• Πολιτιστικές δράσεις στο Κινηματοθέατρο
  • Έναρξη του Χειμερινού Εξαμήνου του Δημοτικού Πανεπιστημίου Περιστερίου
  • Αναμένοντας τα επίσημα…. και τον Ανδρέα Παχατουρίδη…
  • Ένωση Γονέων Περιστερίου: Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο - Οι ΚΤ.ΥΠ., η Δημοτική Αρχή και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας
  • Ένωση Γονέων Περιστερίου: Σχετικά με όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚτΥΠ
  • Περιστέρι: Ημερίδα με θέμα «Εμβολιάζομαι. Ζω χωρίς το φόβο»
  • Ημερίδα με θέμα «Παιδί και Εργοθεραπεία» στο Περιστέρι
  • ΚτΥπ ΑΕ: Θα συμβάλει στην άμεση τακτοποίηση των εκρεμοτήτων στα σχολικά κτίρια του Δήμου Περιστερίου
  • Δανάη Δημητρίου: Από το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου, πρώτη στο  Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ
  • Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου: Ναι στην στήριξη του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Περιστερίου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δύναμη Προοπτικής: Όσα Κρύβει ο Άνεμος

" Η παρούσα Δημοτική Αρχή εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα προέβη σε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως οι πολίτες οφείλουν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Όσον αφορά την δική της μέριμνα μάλλον δεν ισχύουν τα ίδια, αφού απαιτήθηκαν 15 μήνες για να επέμβει σε επικίνδυνες καταστάσεις νηπιαγωγείου και όχι μόνο… "

Οκτ
01
Περισσότερα »
«Αναπτυξιακή Σύσκεψη» στο Περιστέρι για το μέλλον της Πόλης

" Ευρεία σύσκεψη εργασίας με θέμα την εκπόνηση επιστημονικής πρότασης για τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου Περιστερίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 στο δημαρχείο, ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Ανάπτυξης Αλέξη Σταυρούλια και την ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. "

Ιουν
24
Περισσότερα »
Διαφημιστικές Πινακίδες: Ο Εφιάλτης από το παρελθόν που επέστρεψε για Αιρετούς των ΟΤΑ και όχι μόνο…

" Πρόκειται για την υπόθεση των «παράνομων» διαφημιστικών πινακίδων που διάφοροι, επιχειρηματίες και μη, είχαν αναρτήσει σε κοινόχρηστους χώρους του δήμου ή σε ιδιωτικά κτίρια, -προσοχή όχι των κανονικών πινακίδων των καταστημάτων-, η αποξήλωση (κατέβασμα) των οποίων είχε πάρει παράταση δύο φορές με σχετικές νομοθετικές διατάξεις… "

Απρ
23
Περισσότερα »
Δήμος Περιστερίου: Μόνο 15.000 ευρώ για τον χειρισμό του συστήματος ηχοληψίας του Δημοτικού Συμβουλίου

" Φαίνεται, ότι το νέο αυτό σύστημα ηχοληψίας, είτε είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο, είτε οι μέχρι την εγκατάστασή του υπάλληλοι χειρισμού του παλιού συστήματος, δεν είχαν την ικανότητα χειρισμού του νέου, με αποτέλεσμα ο δήμος να προσλάβει επ’ αμοιβή εξειδικευμένο ηχολήπτη, με αμοιβή 12.00 ευρώ καθαρά το έτος και δικαίωμα παράτασης της σύμβασης για 2ο έτος… "

Απρ
14
Περισσότερα »
Ομοφώνως «Ουκ Οίδασι τι Ψηφίζουσι»… στο Δ.Σ. Περιστερίου για το θηριώδες Mall «Academy Gardens» στον Κηφισό… (βίντεο)

" Οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στο «δια ταύτα» του Ψηφίσματος, δεν κάνουν καμία αναφορά Στην πλήρη αντίθεση των Δημοτικών συμβούλων στην ανέγερση του θηριώδους Mallαλλά αντίθετα επαναλαμβάνουν πάγιες θέσεις των κατοίκων της Ακαδημίας Πλάτωνος για ανάπλαση της Περιοχής τους. Το ερώτημα που μένει είναι αν τελικά «Οίδασι τι Ψηφίζουσι»… "

Ιαν
28
Περισσότερα »
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Περιστεριώτης δημοσιογράφος Νίκος Τσίτσας

" Ο Νίκος Τσίτσας έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ηλικία 47 ετών, έπειτα από γενναία μάχη με την επάρατο, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια, τους συναδέλφους και τους φίλους του. Υπήρξε πολιτικός συντάκτης στο «TheTOC» και στις εφημερίδες «Έθνος» και «Δημοκρατία», ενώ στο παρελθόν είχε ασχοληθεί ενεργά με τα αυτοδιοικητικά της Πόλης που ζούσε, το Περιστέρι. "

Ιαν
28
Περισσότερα »
MALL στην Ακαδημία Πλάτωνος – Έγκλημα στην Πολιτιστική Κληρονομιά και το Περιβάλλον (του Νίκου Ζούτσου)

" Υιοθετώντας όλα τα περί “ανάπτυξης”, συνδέοντας προκλητικά ένα Mall με την “αναβάθμιση και προστασία” του αρχαιολογικού χώρου της Ακ. Πλάτωνος, η Κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει σαν οδοστρωτήρας πάνω από τους αγώνες κατοίκων και επαγγελματιών στο Περιστέρι και σε άλλες περιοχές της δυτικής Αθήνας. Διαφωνεί η διοίκηση Παχατουρίδη με την υλοποίηση του έργου ή απλά δυσαρεστήθηκε επειδή δεν μίλησε με τον Υπουργό Γ.Σταθάκη; "

Ιαν
22
Περισσότερα »
Academy Gardens: Η ανέγερση του θηριώδους Moll (οικόπεδο Μουζάκη) στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου τη Τρίτη 23.1.2018 (3 μ.μ.)

" Αναμένεται ότι θα υπάρξει από την διοίκηση του Δήμου, ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων για: α) το Moll Academy Gardens και β)τα αντισταθμιστικά ωφελήματα προς το Δήμο (αναπλάσεις και έργα δημοσίου συμφέροντος) που θα κατασκευάσει η ιδιοκτήτριά του εταιρία Artume, ενώ πιθανόν θα ορισθεί το μέλος ή τα μέλη στην Κοινή Επιτροπή, και την ειδική ομάδα παρακολούθησης του έργου που προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΕΝ – Artume. "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Η «Πριγκίπισσα» και ο «Σταχτοπούτος»… Μία Ιστορία αγάπης στο Περιστέρι που έφερε την επιτυχία και τα πλούτη (μέρος 1ο)

" Κι έπειτα ο έρωτας ήλθε κι έγινε πράξη. Είναι κάπου στο 2006 και το ζευγάρι Πριγκιπέσσας και Σταχτοπούτου, αναζητεί τη γη που θα στεγάσει το μεγάλο έρωτά του. Το χρήμα τους, όμως είναι λίγο, αν και στην εξέλιξη έφτασαν στα μεγαλεία να γίνουν ξενοδόχοι και οικοπεδούχοι. Κι όλα αυτά με τον απλό μισθουλάκο τους… "

Ιαν
14
Περισσότερα »
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Προϋπολογισμός (2018) Φτωχοποίησης, Κοινωνικής Εξαθλίωσης & Ταξικής Βαρβαρότητας στο Δήμο Περιστερίου

" Ο δήμος αντιγράφοντας την κυβέρνηση χαρατσώνει με φόρους -τέλη και πρόστιμα τους δημότες συνεχίζοντας την καταστροφική και βάρβαρη αφαίμαξη του κεντρικού κράτους. Ο προϋπολογισμός για το 2018 είναι συνέχεια των προηγούμενων μνημονικών προϋπολογισμών, ισοσκελισμένος με τέτοιον τρόπο που να αναδεικνύει τα ταξικά και αντιλαϊκά του χαρακτηριστικά. "

Νοε
23
Περισσότερα »
Νίκος Ζούτσος: Παράτυπες ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Σχολικών Χώρων σε Ιδιώτες στο Δήμο Περιστερίου

" Επί σειρά ετών συγκεκριμένος Σύλλογος, κάνει κατ' αποκλειστικότητα χρήση σχολικού χώρου τις απογευματινές και βραδινές ώρες χωρίς ποτέ να  συμβάλλει στα υπέρογκα λειτουργικά έξοδα του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος… Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η σύμπτωση: Πρόεδρος του Συλλόγου τυγχάνει στέλεχος της Διοίκησης Παχατουρίδη, ΑΙΡΕΤΟΣ στην περιοχή. "

Οκτ
11
Περισσότερα »
Πολεοδομία Δήμου Περιστερίου: Είναι «ανίκανη», «αδιάφορη», δεν έχει τη «θέληση» ή δεν έχει «δυνάμεις» για να κάνει το έργο της…;

" Σε ότι αφορά την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη. Δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα, ούτε θα δει και θα πράξει τίποτα… Αυθαίρετες κατασκευές, σε πρασιές και όχι μόνο, μόνιμες στο σύνολό τους, που κλείνουν ή εξαφανίζουν πεζοδρόμια, καφετέριες μπροστά στην είσοδο σχολείων, περίπτερα που καταλαμβάνουν το οδόστρωμα και άλλα πολλά αλλάζουν τα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα στην Πόλη… "

Οκτ
08
Περισσότερα »
Στέφ. Παπαδόπουλος: Τέλος στην υπονόμευση και χειραγώγηση της αντιπολίτευσης στο Διοικ. Συμβούλιο της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π

" Αποτελεί μονόδρομο η καταγγελία για τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύονται οι λήψεις αποφάσεων για όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις που πρώτα ανακοινώνονται και κατόπιν καλείται το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π να τις επικυρώσει. Καταγγέλλουμε ρητά και κατηγορηματικά τις πρακτικές της διοίκησης και επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω ενέργειες που προβλέπει ο θεσμικός μας ρόλος. "

Οκτ
04
Περισσότερα »
Ισχύουν ή όχι οι νόμοι στο Περιστέρι και μάλιστα γύρω από τα σχολεία…;

" Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν επιτρέπεται η λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, κλπ), σε απόσταση από την είσοδο σχολείου μικρότερη των 500 μέτρων. Το ερώτημα είναι, ξέρει κάτι διαφορετικό ο επιχειρηματίας που επενδύει το χρήμα για να λειτουργήσει τέτοιο κατάστημα δίπλα σε σχολείο… "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Κυριακόπουλος Γιάννης: Καταγγελία προς ΔΣ ΔΕΠΑΔΠ

" Η διαδικασία συνεχούς και δημιουργικής αντιπολίτευσης μόλις ξεκίνησε, σκοπός της είναι ο επαναπροσδιορισμός των ευθυνών της, όπως και η λειτουργία της καθώς μέσα από αυτή επισημαίνονται  τα κακώς κείμενα της σημερινής διοίκησης. Αντιλαμβανόμενος πλέον τον σκοπίμως υπονομευμένο ρόλο της σημερινής αντιπολίτευσης δηλώνω ότι η ελεύθερη έκφραση απόψεων και επιχειρημάτων ξεφεύγει από τα στενά όρια των δημοτικών συμβουλίων, φορέων, νομικών προσώπων και οργάνων και κάτω υπό αυτό το πρίσμα θα υπηρετήσω την αναγκαιότητα αυτή. "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Περιστέρι: Μία «παράξενη» και «περίεργη» ιστορία προσπάθειας αδειοδότησης «Καφετέριας»

" Η Διοίκηση του Δήμου ζήτησε από το Δημ. Συμβούλιο, ως όφειλε την έγκριση «Άδειας λειτουργίας» καφετέριας με 20 Η/Υ. Ο Πάνος Παπανικολάου, ζήτησε την απόσυρση του θέματος «καταγγέλλοντας» ότι πρόκειται για χώρο παράνομου τζόγου. Η Διοίκηση παρέλειψε να πληροφορήσει ότι στον ίδιο χώρο υπήρξαν «φρουτάκια» και γι’ αυτό έκλεισε η προηγούμενη επιχείρηση.  "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Η δημοτική Αρχή εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα «τζόγου» (ανακοίνωση)

" Θεωρούμε αδιανόητο να συγκαλείται ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο μόνο και μόνο για την ταχεία εξυπηρέτηση κάποιων συγκεκριμένων συμφερόντων και μάλιστα αυτού του συγκεκριμένου είδους. Καλούμε την δημοτική αρχή να σταματήσει αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. "

Σεπ
19
Περισσότερα »
Δήμος Περιστερίου: Τα «Καυτά και Περίεργα» που έρχονται… και τα μελούμενα...

" Αν και συνεχίζεται ο «θαυμασμός» για το «έργο» που έχει επιτελέσει η νυν Διοίκηση του Δήμου, τα προβλήματα που ταλανίζουν την Πόλη παραμένουν «Καυτά», όπως και τα Περίεργα που συμβαίνουν μόνο στο συγκεκριμένο Δήμο παραμένουν. Αν κανείς προσθέσει και τις πολυαναμενόμενες πολιτικές εξελίξεις και ανακατατάξεις, κανείς πλέον δεν θα πλήξει… "

Σεπ
01
Περισσότερα »
Δήμος Περιστερίου: Νέο, -αλλά από παλιά-, Πρόστιμο για υποβάθμιση του Περιβάλλοντος (Βίντεο)

" Η διοίκηση Παχατουρίδη, διατρανώνει διαρκώς ότι «πρώτο μέλημά της είναι η υγεία των κατοίκων». Όταν, όμως, γίνεται γνωστή η βροχή από τα πρόστιμα που δέχεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες προστασίας του Περιβάλλοντος, τότε όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κα Τσιώτα, φταίνε «οι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι κατήγοροι της πόλης». "

Ιουλ
08
Περισσότερα »
Περιστέρι - Αγορά Οικοπέδων ΦΥΤΙΖΑ: Άρνηση της διοίκησης Παχατουρίδη να δώσει στοιχεία στην Αντιπολίτευση!!! Καυτές Εξελίξεις… (βίντεο)

" Στριμωγμένη στα «σχοινιά» από την αντιπολίτευση στο θέμα της αγοράς των οικοπέδων ΦΥΤΙΖΑ, αρνείται να δώσει τα στοιχεία που αυτή ζητά, όπως αρνήθηκε να απαντήσει στα όσα κατάγγειλε η πρώτη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από την άλλη, αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ανατρέπουν τα όσα παρουσίασε για το θέμα η διοίκηση Παχατουρίδη… "

Ιουν
29
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "