1ο Γυμνασίου Ιλίου: Θεατρική Παράσταση «Μέγας Αλέξανδρος» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου «Μελίνα Μερκούρη»

Κατηγορία: Δυτική Αθήνα Ίλιον


Η φετινή παράσταση του σχολείου μας είναι αφιερωμένη στην ζωή και έργο του Μ. Αλεξάνδρου, του μεγαλύτερου Έλληνα όλων των εποχών. Στην εποχή μας, που όλα τίθενται υπό αμφισβήτηση και που οι διεκδικήσεις των γειτόνων μας πληθαίνουν επικίνδυνα, η επιστροφή στις ρίζες μας και στην ιστορική αλήθεια γίνεται επιτακτική.

Θα παρακολουθήσουμε τον Αλέξανδρο από τα εφηβικά του χρόνια στην Πέλλα να παρακολουθεί μαθήματα δίπλα στον Αριστοτέλη και να είναι ξεχωριστός δίπλα στους άριστους. Το όνειρο της ένωσης των Ελλήνων, που πραγματοποίησε ο πατέρας του Φίλιππος, την ξαφνική δολοφονία του Φιλίππου και την άνοδό του στον θρόνο της Μακεδονίας στα 20. Το όραμα της μεγάλης εκστρατείας, τις θεαματικές επιτυχίες, την αχανή αυτοκρατορία που δημιούργησε και τον απροσδόκητο θάνατό του μόλις στα 33 του και την κληρονομιά που μας άφησε.

Οι μαθητές μας πλαισίωσαν με μεγάλο ενδιαφέρον αυτή την προσπάθεια, παρά την πίεση των πολλαπλών τους υποχρεώσεων. Μέσα από το «θεατρικό παιχνίδι» διδάχθηκαν βιωματικά την ομαδικότητα και την συνεργασία, ξεδιπλώνοντας ταλέντα, που συχνά ούτε οι ίδιοι υποψιάζονταν ότι διέθεταν. Επί πλέον εμβάθυναν σε ιστορικές αλήθειες, που κανένα συμβατικό μάθημα δεν θα μπορούσε να τους προσφέρει. Τα πλούσια κοστούμια και οι ευφάνταστες εικόνες σε συνδυασμό με την εφηβική δροσιά θα μεταφέρουν εύκολα τον θεατή στην ιστορική εποχή και θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον ως το το τέλος.

Η παράσταση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 25-5-18 στις 19:00 και το Σάββατο 26-5-18 στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου «Μελίνα Μερκούρη»,  Αγίου Φανουρίου 99, Ίλιον 131 22.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ


 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "