Βιβλιοπαρουσίαση: "Το Εθνικό Ζήτημα στην εποχή μας" του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

Κατηγορία: Δυτική Αθήνα Ίλιον


Με μεγάλη συμμετοχή και κυρίως αμείωτο ενδιαφέρον και συζήτηση έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Πέτρου Παπακωνσταντίνου “Το Εθνικό ζήτημα στην εποχή μας – Η κρίση του ευρωατλαντισμού και η Ελλάδα”. Ο συγγραφέας παρουσίασε τις βασικές ιδέες που αναπτύσσει στο βιβλίο του γύρω από το Εθνικό ζήτημα, την κρίση της παγκοσμιοποίησης, την αναζωπύρωση των εθνικισμών και τη θέση της Ελλάδας. Η συζήτηση που ακολούθησε επεκτάθηκε σε πολλές πλευρές του ζητήματος.


Εισαγωγικά στη συζήτηση, εκ μέρους της δημοτικής κίνησης “Ασυμβίβαστο Ίλιον” εκτέθηκαν οι λόγοι πραγματοποίησης της συγκεκριμένης παρουσίασης – συζήτησης. Το Εθνικό ζήτημα αφορά τους πολίτες και την κοινωνία και, ως τέτοιο, διαμορφώνει την πραγματικότητα γύρω μας. Μια δημοτική κίνηση που θέλει να μιλά και να σκέφτεται και πολιτικά, δεν μπορεί παρά να συζητά και το εθνικό ζήτημα, ειδικά σε μια περίοδο που όλη η επικαιρότητα περιστρέφεται γύρω από αυτό: Μακεδονικό, ελληνοτουρκικά, πόλεμος στη Συρία, Παλαιστινιακό.


Επιπλέον, ως Δημοτική Κίνηση, συχνά στη δράση μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με το εθνικό πρόβλημα. Από τους προϋπολογισμούς και τα έργα των Δήμων, μέχρι την εισβολή των Γερμανών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον εντεταλμένο της Μέρκελ, κύριο Φούχτελ, οι ενεργοί πολίτες και τα κινήματα έρχονται αντιμέτωποι με το σύγχρονο εθνικό ζήτημα της Ελλάδας: Την προσκόλληση δηλαδή της χώρας στον ευρωατλαντικό άξονα και τις εξαρτήσεις, τα προβλήματα και τις αντιλαϊκές, αντιδημοκρατικές πολιτικές που αυτή φέρνει.


Η Δημοτική Κίνηση Ασυμβίβαστο Ίλιον ευχαριστεί τους φίλους που παρεβρέθηκαν και συμμετείχαν στη συζήτηση και φυσικά τον Πέτρο Παπακωνσταντίνου και τις εκδόσεις “Τόπος” για την ευκαιρία που μας έδωσαν να παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε το πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο βιβλίο τους.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "