ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Προϋπολογισμός (2018) Φτωχοποίησης, Κοινωνικής Εξαθλίωσης & Ταξικής Βαρβαρότητας στο Δήμο Περιστερίου

" Ο δήμος αντιγράφοντας την κυβέρνηση χαρατσώνει με φόρους -τέλη και πρόστιμα τους δημότες συνεχίζοντας την καταστροφική και βάρβαρη αφαίμαξη του κεντρικού κράτους. Ο προϋπολογισμός για το 2018 είναι συνέχεια των προηγούμενων μνημονικών προϋπολογισμών, ισοσκελισμένος με τέτοιον τρόπο που να αναδεικνύει τα ταξικά και αντιλαϊκά του χαρακτηριστικά. "

Νοε
23
Περισσότερα »
Νίκος Ζούτσος: Παράτυπες ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Σχολικών Χώρων σε Ιδιώτες στο Δήμο Περιστερίου

" Επί σειρά ετών συγκεκριμένος Σύλλογος, κάνει κατ' αποκλειστικότητα χρήση σχολικού χώρου τις απογευματινές και βραδινές ώρες χωρίς ποτέ να  συμβάλλει στα υπέρογκα λειτουργικά έξοδα του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος… Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η σύμπτωση: Πρόεδρος του Συλλόγου τυγχάνει στέλεχος της Διοίκησης Παχατουρίδη, ΑΙΡΕΤΟΣ στην περιοχή. "

Οκτ
11
Περισσότερα »
Πολεοδομία Δήμου Περιστερίου: Είναι «ανίκανη», «αδιάφορη», δεν έχει τη «θέληση» ή δεν έχει «δυνάμεις» για να κάνει το έργο της…;

" Σε ότι αφορά την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη. Δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα, ούτε θα δει και θα πράξει τίποτα… Αυθαίρετες κατασκευές, σε πρασιές και όχι μόνο, μόνιμες στο σύνολό τους, που κλείνουν ή εξαφανίζουν πεζοδρόμια, καφετέριες μπροστά στην είσοδο σχολείων, περίπτερα που καταλαμβάνουν το οδόστρωμα και άλλα πολλά αλλάζουν τα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα στην Πόλη… "

Οκτ
08
Περισσότερα »
Στέφ. Παπαδόπουλος: Τέλος στην υπονόμευση και χειραγώγηση της αντιπολίτευσης στο Διοικ. Συμβούλιο της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π

" Αποτελεί μονόδρομο η καταγγελία για τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύονται οι λήψεις αποφάσεων για όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις που πρώτα ανακοινώνονται και κατόπιν καλείται το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π να τις επικυρώσει. Καταγγέλλουμε ρητά και κατηγορηματικά τις πρακτικές της διοίκησης και επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω ενέργειες που προβλέπει ο θεσμικός μας ρόλος. "

Οκτ
04
Περισσότερα »
Ισχύουν ή όχι οι νόμοι στο Περιστέρι και μάλιστα γύρω από τα σχολεία…;

" Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν επιτρέπεται η λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, κλπ), σε απόσταση από την είσοδο σχολείου μικρότερη των 500 μέτρων. Το ερώτημα είναι, ξέρει κάτι διαφορετικό ο επιχειρηματίας που επενδύει το χρήμα για να λειτουργήσει τέτοιο κατάστημα δίπλα σε σχολείο… "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Κυριακόπουλος Γιάννης: Καταγγελία προς ΔΣ ΔΕΠΑΔΠ

" Η διαδικασία συνεχούς και δημιουργικής αντιπολίτευσης μόλις ξεκίνησε, σκοπός της είναι ο επαναπροσδιορισμός των ευθυνών της, όπως και η λειτουργία της καθώς μέσα από αυτή επισημαίνονται  τα κακώς κείμενα της σημερινής διοίκησης. Αντιλαμβανόμενος πλέον τον σκοπίμως υπονομευμένο ρόλο της σημερινής αντιπολίτευσης δηλώνω ότι η ελεύθερη έκφραση απόψεων και επιχειρημάτων ξεφεύγει από τα στενά όρια των δημοτικών συμβουλίων, φορέων, νομικών προσώπων και οργάνων και κάτω υπό αυτό το πρίσμα θα υπηρετήσω την αναγκαιότητα αυτή. "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Περιστέρι: Μία «παράξενη» και «περίεργη» ιστορία προσπάθειας αδειοδότησης «Καφετέριας»

" Η Διοίκηση του Δήμου ζήτησε από το Δημ. Συμβούλιο, ως όφειλε την έγκριση «Άδειας λειτουργίας» καφετέριας με 20 Η/Υ. Ο Πάνος Παπανικολάου, ζήτησε την απόσυρση του θέματος «καταγγέλλοντας» ότι πρόκειται για χώρο παράνομου τζόγου. Η Διοίκηση παρέλειψε να πληροφορήσει ότι στον ίδιο χώρο υπήρξαν «φρουτάκια» και γι’ αυτό έκλεισε η προηγούμενη επιχείρηση.  "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Η δημοτική Αρχή εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα «τζόγου» (ανακοίνωση)

" Θεωρούμε αδιανόητο να συγκαλείται ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο μόνο και μόνο για την ταχεία εξυπηρέτηση κάποιων συγκεκριμένων συμφερόντων και μάλιστα αυτού του συγκεκριμένου είδους. Καλούμε την δημοτική αρχή να σταματήσει αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. "

Σεπ
19
Περισσότερα »
Δήμος Περιστερίου: Τα «Καυτά και Περίεργα» που έρχονται… και τα μελούμενα...

" Αν και συνεχίζεται ο «θαυμασμός» για το «έργο» που έχει επιτελέσει η νυν Διοίκηση του Δήμου, τα προβλήματα που ταλανίζουν την Πόλη παραμένουν «Καυτά», όπως και τα Περίεργα που συμβαίνουν μόνο στο συγκεκριμένο Δήμο παραμένουν. Αν κανείς προσθέσει και τις πολυαναμενόμενες πολιτικές εξελίξεις και ανακατατάξεις, κανείς πλέον δεν θα πλήξει… "

Σεπ
01
Περισσότερα »
Δήμος Περιστερίου: Νέο, -αλλά από παλιά-, Πρόστιμο για υποβάθμιση του Περιβάλλοντος (Βίντεο)

" Η διοίκηση Παχατουρίδη, διατρανώνει διαρκώς ότι «πρώτο μέλημά της είναι η υγεία των κατοίκων». Όταν, όμως, γίνεται γνωστή η βροχή από τα πρόστιμα που δέχεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες προστασίας του Περιβάλλοντος, τότε όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κα Τσιώτα, φταίνε «οι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι κατήγοροι της πόλης». "

Ιουλ
08
Περισσότερα »
Περιστέρι - Αγορά Οικοπέδων ΦΥΤΙΖΑ: Άρνηση της διοίκησης Παχατουρίδη να δώσει στοιχεία στην Αντιπολίτευση!!! Καυτές Εξελίξεις… (βίντεο)

" Στριμωγμένη στα «σχοινιά» από την αντιπολίτευση στο θέμα της αγοράς των οικοπέδων ΦΥΤΙΖΑ, αρνείται να δώσει τα στοιχεία που αυτή ζητά, όπως αρνήθηκε να απαντήσει στα όσα κατάγγειλε η πρώτη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από την άλλη, αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ανατρέπουν τα όσα παρουσίασε για το θέμα η διοίκηση Παχατουρίδη… "

Ιουν
29
Περισσότερα »
Διοίκηση Παχατουρίδη: Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, αλλά συνεχίζουμε – Η αντιπολίτευση γιατί διαμαρτύρεται;

" Στην πράξη, η Διοίκηση Παχατουρίδη, μπορεί να μην λαμβάνει υπόψη της ή να απορρίπτει κάθε διαμαρτυρία ή επισήμανση «κακοδιαχείρισης» της αντιπολίτευσης, αλλά λαμβάνει υπόψη της και μάλιστα πολύ σοβαρά, όσα επισημαίνει γραπτά και με οπτικό υλικό το Vukentra.gr. Η ταχύτητα αντίδρασής της στις επισημάνσεις της ιστοσελίδας μας είναι όχι μόνο ταχύτατη, αλλά σχεδόν άμεση. "

Ιουν
06
Περισσότερα »
Ηρώ Ζερβάκη: Σωρεία Παρατυπιών στην 1η Παιδική Χαρά – Διοίκηση Παχατουρίδη: Η απόλυτη Σιωπή προς απάντηση (βίντεο)

" Επίθεση κατά της διοίκησης Παχατουρίδη εξαπέλυσε στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 18.5.2017, η κα Ηρώ Ζερβάκη, δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης για σωρεία παρατυπιών στην 1η Παιδική Χαρά Περιστερίου, υπενθυμίζοντας ότι τα ίδια επιχείρησε και στο νέο Κολυμβητήριο του Λόφου Αξιωματικών, αλλά τελικά υποχρεώθηκε να συμμορφωθεί στην νομιμότητα και να το «φέρει» στην μορφή που όριζε η σύμβασή του, χωρίς ελλείψεις… "

Μαϊ
23
Περισσότερα »
Ο Αλέξανδρος Πλέστης και ο Θανάσης Δημητρίου στη Διοίκηση του Νέου Κολυμβητηρίου Περιστερίου; (βίντεο)

" Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι Περιστερίου κ.κ. Αλέξανδρος Πλέστης και Θανάσης Δημητρίου θα αναλάβουν με απόφαση της διοίκησης Παχατουρίδη, την Διεύθυνση του νέου Κολυμβητηρίου του Δήμου που κατασκευάσθηκε στον Λόφο Αξιωματικών. Ο ίδιος ο δήμαρχος της Πόλης, που εμμέσως πλην σαφώς τις επιβεβαίωσε… "

Μαϊ
23
Περισσότερα »
Αρνήθηκε η πλειοψηφία Παχατουρίδη την συζήτηση για την ίδρυση Καλλιτεχνικού Γυμνασίου (βίντεο)

" Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου, την Τρίτη 25.4.2017. Αφορμή η πρόταση 15 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για την συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης, της ίδρυσης Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με την πλειοψηφούσα παράταξη Παχατουρίδη να αρνείται τελικά αυτή να πραγματοποιηθεί…  "

Απρ
27
Περισσότερα »
Θαύμα - Η Διοίκηση Παχατουρίδη δίνει 850.000 ευρώ για οικόπεδα στα οποία δεν μπορεί να γίνει τίποτα από τους οι ιδιοκτήτες τους (Βίντεο)

" Η Διοίκηση Παχατουρίδη δίνει 850.000 ευρώ για οικόπεδα στα οποία δεν μπορεί να γίνει τίποτα από τους οι ιδιοκτήτες τους, με την αντιπολίτευση να αντιδρά για τις διαδικασίες και την Τιμή Αγοράς τους που θεωρεί ιδιαίτερα υψηλή. Από την δεκαετία του ’90 προσπαθούσαν να τα πωλήσουν στο Δήμο οι «φερόμενοι» ως ιδιοκτήτες τους… Τα «περίεργα»… "

Απρ
21
Περισσότερα »
Ο Αλέξης Σταυρούλιας, αντιδήμαρχος Περιστερίου απαντά στην αντιπολίτευση για έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και προγραμματισμού…

" Στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου της Μεγάλης Τρίτης 11.4.2017, ο κ. Φώτης Κουγιουμτζής, «κατηγόρησε» την Διοίκηση Παχατουρίδη ότι: «Δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός από την Διοίκηση Παχατουρίδη, για την αγορά δεσμευμένων χώρων στην πόλη, αλλά οι αποφάσεις της λαμβάνονται μόνο ευκαιριακά». Απάντηση σ’ αυτό έδωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αλέξης Σταυρούλιας. Δείτε την απάντησή του στο βίντεο που ακολουθεί. "

Απρ
21
Περισσότερα »
Ενεργοί Πολίτες: Όχι άλλη «νομιμότητα» στο έργο «Βιοκλιματική Ανάπλαση της 1ης Παιδικής Χαράς»… Φτάνει πια…

" Με το παρόν η Δημοτική μας Παράταξη βγάζει στο φως της δημοσιότητας τα πραγματικά γεγονότα που αφορούν στο θέμα της 1ης Παιδικής Χαράς. Εκτός των άλλων, επειδή στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχαμε κάποια απάντηση, ζητάμε να μας απαντήσουν δημόσια για τη θέση που έχουν για τις παράνομες επεκτάσεις του Αναψυκτηρίου και το παράνομο της σύστασης της Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής. "

Μαρ
22
Περισσότερα »
Απευθείας ανάθεση σε δημοσιογράφο της παραπληροφόρησης του Περιστεριώτικου Λαού

" Έχει ανάγκη από μια δημοσιογραφία που θα υμνεί τα έργα βιτρίνας. Αυθημερόν η πρόσληψη! Χωρίς να γίνει ανοιχτή δημόσια πρόσκληση για πρόσληψη δημοσιογράφου, ώστε να επιλεγεί ο πιο ικανός και όχι ο πιο “κολλητός”! Όποιος καταφεύγει σε τέτοιες ενέργειες, το κάνει όχι για να αναδείξει, αλλά για να παραχαράξει την αλήθεια. Η κατηφόρα δεν έχει τέλος. Άξιος ο μισθός του! "

Μαρ
22
Περισσότερα »
Δήμος Περιστερίου: Εκπληκτικό - Έκανε αίτηση και αμέσως προσλήφθηκε από τη Διοίκηση Παχατουρίδη με 2.000 ευρώ το μήνα (!!!) - Βιντεο

" «Αναξιοπαθών», οικονομικά, κατά τα φαινόμενα, δημότης της πόλης, έκανε αίτηση στο Δήμο Περιστερίου ζητώντας την πρόσληψή του. Μέσα σε μία ημέρα, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, ενέκρινε το αίτημα του «αναξιοπαθούντα» και ζήτησε από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή να εγκρίνει την διάθεση πίστωσης 20.000 ευρώ για την αμοιβή του έως τον Δεκέμβριο του 2017, δηλαδή υπολόγισε το μισθό του στα 2.000 ευρώ το μήνα. "

Μαρ
11
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "