Πολίτες σε Δράση-Οικολόγοι Πράσινοι: Η Τοπική Αγορά πρέπει να στηριχθεί. Ο Δήμος Χαϊδαρίου Μπορεί;

Κατηγορία: Δυτική Αθήνα Χαϊδάρι


Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ  ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ μετά την περιοδεία στα καταστήματα της τοπικής αγοράς  τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων, αναγνώρισαν  την αναγκαιότητα δράσεων για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και την ανάπτυξη της πόλης μας. Προτείνουμε να υλοποιηθούν πρωτοβουλίες που να κρατάνε ευχάριστα τον κόσμο στην τοπική αγορά και να προσελκύουν επισκέπτες  και από όμορους Δήμους.

Για το σκοπό αυτό η Δημοτική μας Παράταξη έχει συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων και ζητά να τεθεί δημόσια το ζήτημα των δράσεων για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και την ανάπτυξη της πόλης μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα:

Η Δημοτική αρχή άμεσα:

  • Να αποδεχτεί σύγχρονες λύσεις για την μείωση του όγκου των σκουπιδιών, υλοποιώντας  πρόγραμμα  ανακύκλωσης, που  θα έχει σαν αποτέλεσμα  τη μείωση των ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ και στα καταστήματα όπως συμβαίνει σε όλους τους όμορους  δήμους (1,69 στο Χαϊδάρι, τα ακριβότερα στην Αττική και  1,10 στους  άλλους  Δήμους).
  • Να εστιάσει στην καθαριότητα και τον φωτισμό των κεντρικών οδών της πόλης μας
  • Να προχωρήσει στην υλοποίηση τεχνικών έργων  που έχουν εγκριθεί από την περιφέρεια.
  • Να οριοθετήσει σε αυστηρά πλαίσια τους χώρους των εβδομαδιαίων λαϊκών αγορών, ώστε να περιορισθεί το παρεμπόριο που πραγματοποιείται γύρω από αυτές.
  • Να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση σύνδεση με την εταιρία φυσικού αερίου  περιοχών του Δήμου, ώστε να επωφεληθούν από αυτό καταστήματα και σπίτια των αντίστοιχων περιοχών
  • Να   προχωρήσει σε λύσεις στο Συγκοινωνιακό και κυκλοφοριακο, που να εξυπηρετούν  το αγοραστικό κοινό.
  • Να υιοθετήσει τις άμεσες προτάσεις της παράταξης μας, όπως: 
  • Προγραμματισμό εκδηλώσεων κατά την  περίοδο των εορτών  (Χριστούγεννα, Πάσχα) στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας  από τους  Εθνικοτοπικούς  Συλλόγους του Χαϊδαρίου  με τα χορευτικά και τις χορωδίες τους.  Επίσης προσφορά  των τοπικών τους προϊόντων (κεράσματα) σε τραπεζάκια τοποθετημένα στους δρόμους όπου υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον. Με εκτροπή της κυκλοφορίας δοκιμαστικά αν κριθεί απαραίτητο. Ενίσχυση  των εκδηλώσεων με την παρουσία φιλαρμονικής όμορων  Δήμων καθώς και μουσικών, χορευτικών και θεατρικών ομάδων των Λυκείων αλλά και  Χαϊδαριωτών  καλλιτεχνών.
  • Παραχώρηση χώρου σε συγκεκριμένες περιόδους, από τη Δημοτική αρχή για προβολή των προϊόντων και εμπορευμάτων  των καταστημαρχών π.χ για διήμερο ή τριήμερο  με ειδικές εκπτώσεις στα προσφερόμενα είδη, η αγορά των οποίων θα γίνεται στη συνέχεια στα αντίστοιχα  καταστήματα.
  • Τοποθέτηση πανό σε μόνιμη βάση στις εισόδους και σε κεντρικά σημεία  της πόλης μας με κάλεσμα ενίσχυσης της τοπικής αγοράς  ''Στηρίζουμε  την τοπική αγορά, Στηρίζουμε τη πόλη μας και προωθούμε την ανάπτυξή  της''. 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ  ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ έχει επανειλημμένα επίσης παρουσιάσει στοιχεία για την ανάπτυξη της πόλης, μέσα και από ένα σχέδιο μεσοπρόθεσμων και μακροπροθέσμων πρωτοβουλιών που θα δώσουν στο Χαϊδάρι μια άλλη πνοή δημιουργίας και ανάπτυξης. 

Η υλοποίηση  προγράμματος  ''ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ'' για το οποίο έχει κατατεθεί  από την παράταξη μας  στη Δημοτική αρχή πρόταση τεκμηριωμένη και  κοστολογημένη,  μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία του Χαϊδαρίου με τη στήριξη της Περιφέρειας. Η αξιοποίηση της πόλης  μας ως τουριστικό πολιτιστικό προϊόν με αιχμή την ανάδειξη της Αρχαίας Ιεράς Οδού, ως  συνδετήρια οδό ανάμεσα στο Χαϊδάρι και στην Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021,την Ελευσίνα,  με επίκεντρο τα Πολιτιστικά μνημεία της περιοχής μας, είναι στις βασικές μας προτεραιότητες για την ανάδειξη της πόλης μας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "