Δήμος Ιλίου: Με δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα στη Διεθνή Έκθεση «VERDE.TEC 2018»

Κατηγορία: Δυτική Αθήνα Ίλιον


Ο Δήμος Ιλίου συμμετέχει στη 2η Διεθνή Έκθεση «VERDE.TEC 2018», που θα πραγματοποιηθεί στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (M.E.C.), στην Παιανία Αττικής, από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου 2018, με δικό του περίπτερο (Stand Δ9), όπου θα προβάλλει τις δράσεις, τις καλές πρακτικές και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Επιπρόσθετα, στην έκθεση θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά δύο Ηλεκτροκίνητα Οχήματα που προμηθεύτηκε ο Δήμος Ιλίου, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού του αποτυπώματος, με συνέπεια στις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Σύμφωνο των Δημάρχων.

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:00, στη Συνεδριακή Αίθουσα Α΄, θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης για τις «Βέλτιστες πρακτικές οργανισμών και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», όπου αναμένεται η απονομή βραβείου στον Δήμο Ιλίου, ενώ θα ακολουθήσει η εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης στις 20:00, στον χώρο υποδοχής του Εκθεσιακού Κέντρου MEC.


Το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 και ώρα 14:50, στη Συνεδριακή Αίθουσα Β΄, ο Δήμος Ιλίου συμμετέχει στις εργασίες της έκθεσης με θέμα «Από τα περιβαλλοντικά προβλήματα στην κυκλική οικονομία» με ομιλήτριες την Εντεταλμένη Σύμβουλο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης Ανδριάνα Αλεβίζου και την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Δασολόγο – Διδάκτωρ της Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ. Ευαγγελία Γαλάνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 και ώρα 15:00, στη Συνεδριακή Αίθουσα Α΄, θα ανακοινωθούν τα ονόματα των φορέων που διακρίθηκαν στην κατηγορία «Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού» των Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον, στην οποία ο Δήμος Ιλίου έλαβε υψηλή βαθμολογία από την Επιτροπή Αξιολόγησης και θα περιληφθεί στις προτάσεις που θα βραβευτούν τον Σεπτέμβριο του 2018 σε ειδική τελετή.

Το ωράριο λειτουργία της έκθεσης είναι 10:00 - 20:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Ο Δήμαρχος Ιλίου

Νίκος Ζενέτος

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "