Δήμος Ιλίου: Συμμετοχή στην Διυπηρεσιακή Άσκηση Πεδίου για σεισμό «ΤΕΘΡΙΠΠΟΝ ΑΡΜΑ 2018»

Κατηγορία: Δυτική Αθήνα Ίλιον


Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ιλίου ενημερώνει τους πολίτες ότι, την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, ο Δήμος Ιλίου θα συμμετέχει στην Διυπηρεσιακή Άσκηση Πεδίου για σεισμό «ΤΕΘΡΙΠΠΟΝ ΑΡΜΑ 2018», η οποία διοργανώνεται από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, με την υποστήριξη του Ο.Α.Σ.Π.

Η άσκηση θα διεξαχθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών, με συντονιστικό κέντρο το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και τη συμμετοχή πολλών Φορέων, Υπηρεσιών και Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, όπου τα επεισόδια του σεναρίου θα εξελιχθούν προσομοιάζοντας πραγματικές συνθήκες σεισμού.

Στον Δήμο Ιλίου η άσκηση θα λάβει χώρα στην περιοχή Ραδιοφωνίας και συγκεκριμένα πλησίον στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου.

Κύριος σκοπός υλοποίησης της άσκησης είναι ο έλεγχος του επιχειρησιακού σχεδιασμού για σεισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών, ενώ η Ομάδα Σχεδιασμού (Ο.ΣΧ.Α) έχει προσδιορίσει ως βασικότερους στόχους της άσκησης τη δοκιμασία των προβλεπόμενων ενεργειών και διαδικασιών, τον έλεγχο, τον συντονισμό και την εκπαίδευση των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δηλώνει σχετικά:

«Πρόκειται για μια προγραμματισμένη άσκηση για το σεισμό από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πολίτες.

Σε μια σεισμογενή χώρα, όπως η Ελλάδα, η υλοποίηση τέτοιων ασκήσεων είναι χρήσιμες και απαραίτητες, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι φορείς να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικό τρόπο και πλήρη συντονισμό το φυσικό φαινόμενο του σεισμού.»

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "