Environmental Awards 2018: Δύο Βραβεία για την Αειφορία και το Περιβάλλον απέσπασε ο Δήμος Ιλίου

Κατηγορία: Δυτική Αθήνα Ίλιον


BRONZE και SILVER Βραβεία για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη απέσπασε ο Δήμος Ιλίου στην ενότητα Sustainable Activities, στο πλαίσιο των Environmental Awards 2018, την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018.

Συγκεκριμένα, διακρίθηκε με το BRONZE βραβείο στην κατηγορία Sustainable Built Environment, για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών του Δήμου και το SILVER βραβείο στην κατηγορία Sustainable Transport & Mobility, στο πεδίο της κινητικότητας για τη χρήση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.


 

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε τα εξής:

«Οι πρωτοβουλίες που υλοποιούμε είναι εναρμονισμένες με τις αρχές της αειφορίας και σκοπό έχουν την ενεργειακή αποδοτικότητα και τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στο Περιβάλλον. Οι διακρίσεις αυτές επιβραβεύουν τη διαρκή συλλογική μας προσπάθεια για την προστασία του και την οικολογικά στοχευμένη πολιτική μας, η οποία περιλαμβάνει πλήθος συνεργασιών και δράσεων, με συνέπεια στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Σύμφωνο των Δημάρχων, το οποίο υπογράψαμε το 2010.


Οι περιβαλλοντικές μας πρακτικές, εκτός από τον εκσυγχρονισμό δημοτικών κτιρίων και τη χρήση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, για τα οποία διακριθήκαμε και σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε, περιλαμβάνουν επίσης, πλήθος άλλων δράσεων, όπως την ένταξη έργων μας στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», την επέκταση της αντικατάστασης ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων οδοφωτισμού με νέας τεχνολογίας (LED), τη συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως, το Ευρωπαϊκό Έργο GREEN TWINNING, καθώς επίσης, τη συνεργασία και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με Δήμους άλλων χωρών.»


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "