12 μήνες φυλάκιση σε δήμαρχο και αντιδήμαρχο για «κακοποίηση» ζώων

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες


Ποινή φυλάκισης ενός έτους επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στην Δήμαρχο Κάσου κ. Μαρία Τσανάκη αλλά και στον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Νικολάου για την υπόθεση της φύλαξης και «κακοποίησης» ζώων στον ζωολογικό κήπο του νησιού.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έγινε από το Σύλλογο Φιλοζωικής της περιοχής μας αλλά και αντίστοιχο σύλλογο της πρωτεύουσας και αφορά τα ζώα που φιλοξενούνταν στον ζωολογικό κήπο του νησιού και τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2015 έως και το Μάιο του 2017, η Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος ως ιδιοκτήτες ζώων και αρμόδιοι του Δήμου Κάσου για την ευζωία ζώων που βρίσκονταν στην κατοχή τους σε ζωολογικό πάρκο του Δήμου, με πρόθεση φέρονται να κακοποίησαν ζώα συντροφιάς, εργασίας και εκτροφών καθώς δεν τους προσέφεραν την κατάλληλη και επαρκή τροφή, νερό και στοργή ούτε εξασφάλιζαν ένα άνετο, υγιεινό και προσαρμοσμένο στον φυσικό τρόπο διαβίωσής τους κατάλυμα ούτε τους χορηγούσαν την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα παρακολούθησης.

Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με όσα τους καταλογίζονται, οι παραλείψεις τους αυτές είχαν ως αποτέλεσμα τη βάναυση μεταχείριση των ζώων.

Σημειώνεται πως ο ζωολογικός κήπος του Δήμου φέρεται να μην είχε και την απαραίτητη άδεια, ενώ σε αυτόν φιλοξενούνταν πόνι, άλογα, γαϊδουράκια, μία στρουθοκάμηλος, και διάφορα πουλιά.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 6 μηνών σε κάθε έναν από τους κατηγορούμενους αλλά ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Ιώαννης Χαρίτος αιτήθηκε από το δικαστήριο η ποινή να είναι εφέσιμη, ώστε να μπορέσει η υπόθεση να εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή στον καθένα.

Ενώπιον του δικαστηρίου τόσο η Δήμαρχος Κάσου όσο και ο Αντιδήμαρχος περιέγραψαν τις δυσκολίες που υπάρχουν σε μικρά νησιά όπως η Κάσος ακόμη και για τους κατοίκους του και τόνισαν πως εκείνοι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα από μόνοι τους καθώς εκτελούν τις αποφάσεις που παίρνει το δημοτικό συμβούλιο.

Οι ίδιοι είπαν πως προσπάθησαν και συνέχισαν την προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης διαβίωσης των ζώων και πως ακόμη και για αυτό υπήρχαν διαδικαστικές δυσκολίες με τον επίτροπο.

Η κα Δήμαρχος είπε επίσης πως κανένας σύλλογος δεν της ζήτησε να μεταφερθούν τα ζώα από το νησί με δικά του έξοδα και πως αυτό ήταν δύσκολο να γίνει αφού δεν διέθεταν ταυτότητες αλλά ούτε τα δέοντα για την ασφαλή μεταφορά τους.

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων με την αναγνώριση ελαφρυντικού, πρόταση που έγινε αποδεκτή αφού το δικαστήριο αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας για την Δήμαρχο και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας για τον Αντιδήμαρχο.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 6 μηνών σε κάθε έναν από τους κατηγορούμενους αλλά ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Ιώαννης Χαρίτος αιτήθηκε από το δικαστήριο η ποινή να είναι εφέσιμη, ώστε να μπορέσει η υπόθεση να εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή στον καθένα.

Σημειώνεται πως ο ζωολογικός κήπος του Δήμου φέρεται να μην είχε και την απαραίτητη άδεια, ενώ σε αυτόν φιλοξενούνταν πόνυ, άλογα, γαϊδουράκια, μία στρουθοκάμηλος, και διάφορα πουλιά.

Πηγή: rodiaki.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "