• Λειτουργία Καλλιτεχνικών Γενικών Λυκείων – Η Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ)
 • Συν Αλέξη και χείρα κίνει… Η «Μεγάλη Πορεία» της κας Περιστέρας Μπαζιάνα προς το ΚΑΘΗΓΗΤΗΛΙΚΙ – Μεγάλη Δευτέρα το δώρο του συντρόφου..
 • Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών: Πληθαίνουν οι «φωνές» για την θεσμοθέτηση – νομοθέτησή της
 • «Καινοτομίες στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής» από 145 σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας
 • Οι φυσικές επιστήμες διχάζουν ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ – Η πρόταση του ΙΕΠ και οι αντιδράσεις…
 • Εντάξεις Εκπαιδευτικών στους νέους Κλάδους: Τα Οξύμωρα και η Αποδοχή Παράνομων Μετατάξεων, Διαθέσεων και απόδοσης «Οργανικότητας» !!!
 • Tα Παιδιά (νήπια) του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε νηπιαγωγείο
 • Παραβίασε κάθε «σωφρονιστικό» κώδικα και ζητά και τα «ρέστα» - Τον στηρίζουν οι περίφημες συλλογικότητες
 • 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών
 • Νήπια & Νηπιαγωγεία: Η διαμάχη Δημάρχων και Δ/νσεων Α.θμιας Εκπ/σης συνεχίζεται με μεγάλη ένταση…

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Αυτισμός: Την «αποκρυπτογράφησή» του επιχειρούν οι επιστήμονες

" Μια νέα μελέτη, εντόπισε μια βασική περιοχή του νευρικού κυκλώματος του εγκεφάλου η οποία ελέγχει την κοινωνική συμπεριφορά. Η αύξηση της δραστηριότητας αυτής της περιοχής, που ονομάζεται «habenula», οδηγεί σε κοινωνικά προβλήματα, ενώ η μείωση της δραστηριότητας της περιοχής εμπόδισε τα τρωκτικά να παρουσιάζουν κοινωνικά προβλήματα. "

Φεβ
07
Περισσότερα »
Κρούσματα «λεπτοσπείρωσης» από αρουραίους σε Ειδικό Σχολείο ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη

" Τις κακές συνθήκες υγιεινής που είχαν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση κρουσμάτων «λεπτοσπείρωσης» από αρουραίους στο εκπαιδευτικό προσωπικό Ειδικού Σχολείου ΑμεΑ, κατάγγειλαν οι γονείς των μαθητών. Το υπουργείο Παιδείας «αγνοεί» το γεγονός, ενώ η Εισαγγελία διέταξε επείγουσα έρευνα για τον καταλογισμό τυχόν ποινικών ευθυνών. "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα: Απατεώνες διενεργούν ψεύτικο έρανο για μας…

" Η Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα, με ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή του κοινού για την διενέργεια ψεύτικου εράνου συγκέντρωσης χρημάτων, από απατεώνες που ισχυρίζονται ψευδώς ότι είναι προς ενίσχυσή της και ζητά απ’ οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσει άμεσα τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με τους εκπροσώπους της… "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Η πρώτη φοιτήτρια στην Ελλάδα με σύνδρομο Down γράφει ιστορία (Βίντεο)

" «Θέλω να μάθει ο κόσμος τι έκανα»!!! Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, η Μαρία Νίτσα από την Μεσοποταμία, ένα κορίτσι  με σύνδρομο Down αλλά και διαβήτη, στάθηκε στο προαύλιο του Λυκείου Μεσοποταμίας μια μέρα μετά την εγγραφή της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας, όπου πέρασε, έπειτα από 12 χρόνια μελέτης. "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Απίστευτη καταγγελία: Ακυρώθηκε για ΕΕΕΕΚ, με άνωθεν εντολή, ο σύλλογος διδασκόντων για την «κρίση» υποψηφίων Διευθυντών

" Απίστευτη καταγγελία, που αν μη τι άλλο φανερώνει την ανασφάλεια υποψηφίων διευθυντών αλλά και τις μεθοδεύσεις που ακολουθούν διάφοροι «ημέτεροι» για να παρακάμψουν τα μη ευνοϊκά γι’ αυτούς αποτελέσματα στις διαδικασίες αξιολόγησής τους. Ακυρώθηκε με άνωθεν εντολή ο σύλλογος διδασκόντων για την «κρίση» υποψηφίων Διευθυντών "

Ιουν
23
Περισσότερα »
ΣΟΚ στην Κοινότητα ΑμεΑ: Kαταργούν τις τεχνικές ειδικότητες στα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια

" Σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ 1606/τ.Β΄/10.05.2017, το οποίο θα ισχύσει από το νέο σχολικό έτος 2017-2018, ιδρύεται το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ) το οποίο δεν περιλαμβάνει την επιλογή τομέα εξειδίκευσης κατά τη φοίτηση του μαθητή σε καμία από τις τάξεις του γυμνασίου. Το Υπουργείο υιοθετεί την άποψη ότι είναι αντιπαιδαγωγική η πρόωρη επαγγελματική εξειδίκευση. "

Μαϊ
28
Περισσότερα »
Νίκος Ζούτσος: Επιμόρφωση Παρωδία – Υποβαθμίζεται η Ειδική Αγωγή

" Με την Διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου στις 08-14:00 και αφορά την επιμόρφωση εκπαιδευτικών μονίμων και αναπληρωτών, που συμπληρώνουν διδακτικές ώρες ή εργάζονται με πλήρες διδακτικό ωράριο σε σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ)ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ συνεχίζεται η πολυεπίπεδη επίθεση στην ειδική αγωγή από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας… "

Μαρ
29
Περισσότερα »
Ο Σβαρτσενέγκερ, οι Special Olympics και η αναπάντεχα εκπληκτική απάντησή του σε ένα από τα πιο χυδαία σχόλια για τους αθλητές ΑμεΑ

" Μπορείς να μείνεις στο δικό σου μονοπάτι και να είσαι λυπημένος, θλιβερός, ζηλιάρης, ένα τρολ που δεν προσθέτει τίποτα στον κόσμο, παρά μόνο χλευάζει όσους προσφέρουν εξαιτίας μιας στενόμυαλης ζήλιας. Ξέρω ότι το μόνο που πραγματικά θέλεις είναι την προσοχή, οπότε επίτρεψε να είναι σαφής. Αν επιλέξεις να ακολουθείς αυτό το δρόμο, δεν θα σε θυμάται κανείς και για τίποτα». "

Μαρ
26
Περισσότερα »
Ο πρώτος πτυχιούχος Πανεπιστημίου με σύνδρομο Down, μιλάει για την «καθυστερημένη» κοινωνία.

" Δεν πρέπει να έχετε κανένα κόμπλεξ. Βγείτε μαζί τους έξω στον κόσμο. Πρέπει να δείξετε στους άλλους ότι αυτό είναι το παιδί σας. Δεν πρέπει ποτέ να είστε υπερπροστατευτικοί, ποτέ. Πρέπει να του δίνετε φυσικά και πνευματικά ερεθίσματα και έτσι να το διδάξετε να είναι αυτόνομο. Γιατί, τι θα συμβεί όταν κάποτε δεν θα είστε πια κοντά του ως γονείς; "

Μαρ
26
Περισσότερα »
Παγκόσμια Ένωση Ποδηλασίας: «Πρότυπο για τη νέα γενιά η 16χρονη Ελληνίδα Ελένη Καλατζή»

" Ιδιαίτερη αναφορά στο ελληνικό γυναικείο tandem των Ελένη Καλατζή και Αργυρώ Μηλάκη (πιλότος) κάνει η επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας (UCI) λίγες ημέρες πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας που θα γίνει στο Λος Άντζελες. Η Καλατζή, η είναι η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια της διοργάνωσης (σ.σ. 16 ετών), ενώ αποτελεί πρότυπο για τη νέα γενιά.  "

Φεβ
26
Περισσότερα »
"Ρατσιστοειδές" και "φασιστάκι της πλάκας" ο παραολυμπιονίκης;;!

" Είναι κάτι τύποι, σαν τον Βερναρδάκη, τον Πολάκη, τον Σπίρτζη, τον Κρέτσο, για να αναφέρω μερικούς, που κάθονται στα υπουργικά γραφεία και που σπέρνουν στον κόσμο τη χυδαιότητά τους, χωρίς να τους ενοχλεί ή να ενοχλείται ο προϊστάμενός τους πρωθυπουργός όπως θα όφειλε. Έτσι, η χυδαιότητά τους νομιμοποιείται και αναπαράγεται στο λαό ως πρότυπο.  "

Νοε
07
Περισσότερα »
Εγκαίνια Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιλίου

" Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιλίου το πρωί της Τρίτης 25 Οκτωβρίου 2016, όπου τα φιλοξενούμενα παιδιά ξέσπασαν σε χειροκροτήματα από τον ενθουσιασμό τους και γέμισαν με χαμόγελα την κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Τα εγκαίνια τέλεσαν ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας. "

Οκτ
29
Περισσότερα »
Σύλλογος παιδιών με Σύνδρομο Down: Aναστολή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, λόγω οικονομικής αδυναμίας

" Σε αναστολή των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, έχει προχωρήσει ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, που διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους στην 27ετή ιστορία του. Η γενικότερη κρίση όμως έχει οδηγήσει σε μεγάλη μείωση των δωρεών με συνέπεια ο Σύλλογος να έχει αναστείλει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα. "

Οκτ
04
Περισσότερα »
Ο «ακριβός» Ψινάκης, τα παιδιά ΑμεΑ και οι «φθηνοί»…

" Πόσο φθηνός; Μάλλον πιο πολύ! Πόσο τσιγκοπάφιλας πρέπει να είσαι, αν, για παράδειγμα, μπορείς να βάλεις χέρι σε τρόφιμα που προορίζονται για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες; Πώς μπορεί ο άνθρωπος να ξεριζώσει τη συνειδησιακή ζυγαριά του; Πώς μπορεί να πορεύεται στην καθημερινότητα της ζωής του και να μην βαραίνει την πλάτη του η αμαρτία; Πώς μπορεί να θεωρεί ότι έχει καπαρωμένο το ότι θα γεννήσει μόνο υγιή παιδιά; "

Αυγ
22
Περισσότερα »
Ουαί υμίν… «φαρισαίε»…

" Η απαξίωση, στο δημόσιο λόγο, των ΑμεΑ κι ειδικά των κινητικά αναπήρων, με τη προσβλητική δήλωση του Λάκη Λαζόπουλου φέρνει στην επιφάνεια μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με την στάση όλων μας, είτε ως φυσικών προσώπων είτε από τη πλευρά της συντεταγμένης πολιτείας, στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και στις πολλαπλές διακρίσεις που υφίστανται σε μια σειρά από δραστηριότητες της καθημερινότητας. "

Φεβ
22
Περισσότερα »
Περί καθήλωσης των ατόμων με κινητική αναπηρία, κατά «λαζοπούλια» τρελ…

" Πρόσωπα που αξιοποιούν την αναγνωσιμότητα τους όπως ο κ. Λαζόπουλος θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι όπως εκείνοι χρησιμοποιούν τα πόδια τους κάποιος με κινητική αναπηρία χρησιμοποιεί το αμαξίδιο του. Πρέπει να γνωρίζει ότι η χρήση αναπηρικού αμαξιδίου δεν συνιστά καθήλωση σκέψης…  "

Φεβ
18
Περισσότερα »
Παιδί Φαινόμενο: Πεντάχρονος με αυτισμό μιλά 7 γλώσσες!

" Στο σχολείο, ήταν ένας εφιάλτης. Ήταν το μόνο παιδί που μπορούσε να διαβάσει στην τάξη. Άρχισε να διορθώνει το δάσκαλο στα μαθηματικά και την ορθογραφία και εκείνος άρχισε να τον αποξενώνει από τους άλλους μαθητές. Βάζει μαθηματικά ερωτήματα στα μικρά παιδιά που παίζει και μερικές φορές είναι δύσκολο γι’ αυτόν να κάνει φίλους… "

Νοε
15
Περισσότερα »
Η Μοναδικότητα της Γέφυρας Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα στο Zumbathon® Charity Event

" Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 16.00 μ.μ. στην αίθουσα του TAE KWON DO στο Δέλτα Φαλήρου, πραγματοποιήθηκε η τρίωρη εκδήλωση του φετινού Zumbathon® Charity Event, μοναδική διοργάνωση για τη χώρα μας. Σε μία κατάμεστη, από περισσότερους από 5.000 – χορευτές Zumba, η ομάδα Zumba των νέων με νοητική υστέρηση της Γέφυρας Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα, έδωσε μία μοναδική παράσταση σε χορογραφία των εκπαιδευτριών και εθελοντών μας, κας Εβίτας Παπαδοπούλου & κας Γιούλης Κουρουθανάση "

Νοε
13
Περισσότερα »
Η “Γέφυρα ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα ” στο Πανελλήνιο Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο

" Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ομονοίας Πανελλήνιο Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο με κεντρικό αίτημα προς την παρούσα κυβέρνηση τη διαφύλαξη των αναπηρικών συντάξεων. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος και κατόπιν στην Βουλή. "

Νοε
10
Περισσότερα »
Τα «παιδιά μας» φεύγουν χαμογελαστά – Διονύσης Γουράνιος για τα παιδιά ΑμεΑ με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού (συνέντευξη)

" Τα παιδιά και οι νέοι, όμως, με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού, αποτελούν μία πολύ δύσκολη κατηγορία για τους γονείς, αλλά και τους εκπαιδευτικούς, προπονητές, ψυχαγωγούς, κλπ. Το «φορτίο», επιτρέψτε μου να το πω, είναι πολύ βαρύ για τους γονείς, που δεν έχουν τρόπο ή διεξόδους να απασχολήσουν τα παιδιά τους, όταν αυτά είναι πλέον ελεύθερα από το σχολείο τους.  "

Οκτ
23
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "