Βραβείο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού στον Δήμο Ιλίου

Κατηγορία: Δυτική Αθήνα Ίλιον


Βραβείο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού για το Περιβάλλον απέσπασε ο Δήμος Ιλίου στο πλαίσιο της 7ης τελετής απονομής των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον – European Business Awards for the Environment» και των «Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον», την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, επιχειρηματιών και εκπροσώπων φορέων.

Τα European Business Awards for the Environment (ΕΒΑΕ) είναι τα σημαντικότερα και εγκυρότερα περιβαλλοντικά βραβεία της Ευρώπης, μέσω των οποίων αναδεικνύονται «οι πρώτοι ανάμεσα στους πρώτους», ενώ στα «Ελληνικά Βραβεία για το Περιβάλλον» διακρίνονται φορείς για τις σχετικές πρωτοβουλίες και δράσεις τους.

Ο Δήμος Ιλίου διακρίθηκε για την υλοποίηση του Προγράμματος «Φύτευση αρωματικών φυτών σε Σχολεία», με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μαθητών, ενδυναμώνοντας την κριτική τους σκέψη σε θέματα Περιβάλλοντος, με δράσεις ενημέρωσης, αλλά και αναβάθμισης των αύλειων χώρων με τη συμμετοχή των παιδιών, περιλαμβάνοντας φυτεύσεις, εμπλουτισμό πρασίνου και δημιουργία κήπων με αρωματικά φυτά. Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Απορριμμάτων και Πρασίνου Κωνσταντίνος Γκόγκος.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος φανερά ικανοποιημένος:

«Οι περιβαλλοντικές μας πρακτικές είναι στοχευμένες στην προστασία του Περιβάλλοντος, στην ανάληψη πρωτοβουλιών εναρμονισμένων με το Σύμφωνο των Δημάρχων που υπογράψαμε το 2010 και στην υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης και διαμόρφωσης οικολογικής συνείδησης, ιδιαίτερα στους νέους. Η διάκριση αυτή, καθώς και όσα βραβεία έχουμε κερδίσει, επιβραβεύουν τη συλλογική μας προσπάθεια και ανήκουν σε όλους εκείνους που εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση. Για το λόγο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες μου και τους εργαζόμενους του Δήμου.»

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "