Δήμαρχος «τρέχει» να προλάβει τον ανακριτή!!!

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες


Την πολύ γνωστή πλέον τακτική των δημάρχων, να εκδίδουν επείγουσες εντολές υπέρ των συμφερόντων του δήμου τους, όταν ο ανακριτής τους «πλησιάζει» για το αδίκημα της απιστίας προς το Δήμο, άσκησε γνωστός δήμαρχος στη Δωδεκάνησο. Το αν τελικά «τσιμπήσει» ή όχι ή ανακρίτρια της υπόθεσης, θα φανεί στο άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα κι ενώ η ανακρίτρια Ρόδου ερευνά κατηγορίες εναντίον στελεχών της αυτοδιοίκησης για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ΟΤΑ, που το όφελος που πέτυχε ο δράστης ή η ζημία που προκλήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε, υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και το αντικείμενο της πράξης είναι ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, κατά παντός υπευθύνου της πρώην Νομαρχίας Δωδεκανήσου της περιόδου 2005 – 2011 εξαιτίας της μη είσπραξης των οφειλομένων, ο Δήμαρχος Ρόδου, ζήτησε από τις υπηρεσίες του να ασκήσουν αγωγές σε όσους οφείλουν στο δήμο εισφορές σε γη ή χρήμα κατά την έκδοση οικοδομικών αδειών καθ’ υπέρβαση του ορίου εκμετάλλευσης για ανέγερση τουριστικών επιχειρήσεων.

Διαβάστε στην συνέχεια το πολύ κατατοπιστικό ρεπορτάζ του Δ. Αθανασίου στη ροδιακή ιστοσελίδα dimokratiki.gr και κρίνετε μόνοι σας…

-----------------------

Εντολή του δημάρχου Ρόδου για την άσκηση αγωγών σε ξενοδόχους για την είσπραξη εισφοράς γης σε χρήμα!

 Την απαίτηση οφειλομένων εισφορών σε γη ή χρήμα κατά την έκδοση οικοδομικών αδειών καθ’ υπέρβαση του ορίου εκμετάλλευσης για ανέγερση τουριστικών επιχειρήσεων διέταξε, με έγγραφη εντολή, που έδωσε στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Ρόδου και την Υπηρεσία Δόμησης, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την παραγγελία της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου να ζητήσει στοιχεία σχετικά με την εκκρεμότητα στο πλαίσιο της κυρίας Ανάκρισης που διενεργείται, μετά την άσκηση από το έτος 2014 ποινικών διώξεων για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ΟΤΑ, που το όφελος που πέτυχε ο δράστης ή η ζημία που προκλήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε, υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και το αντικείμενο της πράξης είναι ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, κατά παντός υπευθύνου της πρώην Νομαρχίας Δωδεκανήσου της περιόδου 2005 – 2011 εξαιτίας της μη είσπραξης των οφειλομένων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής», ο δήμαρχος Ρόδου στην έγγραφη εντολή του επισημαίνει εισαγωγικά ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι και σήμερα έχει δώσει κατ’ επανάληψη εντολές προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για την επίσπευση των διαδικασιών απαίτησης των οφειλομένων.

Προσθέτει παραπέρα ότι η Υπηρεσία Δόμησης, απέστειλε τον Ιανουάριο του 2017 ατομικές έγγραφες ειδοποιήσεις προς τους οφειλέτες και ότι έχει δώσει προφορικά εντολή για να κινηθεί η διαδικασία δικαστικού προσδιορισμού σε ξενοδόχους που δεν συνεργάζονται.

Ο δήμαρχος Ρόδου, προσθέτει ότι πρέπει να προασπιστούν τα συμφέροντα του Δήμου Ρόδου και ότι υφίστανται κοινωνικές και ποινικές διαστάσεις στο ζήτημα τονίζοντας ότι πλέον δίνει έγγραφη εντολή στη Νομική Υπηρεσία για την δικαστική διεκδίκηση των οφειλόμενων.
Πέραν τούτου ζητεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να αναζητηθούν από την Υπηρεσία Δόμησης, κι άλλα διοικητικά μέτρα εις βάρος των οφειλετών του Δήμου από την ίδια αιτία.

Θυμίζουμε ότι σε ΝΟΝ PAPER της Διεύθυνσης Δόμησης αναφέρεται μεταξύ των άλλων ότι η μη εκπλήρωση της υποχρέωσης εισφοράς γης σε χρήμα θα σήμαινε την απαγόρευση χορήγησης οικοδομικής άδειας πέραν των 4.000 τ.μ. και ως εκ τούτου τα πέραν αυτής της δόμησης – επιφάνειας που υλοποιήθηκε θεωρούνται προφανέστατα οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις ως αυθαίρετες και κατεδαφιστέες και χρήζουν σύνταξης έκθεσης αυτοψίας (πρωτοκόλλου αυθαιρέτου) και επιβολή προστίμου ανέγερσης και διατήρησης.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει σήμερα πλέον, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4178/2013 (εάν φυσικά και αυτός ο νόμος δεν κριθεί όπως και ο Ν.4014/2011 αντισυνταγματικός), άπαντες οι υπόχρεοι να προβούν σε υπαγωγή ρύθμισης, αν και υπάρχει ο κίνδυνος γι’ αυτούς, της ανάκλησης παράνομης διοικητικής πράξης (λόγω κοινωνικού και δημόσιου συμφέροντος), με πιθανότητα να περιέλθουν σε δυσμενέστατη θέση, ακόμα και αυτή της άρσης λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων.

Σημειωτέον ότι το 2005 δεν υπήρχε ούτε και αυτή η δυνατότητα περί ρυθμίσεων «αυθαιρέτων κατασκευών».
Επιπλέον τονίζεται ότι με την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτη Ν. 3852/2010 και με την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής ανατέθηκε αρχικά η διενέργεια ελέγχου στο αρχείο οικοδομικών αδειών και η συλλογή στοιχείων, προκειμένου να εντοπιστούν οι ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες εμπίπτουν στις παραπάνω διατάξεις και οφείλουν εισφορά σε γη στο Δήμο.
Από τον πρώτο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός αυτών των ξενοδοχείων είναι εξήντα έξι (66) με συνολική εισφορά περίπου 600.000 τ.μ.

Πιο συγκεκριμένα αφορά:

Για τις εν λόγω 66 ξενοδοχειακές μονάδες έχουν εκδοθεί είκοσι επτά (27) αποφάσεις Νομάρχη για μετατροπή της εισφοράς σε χρήμα, τέσσερις (4) αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου στο πλαίσιο του νέου Δήμου Ρόδου, καθώς και μία απόφαση Αντιδημάρχου.

Στη συνέχεια στάλθηκε έγγραφο σε όλους τους υπόχρεους, όπου αναφερόταν η σχετική νομοθεσία, οι οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί και η έκταση σε γη που όφειλαν να εισφέρουν βάσει αυτών, προκειμένου εντός 20 ημερών, για τις μεν εξ αυτών όπου έχει εκδοθεί απόφαση μετατροπής σε χρήμα να προσέλθουν στην υπηρεσία για εξεύρεση λύσης σχετικά με τον προσδιορισμό της τιμής και για τις υπόλοιπες είτε να προχωρήσουν στην διαδικασία παραχώρησης γης με συμβολαιογραφική πράξη, είτε να αιτηθούν την μετατροπή της οφειλής τους σε χρήμα.

Από τα έγγραφα που αποστάλθηκαν, η υπηρεσία έλαβε έγγραφη απάντηση από είκοσι δύο (22) ξενοδοχειακές μονάδες εκ των οποίων:

  • οι τρεις (3) αιτήθηκαν παράτασης της προθεσμίας που τέθηκε
  • οι τρεις (3) για τις οποίες έχει εκδοθεί απόφαση μετατροπής, αιτήθηκαν εισφορά σε γη, την οποία θα προσδιορίσουν με τοπογραφικό σχέδιο προσεχώς
  • οι δύο (2) ήταν απλώς διευκρινιστικές κάποιων στοιχείων
  • και οι υπόλοιπες είχαν γενική ένσταση περί της οφειλής εισφοράς, εκ των οποίων κάποιες είχαν έντονο και απειλητικό τόνο.

 Πηγή: .dimokratiki.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "