Γιώργος Καρράς: Στο Υπερταμείο Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίας Βαρβάρας

Κατηγορία: Δυτική Αθήνα Αγία Βαρβάρα


Με ερωτήσεις του στον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Β' Αθηνών Γιώργος Καρράς αποκάλυψε ότι στο Υπερταμείο παραχωρούνται για εκμετάλλευση ακόμα και δημοτικά γυμναστήρια, κέντρα προστασίας ηλικιωμένων και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Κραυγαλέα περίπτωση η επίθεση που δέχεται η Αγία Βαρβάρα Αττικής στις κοινωνικές δομές της, τις οποίες και επισκέφτηκε ο Βουλευτής.

Είναι πλέον φανερό ότι η Κυβέρνηση στην συνήθειά της να υπακούει στα κελεύσματα των δανειστών, δεν διστάζει να στρέφεται κατά ευάλωτων συνανθρώπων μας, που διαβιούν στις οικονομικά ασθενέστερες περιοχές.

Έτσι, δεν αρκέστηκε να μεταβιβάσει στην “Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.)” το Κλειστό Γυμναστήριο “Νίκης 2ου Λυκείου” της Αγίας Βαρβάρας, προκειμένου τα έσοδα από την αξιοποίηση-ιδιωτικοποίησή του να διατεθούν στο Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ Α.Ε.) για την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους, αλλά αποκαλύφθηκε ότι προχώρησε στη μεταβίβαση για τον ίδιο σκοπό της αξιοποίησης (!) και του κτηρίου του ΚΗΦΗ Αγιας Βαρβάρας, που είναι όμορο με το Κλειστό Γυμναστήριο και εγγεγραμμένο στο ΚΑΕΚ 050010403003-0 του Εθνικού Κτηματολογίου και λειτουργεί από τον Δήμο ως μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

 

Οι συνέπειες της μεταβίβασης αυτής είναι άδικες και σκληρές για πολλές οικογένειες της Αγίας Βαρβάρας, που έχουν ηλικιωμένους οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν (άνοια, κινητικές δυσκολίες κλπ) και το οικογενειακό περιβάλλον τους αδυνατεί να ανταποκριθεί στην φροντίδα τους, την οποία βρίσκουν στο ΚΗΦΗ.

Η μεταβίβαση του κτηρίου του ΚΗΦΗ στο Υπερταμείο προφανώς συνέπεια έχει είτε να διακοπεί η λειτουργία του και απομακρυνθούν οι ηλικιωμένοι προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τον παραχωρησιούχο για άλλο σκοπό, είτε να μεταβληθεί σε ιδιωτική επιχείρηση με σκοπό το κέρδος.

Και δεν χρειάζεται να αναλυθούν οι συνέπειες για τους ανήμπορους ηλικιωμένους, τις οικογένειές τους και ευρύτερα την κοινωνία της Αγίας Βαρβάρας.


 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "