«Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου»: Με πολύ μεγάλη επιτυχία η ετήσια συνεστίαση των μελών της

Κατηγορία: Δυτική Αθήνα Χαϊδάρι


Την Παρασκευή 8/12/2017, στο κέντρο «Άγγελος» στο Χαϊδάρι, πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνεστίαση της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Δράση».

Η εκδήλωση κρίνεται εξαιρετικά επιτυχημένη αφού από νωρίς, Χαϊδαριώτες, γνωστοί και φίλοι κατέκλυσαν την αίθουσα.


Ο επικεφαλής, Θοδωρής Σπηλιόπουλος αφού ευχαρίστησε το συγκρότημα ΔΥΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση, τους παρευρισκόμενους αλλά και αυτούς που δεν μπόρεσαν να καθίσουν λόγω έλλειψης χώρου, αναφέρθηκε επιγραμματικά στις δράσεις της δημοτικής παράταξης, στο πρόγραμμα και στις διεκδικήσεις της.


 

  • Διαχείριση απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή.
  • Εξοικονόμηση πόρων και διάθεσή τους ως ανταποδοτικά στην τοπική κοινωνία.
  • Επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και σύνδεση επαγγελματιών και νοικοκυριών.
  • Υποστήριξη στην ενεργειακή αναβάθμιση ενεργοβόρων κτισμάτων, ξεκινώντας από τα δημοτικά και δημόσια κτίρια.
  • Ανάγκη ολοκλήρωσης και επέκτασης των αντιπλημμυρικών έργων για να διασφαλιστούν κατοικίες, επαγγελματικές στέγες αλλά και Δημοτικές Υποδομές.
  • Επίσπευση των έργων αποκατάστασης δομών που αφορούν την εξυπηρέτηση των πολιτών (π.χ Βρεφονηπιακός σταθμός στην οδό Βεργίνας)
  • Βιώσιμη αστική κινητικότητα, αυστηρή τήρηση νόμων και κανονισμών σε συνεργασία τους πολίτες για να γίνει το Χαϊδάρι μια σύγχρονη πόλη όπου ο καθένας είτε πρόκειται για παιδιά είτε για ηλικιωμένους, γυναίκες με βρέφη, άτομα με ειδικές ανάγκες να μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια.
  • Αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που μας δίνουν τα πολιτιστικά μνημεία της πόλης, σύγχρονα και αρχαία.
  • Σύνδεση με το Δήμο Ελευσίνας – Πολιτιστική πρωτεύουσα 2021.
  • Ανάπλαση και αξιοποίηση της Ακτής Σκαραμαγκά.

 


Τελειώνοντας την παρέμβασή του ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος, τόνισε πως η δημοτική παράταξη «Πολίτες σε Δράση» συνεχίζουν να παλεύουν ώστε το Χαϊδάρι να γίνει πόλη σύγχρονη, βιώσιμη, συμμετοχική. Με πολίτες ενεργούς από τα μικρά ζητήματα της γειτονιάς, έως τα μεγάλα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παλεύουμε για αρμοδιότητες με παράλληλη αύξηση των πόρων για την Τ.Α. Αρμοδιότητες και πόρους που θεσμοθετημένα να εκχωρούνται στους δημότες, που μέσα από θεσμοθετημένες λειτουργίες θα υλοποιούνται από αυτούς. 

Λέμε όχι στο Δήμαρχο-κεντρικό χαρακτήρα και είμαστε έτοιμοι για τις αναγκαίες συμμαχίες που χρειάζονται με την απλή αναλογική για μια ανατροπή από το τέλμα και το χάραγμα μιας πορείας ανάπτυξης στο Χαϊδάρι.


Το λαϊκό γλέντι κράτησε ώρες, χάρις στο μουσικό σύνολο ΔΥΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ, που αφιλοκερδώς κράτησε ψηλά το κέφι με τραγούδια λαϊκά, ρεμπέτικα. 


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Υπουργοί (Δ. Βίτσας, Π. Πολάκης, Γ. Μπαλάφας), Βουλευτές (Ν. Ξυδάκης, Α. Καββαδία), Τζανέτος Φιλιππάκος, Γ.Γ. Συντονισμού Υπ. Εσωτερικών, Διοικητές Νοσοκομείων (Θ. Γεωργόπουλος, Ερυθρού Σταυρού, Κ. Δραγώνας, Αττικού, Σπ. Καλαντζή, ΨΝΑ),  Δημοτικοί Σύμβουλοι (Ειρ. Γεωργιάδου, δημ. σύμβουλος Χαϊδαρίου, Κ. Φίλης, Γ. Χριστόγλου, Αντιδήμαρχοι Δήμου Αιγάλεω, Ε, Μπάστα, δημ. σύμβουλος Αιγάλεω), Πρόεδροι Συλλόγων (Γ. Χριστοφοράκης,  Πρόεδρος Χριστοδούλειου, Χριστοδουλάκης, Πρόεδρος εστίας Κρητών, Μ. Μπρη, Πρόεδρος Πυργουσών, Γ. Αρβανίτης, πρόεδρος Συλλόγου Αστέρα, Γ. Παπαχαρίσης, Πρόεδρος Συλλόγου παλαιμάχων Δάφνης), Ε. Ζωγραφάκη, Περιφερειακή Σύμβουλος,   και το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κνήτου. 

Επίσης, κοντά μας ήταν Διευθυντές σχολείων, (Θ. Καπετανίδου, Χ. Παπαδοπούλου, Γ. Αντωνόπουλος), Δ. Σταυρίδης, Γραμμ. Συλλόγου εργαζομένων δήμου Χαϊδαρίου, Κ. Φωτεινάκης, Πρόεδρος Φίλων της Φύσης και η γραμματέας Α. Φώτη, Σ. Δημητρίου, Πρόεδρος Οικοπολις, Λ. Κουτσοθοδωρής, Πρόεδρος Συλλόγου καθηγητών Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρα, Κ. Μεσάδου, Διευθύντρια Παιδικού Σταθμού, Δ. Παρασκευάς, Διευθυντής υπηρεσιών περιβάλλοντος, πρασίνου και καθαριότητας δήμου Χαϊδαρίου, Κ. Ξυνογαλάς, Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας, Γ. Τελεμές, Συντονιστής Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου. 
Χαιρετισμό έστειλαν οι: Χ. Καφαντάρη, Θ. Σχινάς, Π. Σκουρλέτης, Δ. Λιάκος, Δ. Μπίρμπας, Γ. Καπλάνης. 


 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "