σκληρές αναδιαρθρώσεις στο χώρο της εκπαίδευσης και συνολικά για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους. Πρώτος στόχος των αντιεκπαιδευτικών μέτρων είναι οι περικοπές προσωπικού, ενώ στα δημοτικά είναι πολλές δεκάδες η μείωση των θέσεων εργασίας που θα προκύψει από τις συγχωνεύσεις και την κατάργηση της ώρας της σίτισης ως διδακτικής. "

Ιαν
12
Περισσότερα »
Νέο Κτίριο για την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης στη Γ΄Αθήνας – Πού μετακομίζει… και ποιο είναι το κέρδος για δημόσιο και εκπαιδευτικούς

" Δεν μπορούμε παρά να αποδώσουμε τα εύσημα στον νυν Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας κ. Αθανάσιο Αλεξόπουλο, που κατάφερε, να παρακάμψει όλες τις αντιδράσεις και να πετύχει την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Διεύθυνσής του, από το δυστοπικό κτίριο της Θηβών 401 στο νέο επί της οδού Αρκαδίας 14-16 & Άνθιμου Γαζή στο Περιστέρι. "

Ιαν
12
Περισσότερα »
Ανδρέας Παχατουρίδης: "Εμβληματική η πρωτοβουλία δημιουργίας του νέου Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής"

" Ο Δήμαρχος Περιστερίου και Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) Ανδρέας Παχατουρίδης πραγματοποίησε στις 9 Ιανουαρίου 2018, συνάντηση εργασίας με τον Καθηγητή, Πρόεδρο της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών και Αναπληρωτή Πρύτανη του ΤΕΙ Αθήνας Παναγιώτη Καλδή. "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Το Πρόγραμμα του Εαρινού Εξαμήνου του Δημοτικού Πανεπιστημίου Περιστερίου

" Το Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Περιστερίου ενημερώνει ότι το πρόγραμμα των διαλέξεων του Εαρινού Εξαμήνου ξεκινά από τον Φεβρουάριο 2018 και ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2018, οι οποίες στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Αδριανουπόλεως και Σκρα). Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου έχει ως…. "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Σκοτεινή και «αβέβαιη» η τύχη μεγάλου και ιστορικού Εκπαιδευτηρίου…

" Πρόκειται για είδηση «σοκ» που αν πράγματι έχει βάση θα αναστατώσει την ζωή εκατοντάδων γονέων και μαθητών της πόλης. Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πληροφορίες, ανακαλείται, με απόφαση της αρμόδιας εκπαιδευτικής αρχής η άδεια λειτουργίας μεγάλου και ιστορικού εκπαιδευτηρίου, που από το 2010 και μετά αντιμετώπιζε δικαστικές περιπέτειες… "

Δεκ
21
Περισσότερα »
ERASMUS+ Στο 12ο Γυμνάσιο Περιστερίου

" Το τριήμερο 16, 17 και 18 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διεθνική συνάντηση του προγράμματος, που έχει τίτλο «Digital Update on the Art and Creativity in Education» (The ARTICS). Χώρα υποδοχής ήταν η Ελλάδα, οπότε το 12ο Γυμνάσιο Περιστερίου σχεδίασε, οργάνωσε και φιλοξένησε τη συνάντηση. Υποδέχτηκε δέκα εκπαιδευτικούς από τις χώρες – εταίρους, τη Λετονία, τη Φιλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία.  "

Δεκ
13
Περισσότερα »
Ένωση Γονέων Περιστερίου: Τελικά ποιος λέει την αλήθεια για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων της Πόλης;

" Τελικά υπάρχουν ή δεν υπάρχουν τα προβλήματα των σχολικών κτιρίων για την ιστοσελίδα peristerinews; Είναι φανερό ότι οι προθέσεις δεν μπορούν να κρυφτούν. Επιχειρείται αθώωση όχι μόνο της πολιτικής της δημοτικής αρχής, αλλά γενικότερα της κυβέρνησης που γεννά φτώχεια και εξαθλίωση και μετατρέπει τα σχολεία των παιδιών μας σε κουφάρια, ανάξια και επικίνδυνα για να στεγάζουν τα παιδιά μας. "

Δεκ
09
Περισσότερα »
Ένωση Γονέων Περιστερίου: Σε πλήρη εγκατάλειψη, από το Δήμο, τα σχολικά κτίρια της Πόλης (βίντεο)

" Τα κτίρια των σχολικών μονάδων τόσο της Α/θμιας (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά), όσο και της Β/θμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια & Λύκεια) βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και σε πολλές περιπτώσεις εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών με το Δήμο Περιστερίου να αρνείται ουσιαστικά να προχωρήσει στην αποκατάστασή τους. "

Νοε
29
Περισσότερα »
Συγκροτήθηκε «Ομάδα Παιδικής Προστασίας Ανηλίκων» στο Δήμου Περιστερίου

" Με απόφαση του δημάρχου Περιστερίου κ. Παχατουρίδη, συγκροτήθηκε, από στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του, Ομάδα Παιδικής Προστασίας Ανηλίκων. Έργο της Ομάδας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην απόφαση του κ. Δημάρχου, είναι η πραγματοποίηση των κοινωνικών ερευνών για θέματα κακοποίησης ανηλίκων… "

Νοε
13
Περισσότερα »
ΜΑΝΑ: Θα ξεκινήσω με μία σκέψη με μία κραυγή!!! (Το Ειδικό Γυμνάσιο Περιστερίου, η κατάληψη στο κτίριο και το Bulling στους μαθητές του)

" Συγκλονιστική επιστολή μάνας παιδιού με ειδικές ικανότητες (ΑμεΑ), καταδεικνύει την αγωνία αυτής της πολύ ευαίσθητης κοινωνικά κατηγορίας γονέων για την εκπαιδευτική «τύχη» και κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών τους και ουσιαστικά καταγγέλλει την προχειρότητα και γιατί όχι αναλγησία των Φορέων (εκπαιδευτικές αρχές, δήμος, κλπ) στη φροντίδα τους, που αν μη τι άλλο αποδεικνύεται απλώς διεκπεραιωτική. "

Οκτ
29
Περισσότερα »
"Κύριε, ποιος είπε το "ΟΧΙ" το 1940;"

" «Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του. Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο το όχι -το σωστό- εις όλην την ζωή του.» "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Δύναμη Προοπτικής: Η πολλοστή άρνηση της Δημοτικής Αρχής Περιστερίου για την εξαγορά των ξενόγλωσσων βιβλίων των μαθητών της Α’ Λυκείου (βίντεο)

" Στο δημοτικό συμβούλιο της 12/10/2017 παρά την πρόταση μας να συζητηθεί το θέμα της αγοράς των ξενόγλωσσων βιβλίων εκτός ημερήσιας διάταξης, η απάντηση τους ήρθε απορριπτική με 19 ΟΧΙ έναντι 8 ΝΑΙ. Συνεχίστε να ζείτε κ. Αντιδήμαρχε στον κόσμο της αυταρέσκειας και της αυτοπροβολής που ευτυχώς για μας ήταν και θα παραμείνει θλιβερά αποκρουστικός. "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Τα Παιδιά ΑμεΑ και η εκπαίδευσή τους δεν είναι πλέον δεκτά» στο Περιστέρι του κ. Παχατουρίδη, (Όλη η αλήθεια)

" Δήλωση βόμβα του αντιδ. Παιδείας κ. Τάσου Θεοδωράκου: Το Ειδικό Τεχνικό Σχολείο για τα παιδιά ΑμεΑ που έχει ανακοινωθεί από το 2009 δεν μπορεί να ανεγερθεί. Πρόκειται για δήλωση-«επιτάφειο», μαχαιριά στην ποιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, αυτή των παιδιών ΑμεΑ. Τεράστιες οι ευθύνες της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ και του Δήμου Περιστερίου που οδήγησαν σ’ αυτό το αποτέλεσμα… "

Οκτ
22
Περισσότερα »
«Ἄνθρωπον ζητώ»

" Γίνεται, επομένως, αντιληπτό ότι ένα σύγχρονο Eιδικό Σχολείο δεν συνάδει με τις επιθυμίες της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι φωνές γονιών, παιδιών, αντιπολίτευσης ενοχλούν σαν «στενός κορσές». Ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη να μεριμνήσουν οι φορείς για μια δημόσια, δωρεάν και σύγχρονη Ειδική Εκπαίδευση. Φάρος ελπίδας, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, που ενώ κι αυτό έχει προβλήματα κτιριακών και παιδαγωγικών προδιαγραφών δεν παύει να είναι ένα βήμα, δείγμα της συλλογικής προσπάθειας.  "

Οκτ
14
Περισσότερα »
«Νενικηκάσε…» Επιχειρηματικότητα, πέρα από κάθε πρόβλεψη νόμου και μαθητές (!!!)

" Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η στήλη είναι εμμονική, αλλά τα γεγονότα είναι γεγονότα. Στο Περιστέρι, ο καθένας μπορεί να κάνει ότι «γουστάρει», χωρίς κανένας να τον ελέγχει, ακόμη κι όταν πρόκειται για σχολεία και μαθητές που ο νόμος προστατεύει. Η νέα «Καφετέρια» δίπλα σε σχολείο ήδη λειτουργεί, με τον Δήμο, την Ένωση Γονέων και τους εκπαιδευτικούς να είναι απόντες… "

Οκτ
11
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "