Σπύρος Τζόκας: Σημαντικές παρεμβάσεις στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Κατηγορία: Δυτική Αθήνα Αγία Βαρβάρα

 

«Βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Αστική ανάπτυξη σε γειτονιά αδύναμων κοινωνικών ομάδων (ΡΟΜΑ) με ιδιαίτερη προσοχή στην πρόσβαση ΑΜΕΑ, στην Αγία Βαρβάρα». 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην 26η συνεδρίαση του, την Πέμπτη 30 Αυγούστου, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζόκα, ενέκρινε ακόμη ένα σημαντικά έργο για τη Δυτική Αθήνα. 

Πιο συγκεκριμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: 

«ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΔΩΝ Π.Π ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000,00 ευρώ. 

Σκοπός του έργου είναι η βιοκλιματική αστική αναβάθμιση και αναζωογόνηση ενός σημαντικού τμήματος του κεντρικού ιστού του Δήμου Αγίας Βαρβάρας ο οποίος χαρακτηρίζεται από υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο, πυκνή δόμηση έλλειψη ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και έλλειψη πρασίνου. Η συγκεκριμένη περιοχή κατοικείται από αδύναμες κοινωνικές ομάδες (ROMA). Με το έργο επιχειρείται η ανάσχεση της αστικής κλιματικής μεταβολής και η βελτίωση του μικροκλίματος με συνέπεια τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής. 

Οι εργασίες του έργου αφορούν στην ανάπλαση των οδών οδού, από την οδό Δεληγιάννη έως την οδό Παλαιών Αγωνιστών.

  • Οδός Χειμάρρας από την οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού έως την οδό Κερκύρας.
  • Οδός Καραϊσκάκη από την οδό Χειμάρρας έως την οδό Αρχιμήδους.
  • Οδός Ταϋγέτου από την οδό Καραϊσκάκη έως την οδό Μεσολογγίου.
  • Οδός Αρχιμήδους από την οδό Κερκύρας έως την οδό Μεσολογγίου.

Συνοπτικά πρόκειται να εκτελεσθούν οι παρακάτω εργασίες: 

  • Στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού θα γίνει διαπλάτυνση των πεζοδρομίων ώστε να προσφέρεται μεγαλύτερη επιφάνεια για την κυκλοφορία των πεζών, χωρίς να διαφοροποιείται η κυκλοφοριακή ροή των οχημάτων αλλά να γίνεται με μικρότερη ταχύτητα εξυπηρετώντας κυρίως την τοπική και όχι την διαμπερή κυκλοφορία. Στη λωρίδα κίνησης των οχημάτων και στο τμήμα από Δεληγιάννη έως Κρήτης θα τοποθετηθούν ψυχροί τσιμεντοκυβόλιθοι βαρέως τύπου, ενώ στο υπόλοιπο τμήμα της οδού προβλέπεται η ανακατασκευή του ασφαλτικού σκυροδέματος, στα πεζοδρόμια θα τοποθετηθούν τσιμεντόπλακες επίσης τσιμεντόπλακες όδευσης τυφλών, ράμπες για ΑΜΕΑ, ενώ στα περιθώρια των δέντρων προβλέπονται λωρίδες λευκού μαρμάρου Καβάλας, θα προστεθούν νέα δένδρα και εξοπλισμός με καθιστικά, κάδους μικροαπορριμμάτων και μαντεμένια κολωνάκια σαν εμπόδια στην παράνομη στάθμευση επί των πεζοδρομίων και τοποθέτηση νέων φωτιστικών επί μεταλλικών ιστών «ανεστραμμένου κώνου».
  • Στις υπόλοιπες οδούς θα τοποθετηθεί στο δάπεδο κίνησης τσιμεντοκυβόλιθοι, στα πεζοδρόμια τσιμεντόπλακες, λωρίδες λευκού μαρμάρου περιμετρικά των δένδρων, τοποθέτηση νέων δένδρων και νέων φωτιστικών σε μεταλλικούς ιστούς.

Η χρηματοδότηση γίνεται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής (ΚΑΕ9779.03.151).

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "