Συμμετοχή του Δήμου Ιλίου στη συγκέντρωση για τον ΧΥΤΑ Φυλής

Κατηγορία: Δυτική Αθήνα Ίλιον


Ο Δήμος Ιλίου συμμετείχε στη μεγάλη συγκέντρωση – πορεία των Σωματείων και Φορέων της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, στην οποία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, μαζί με Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ιλίου.

Η πορεία ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Φυλής (στο ύψος του προαστιακού) και κατέληξε στην κεντρική πλατεία Άνω Λιοσίων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και άλλων πολιτικών προσώπων, Δημάρχων, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων.


Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Η κατάσταση, πλέον, είναι αδιέξοδη. Δεκαετίες τώρα, η Δυτική Αθήνα και η Δυτική Αττική έχει υποστεί τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση και μάλιστα, δυσανάλογα μεγάλη σε σύγκριση με άλλες περιοχές. Δεν γίνεται η ευρύτερη περιοχή του Θριάσιου πεδίου να είναι ο αποκλειστικός αποδέκτης των απορριμμάτων. Ο ΧΥΤΑ φυλής πρέπει να κλείσει, να αποκατασταθεί ο χώρος και να βρεθεί λύση, η οποία δεν θα περιλαμβάνει χώρους λατομείων, όπως για παράδειγμα του «Μουσαμά», ο οποίος έχει ανακάμψει και έχει πάψει να αποτελεί την περιβαλλοντική πληγή των προηγούμενων ετών.

Οι περιοχές μας θα πρέπει να εξαιρεθούν από τους υποψήφιους χώρους εγκατάστασης νέων υποδομών ταφής αστικών απορριμμάτων ή επικίνδυνων αποβλήτων και να εφαρμοστεί ένα βιώσιμο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, με την εξεύρεση κατάλληλων χώρων, που δεν θα επιβαρύνουν τις περιοχές μας, με βασικό κριτήριο την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Σήμερα, όλοι μαζί, στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα και πραγματοποιήθηκε μια δυναμική πορεία, στην επιτυχία της οποίας, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η κινητοποίηση φορέων και πολιτών από τις οργανώσεις του ΚΚΕ.»
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "