Ρεσιτάλ Κιθάρας στη Μονή Δαφνίου την Τετάρτη στις 4 Ιουλίου 2018 στις 9 το βράδυ

Κατηγορία: Δυτική Αθήνα Χαϊδάρι


Οι ΠΟΛΙΤΕΣ σε ΔΡΑΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ προσκαλούν την Τετάρτη στις 4 Ιουλίου 2018 στις 9 το βράδυ, στο προαύλιο της ΜΟΝΗΣ ΔΑΦΝΙΟΥ, σ΄ένα ταξίδι στο χρόνο και τη μαγεία του ιστορικού μνημείου, με τους ήχους της κιθάρας, στην εκδήλωση «Η ΜΟΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ ΝΤΥΜΕΝΗ με τις ΝΟΤΕΣ της ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ»

Πρόγραμμα

ΜΕΡΟΣ Α’ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 • D. Scarlatti (1685-1687) – Sonata Κ209
 • A. Tansman (1897-1896) - Sarabande απότην Cavatina
 • J. Turina (1882-1949) - Sonata op. 61
 • Α. Josι (1902-1936) - Sonata paraguitarra
 • iii) PavanaTriste
 • iv) Final

ΜΕΡΟΣ Β’ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΥΛ ΩΝΙΤΗΣ

 • G. Ph. Telemann (1681-1767) - Fantasia no.1 from 12 fantasias for violin (Μεταγραφήγιακιθάρα: Carlo Marchione)
 • N. Coste (1805-1883) - Les soireιs d’ Auteuil op.23
 • M. Castelnuovo-Tedesco (1895-1968) - Capriccio Dia bolico op.85a
 • A. Ginastera (1916-1983) - Sonata op.47
 • iii) Canto
 • iv) Finale


Λίγα λόγια για τους μουσικούς:

O Γιώργος Αναγνωστόπουλος με εμφανίσεις σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία, είναι ένας από τους πιο αξιόλογους, νέους ανερχόμενους κιθαριστές. Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο με τους Γ. Πετρίδη και Α. Χριστοδήμου, με υποτροφία στο Royal Welsh College of Music and Drama στο πλευρό του John Mills, στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας με το Μιχάλη Κονταξάκη και θεωρητικά με τον Θ. Κουμεντέρη στο Δημοτικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής.

Έχει παρακολουθήσει master class με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα διεθνώς (Leo Brouwer, Ricardo Gallen, Zoran Dukic, Rene Izquierdo, Dejan Ivanovic, Gabriel Bianco, Anthony GrahamDevine, Duo Melis, Hubert Kδppel, Αντώνη Χατζηνικολάου, Αντιγόνη Γκόνη, κ.α).

Ο Κωνσταντίνος Αυλωνίτης πήρε το δίπλωμα του με άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο τον Ιανουάριο του 2018 από την τάξη του Μ.Κονταξάκη στο Σύγχρονο Ωδείο Αθηνών. Παράλληλα με τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο και στο ωδείο, έχει συμμετάσχει σε αρκετούς διαγωνισμούς αποσπώντας αρκετά βραβεία με κορυφαία διάκριση το Α’ βραβείο στον 1ο διεθνή διαγωνισμό κιθάρας Πάρου. Ως αποτέλεσμα των διακρίσεων αυτών, ο Κωνσταντίνος έχει προγραμματισμένες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα για την επερχόμενη περίοδο (Μέγαρο Γκύζη - Σαντορίνη, 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Πάρου, αίθουσα Φ. Νάκας - Αθήνα κ.α.)

-------------------

Οι Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου, μετά την εμπειρία του Ιστορικού Περιπάτου που κάναμε στις 22 του Απρίλη, στα πλαίσια της δράσης μας, ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ, είμαστε πάλι παρόντες και παρούσες, όπως σιωπηρά τότε είχαμε συναποφασίσει!

Συνεπείς στην πάγια θέση της παράταξης μας, ότι τα μνημεία δεν αποτελούν “απολιθωμένο παρελθόν” επισκέψιμο μόνο από τουρίστες και σχολεία (για να θαυμάσουν το “κλέος” των προγόνων μας) αλλά ζωντανά οργανικά στοιχεία της πόλης, που μας μιλούν, οφείλουμε να τα αφουγκραζόμαστε και να τα αναδεικνύουμε σαν αναπόσπαστο μέρος της ζωής της πόλης και των δράσεων των Πολιτών της.

Η Μονή Δαφνίου -μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς- που άντεξε στο πέρασμα των αιώνων και ανταποκρίθηκε στις διαφορετικές ανάγκες κάθε εποχής (αρχαίος ναός, χριστιανικός κλπ) μας δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουμε και εμείς στη συνέχεια με την υπέρτερη μορφή ανθρώπινης δράσης που είναι η ΜΟΥΣΙΚΗ.

Δύο νέοι άνθρωποι, δύο μουσικοί, ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος και ο Κωνσταντίνος Αυλωνίτης, θα μας ταξιδέψουν στο χώρο και το χρόνο, για να νοιώσουμε τη μαγεία και να ενταχθούμε στη συνέχεια του!

Αυτή η μουσική εκδήλωση της Δημοτικής μας Παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ σε ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙ ΟΥ, που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων, είναι και επιβεβαίωση της υπόσχεσής μας, ότι συνεχίζουμε στα ίχνη των ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΩΝ, όπως οφείλουμε και όπως τα έχουμε χαράξει!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "