ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτιστικές δράσεις στο Κινηματοθέατρο "Κ. Γαβράς" του Δήμου Περιστερίου

" Στο Κινηματοθέατρο "Κώστας Γαβράς", πρώην "ΕΦΗ" του Δήμου Περιστερίου (Βασιλικών 6, Κηπούπολη) διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται ως … "

Οκτ
22
Περισσότερα »
Δράσεις Εξέτασης «σακχάρου» αίματος, στα μέλη των ΚΕΦΙ Περιστερίου

" Η πρώτη δράση υλοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στο 7ο ΚΕ.ΦΙ., Τμήμα Λόφου Αξιωματικών, Μαραθωνοκάμπου 15, στο οποίο εξετάστηκαν 25 άτομα. Ο Επιστημονικός Διευθυντής της Γενικής Κλινικής ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ κ. Γεράσιμος Βουδούρης και ο νοσηλευτής Χρήστος Κλάδης συμμετείχαν στη δράση σε συνεργασία με τον κ. Νίκο Βασιλείου- Επισκέπτη Υγείας του 7ου ΚΕ.ΦΙ. "

Οκτ
21
Περισσότερα »
Δήμος Περιστερίου: Ευχαριστίες προς τους εθελοντές αιμοδότες

" Ιδιαίτερα ικανοποιητική ήταν η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών στις 11 Οκτωβρίου 2017, στην προσπάθεια του Δήμου Περιστερίου να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες των κατοίκων. Το αίμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό, που δεν είναι δυνατό να αντικατασταθεί από κανένα φάρμακο και η κοινωνική δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας του Δήμου Περιστερίου είναι ένας σημαντικός θεσμός για την τοπική κοινωνία. "

Οκτ
21
Περισσότερα »
Γιορτή μοτοσυκλέτας (Bike Show 2017) Harley-Davidson

" Το Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στο Άλσος Περιστερίου (Σταθμός Μετρό «Ανθούπολη») θα πραγματοποιηθεί διήμερη γιορτή μοτοσυκλέτας (Bike Show 2017), ώρες 13:00-22:00 από την Harley Davidson Club Hellas (HDCH), με την υποστήριξη του Δήμου Περιστερίου. Είσοδος Ελεύθερη! "

Οκτ
11
Περισσότερα »
4ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δήμου Περιστερίου: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής…

" Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου του Δήμου Περιστερίου, 1.000 μέτρων για τα παιδιά και 10,2 χιλιομέτρων για τους μεγάλους, με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Δημαρχείου. Δωρεάν η συμμετοχή! Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου 2017. "

Οκτ
11
Περισσότερα »
ΟΑΕΔ - «Εγγύηση για τη Νεολαία: 3 βήματα για την εύρεση εργασίας»

" Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Youth Guarantee: 3 Steps to Finding a Job», ο ΟΑΕΔ διοργανώνει από κοινού με το Δήμο Περιστερίου, Ημέρα Εργασίας και Εργαστήρια Συμβουλευτικής για νέους 15-24 ετών που βρίσκονται εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου 2017 στο νέο Δημαρχείο Περιστερίου (Καραθεοδωρή 1, 121 34 Περιστέρι), από τις 10:30 έως τις 16:00   "

Οκτ
10
Περισσότερα »
Ενημερωτική ημερίδα για τις "αστικές πυρκαγιές" στο Περιστέρι

" Τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη επισκέφθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2017 στο γραφείο του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Α.Α.Π.Σ.). Κατά την συνάντηση αποφασίσθηκε ησυνδιοργάνωση σε σύντομο χρονικό διάστημα μιας ημερίδας με το σημαντικό θέμα τις "αστικές πυρκαγιές", στο Συνεδριακό - Πολιτιστικό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου. "

Οκτ
08
Περισσότερα »
Ανοιχτή εκδήλωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου στην Πλατεία Δημαρχείου

" Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου θα πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: "Ο καπιταλισμός και το κράτος του καταστρέφουν το περιβάλλον και βρωμίζουν τις γειτονιές μας - Σαρωνικός, Χαλκιδική, Φυλή, Άλσος Περιστερίου" την Δευτέρα 16/10, 6.30 μμ, στην Πλατεία Δημαρχείου (σταθμός μετρό Περιστέρι). "

Οκτ
01
Περισσότερα »
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Ανάπλαση της Σοφοκλή Βενιζέλου για τους κατοίκους και όχι για τα συμφέροντα…

" Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, κόντρα στη «μπουρναζοποίηση της πόλης, παλεύει για μέτρα και υποδομές που θα εξυπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες. Παλεύει για μια πόλη που θα εξασφαλίζει την ποιότητα ζωής στους κατοίκους. Καλεί όλους τους κατοίκους στη συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίας Τριάδας, τη Δευτέρα στις 9/10 και ώρα 6 μ.μ. "

Οκτ
01
Περισσότερα »
"Πάμε σαν άλλοτε" - Παράσταση από τα ΚΕ.ΦΙ. Δήμου Περιστερίου

" Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων τα Κέντρα Φιλίας (ΚΕ.ΦΙ.) Δήμου Περιστερίου παρουσιάζουν την παράσταση "Πάμε σαν άλλοτε", αφιερωμένη στην ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, ώρα 18:30 στο Κινηματοθέατρο "Κ. Γαβράς" (Βασιλικών 6, Περιστέρι). "

Σεπ
29
Περισσότερα »
Συναυλία - αφιέρωμα στον πολιτισμό της Ρωσίας

" Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Πολιτιστικός Σεπτέμβρης" του Δήμου Περιστερίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία - αφιέρωμα στον πολιτισμό της Ρωσίας, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00 στο Άλσος Περιστερίου (Στάση Μετρό "Ανθούπολη"). Είσοδος Ελεύθερη! "

Σεπ
29
Περισσότερα »
Εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Περιστερίου

" Η αιμοδοσία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 και ώρες 09.30 π.μ – 13.30μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου (1ος όροφος, Σταθμός Μετρό «Περιστέρι»), με τη υποστήριξη της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Θριασίου Νοσοκομείου. "

Σεπ
24
Περισσότερα »
Δήμος Περιστερίου: Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

" Με απόλυτη επιτυχία ο Δήμος Περιστερίου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», συμμετείχε ενεργά στις δράσεις της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Οι συμμετέχοντες συνειδητοποίησαν τις επιπτώσεις σε περίπτωση ανατροπής και πρόσκρουσης, ενώ είχαν την ευκαιρία να βιώσουν πολλές και διαφορετικές συνθήκες οδήγησης με τη βοήθεια των ειδικών προσομοιωτών (απόσπαση προσοχής, επίδραση του βάρους κατά τη σύγκρουση κ.ά.). "

Σεπ
24
Περισσότερα »
2η Γιορτή Ψωμιού στο Άλσος Περιστερίου

" Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων – Περιχώρων και ο Δήμος Περιστερίου συνδιοργανώνουν τη 2η Γιορτή Ψωμιού στο Άλσος Περιστερίου (Σταθμός Μετρό "Ανθούπολη"), την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου (ώρες 18:00-22:00) και Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου (ώρες 10:00-22:00). Είσοδος Ελεύθερη!  "

Σεπ
24
Περισσότερα »
Γιορτή πτηνών συντροφιάς στο Άλσος Περιστερίου

" Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει μεγάλη γιορτή πτηνών συντροφιάς, εντυπωσιακά καναρίνια, παραδείσια πουλιά και πολύχρωμοι παπαγάλοι θα φιλοξενηθούν στις 15, 16 & 17 Σεπτεμβρίου το Άλσος Περιστερίου (Σταθμός Μετρό "Ανθούπολη"). Γνωρίστε τα - Αγαπήστε τα - Ζήστε με τη μοναδική συντροφιά τους. Είσοδος Ελεύθερη! "

Σεπ
16
Περισσότερα »
“Μικρά Ασία: Το ρίζωμα ενός ξεριζωμού” στο Άλσος Περιστερίου

" Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει την εκδήλωση “Μικρά Ασία: Το ρίζωμα ενός ξεριζωμού”, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00 στο Άλσος Περιστερίου (Σταθμός Μετρό "Ανθούπολη"). Παρουσίαση & καλλιτεχνική παρέμβαση: Παύλος Κοντογιαννίδης. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην καταστροφή της Μικράς Ασίας και στις γύρω περιοχές, που επλήγησαν από την λαίλαπα της καταστροφής και την ανταλλαγή του πληθυσμού.  "

Σεπ
16
Περισσότερα »
Δήμος Περιστερίου: Ψηφιακή μαστογραφία σε ανασφάλιστες, άπορες και με χαμηλό εισόδημα γυναίκες

" Ο καρκίνος του μαστού χρήζει έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Περιστερίου, με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Δημ. Συμβούλου σε θέματα Υγείας - Καρδιολόγου Γιώργου Μπεκιάρη εξασφάλισε δύο ακόμη πολύτιμες ημερομηνίες εξέτασης για γυναίκες άπορες και ανασφάλιστες, την Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017. "

Σεπ
13
Περισσότερα »
Η όπερα «Ολυμπιακή Φλόγα» του Π. Καρούσου την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στο Άλσος Περιστερίου

" Η σύγχρονη αριστουργηματική όπερα «Ολυμπιακή Φλόγα» του Παναγιώτη Καρούσου, έκανε το θριαμβευτικό της ντεμπούτο στο LincolnCenter της Νέας Υόρκης στις 26 Μαρτίου 2016 με αμερικανούς ερμηνευτές υπό την διεύθυνση του μαέστρου JestinPieper. Το στυλ bel-canto των αριών και ο μελαγχολικός ρομαντισμός αναδεικνύουν το έργο ως ένα σημαντικό οπερατικό αριστούργημα της νέας εποχής, «μιά πρωτότυπη έξαρση του λυρισμού στην όπερα». "

Σεπ
13
Περισσότερα »
Δήμος Περιστερίου: Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2017 – όλες οι Εκδηλώσεις

" Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει και φέτος τις θεσμοθετημένες εκδηλώσεις «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» στο Άλσος Περιστερίου (Σταθμός Μετρό "Ανθούπολη"). Είσοδος Ελεύθερη! Όπως κάθε Σεπτέμβρη, οι Περιστεριώτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μεγάλη γκάμα εκδηλώσεων για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες. Συναυλίες, μουσικές, χορευτικές, θεατρικές και παιδικές παραστάσεις, ειδικά αφιερώματα - συναυλίες. "

Σεπ
01
Περισσότερα »
Μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης «Το Περιστέρι στον Κινηματογράφο»

" Με μεγάλη επιτυχία σε μια κατάμεστη και συναισθηματικά φορτισμένη αίθουσα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/12/2016 η εκδήλωση των Ενεργών Πολιτών Περιστερίου με θέμα: «Το Περιστέρι στον Κινηματογράφο». Ήταν μια ζεστή βραδιά, όπου όλοι μαζί θυμήθηκαν «τους χωματόδρομους με τα λασπόνερα, τους ανθρώπους της σκληρής βιοπάλης που η φτώχεια τους δεν υπήρξε εμπόδιο να χαμογελάνε, να επικοινωνούν και να μοιράζονται» "

Δεκ
25
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "