«Σε λειτουργία το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ιλίου»

Κατηγορία: Δυτική Αθήνα Ίλιον

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Τζόκας παρέστη και εγκαινίασε μαζί με το Δήμαρχο Ιλίου κ. Ζενέτο, το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ιλίου. 

Τα Κέντρα Κοινότητας ενημερώνουν και υποστηρίζουν το κοινό για δομές και προγράμματα κοινωνικής ένταξης, όπως το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το ΤΕΒΑ, το κοινωνικό παντοπωλείο - ιατρείο – φαρμακείο κάθε δήμου κλπ. 

Συνεργάζεται με νοσοκομειακές δομές, δομές ψυχικής υγείας, δομές ΑΜΕΑ, με υπηρεσίες απασχόλησης καθώς και με την κατά δήμο τοπική αγορά. 

Παρέχουν συμβουλευτική σε ενήλικες και παιδιά, καθώς και συμβουλευτική για την κοινωνική επανένταξη και την ένταξη στην αγορά εργασίας. 

Ωφελούμενοι στα Κέντρα Κοινότητας είναι οι πολίτες που διαμένουν στην περιοχή παρέμβασης (κατά προτεραιότητα άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, ωφελούμενοι ΕΕΕ, μετανάστες, Ρομά, ΑΜΕΑ κ.α).


 Ο Αντιπεριφερειάρχης, στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων: 

«Η αυτοδιοίκηση έχει χρέος να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και να εξυπηρετεί τις ανάγκες του. Να φροντίζει δηλαδή για την ποιότητα της καθημερινότητάς του. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δημιουργία και λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας, τα οποία είναι δομές που μπορεί κανείς να ενημερώνεται για τα επιδόματα που δικαιούται, τους φορείς – τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο δήμων, Περιφέρειας ή Επικράτειας. 

Ο ρόλος τους γίνεται σημαντικότερος, αφού σε αυτά, προτεραιότητα έχουν οι οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερες ομάδες». 

Υπενθυμίζεται ότι οι πόροι για τη λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας, παρέχονται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "