Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου: Κατηγορηματικό ΟΧΙ στην ανέγερση Mall της Artume - BlackRock στην Ακαδημία Πλάτωνος

Κατηγορία: Δυτική Αθήνα Ίλιον

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 01.03.2018, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα, σχετικά με την κατασκευή εμπορικού πολυκαταστήματος (Mall) στην Ακαδημία Πλάτωνος: 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του για τη δρομολογούμενη κατασκευή και λειτουργία εμπορικού πολυκαταστήματος (Academy Gardens) της πολυεθνικής Artume - BlackRock στην Δυτική Αθήνα και συγκεκριμένα στην Ακαδημία Πλάτωνος, για τους παρακάτω λόγους: 

Κατά την περίοδο που η χώρα βιώνει μια μακρά και παρατεταμένη περίοδο οικονομικής κρίσης, η δημιουργία του εμπορικού πολυκαταστήματος θα βλάψει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής και των όμορων Δήμων, οι οποίες δίνουν τον δικό τους σκληρό και καθημερινό αγώνα επιβίωσης. 

Οι προεκτάσεις από τη λειτουργία του πολυκαταστήματος όπως, η κυκλοφοριακή ανακατάταξη, οι επιπτώσεις στο Περιβάλλον από την τσιμεντοποίηση, καθώς επίσης, η προσέλκυση και άλλων δραστηριοτήτων εμπορικού χαρακτήρα, θα βλάψουν την εύρυθμη λειτουργία της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αθήνας και την επιβίωση των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων. 

Μείζον θέμα εγείρεται με την κατά παρέκκλιση τοπική τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την κατασκευή του πολυκαταστήματος, μεγέθους 45.000τμ, χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνονται τα υπόγεια επίπεδα, γεγονός που θα επιδεινώσει τις οικιστικές συνθήκες της περιοχής. 

Η κατασκευή ενός τέτοιου γιγαντιαίου κτίσματος θα επιβαρύνει τον οικιστικό ιστό της περιοχής, θα μεταβάλλει τη φυσιογνωμία της, θα βλάψει τον ιστορικό και αρχαιολογικό χαρακτήρα του χώρου, καθώς και των αξιών που εκπροσωπεί και θα αλλοιώσει το προστατευόμενο μνημείο και το εγγύς περιβάλλον του, το οποίο συγκροτεί μια ευρύτερη χωρική ενότητα. 

Η σπουδαιότερη Σχολή της Αρχαιότητας, η οποία επηρέασε καθοριστικά τη φιλοσοφική σκέψη ολόκληρου του κόσμου, θα χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς, προσβάλλοντας την οικουμενική της ιδιότητα. 

Ο όρος «Ακαδημία», χρησιμοποιείται διεθνώς για να δηλώσει τα σπουδαιότερα δημόσια ιδρύματα ανωτέρων σχολών και όχι για να χρησιμοποιείται ως εμπορική διαφημιστική επιγραφή καταστήματος. 

Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι με τη δημιουργία εμπορικού πολυκαταστήματος στην Ακαδημία Πλάτωνος, όπως και άλλων παρόμοιων, σε μικρή απόσταση από τα εμπορικά κέντρα των πόλεων, ιδιαίτερα της Δυτικής Αθήνας, καθώς τέτοιες κατασκευές θα πρέπει να τοποθετούνται περιφερειακά από αυτές. Καταδικάζουμε την εμπορευματοποίηση ενός, παγκόσμιας εμβέλειας και αξίας, πολιτιστικού αγαθού και πρακτικές που επιβαρύνουν το Περιβάλλον, τον οικιστικό ιστό και τον εμπορικό κόσμο.» 

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί: 

  • Στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
  • Στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης
  • Στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας
  • Στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού
  • Στον Πρόεδρο ΑΣΔΑ και Δήμαρχο Περιστερίου
  • Στον τοπικό τύπο
  • Στο διαδίκτυο

 Ο Πρόεδρος Δ.Σ. 

Κουκουβίνος Δημήτριος

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "