Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Επιχείρηση νομιμοποίησης «πλαστής» απόφασης Σχολικής Επιτροπής!!!

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες


Το άγος της κακοδιοίκησης στην οποία επιδίδονται μετά μανίας οι δημοτικές διοικήσεις, ιδιαίτερα οι επονομαζόμενες και «προοδευτικές» πιστοποιεί η τελευταία απόπειρα «νομιμοποίησης» πλαστής απόφασης δημοτικού συλλογικού οργάνου στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Η νομιμοποίηση εκ των υστέρων ανύπαρκτης και κατά τον επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης «πλαστής» απόφασης, γίνεται με την περίφημη μέθοδο της «επικαιροποίησης» κι ενώ έχει ήδη επιληφθεί η δικαιοσύνη για αυτήν. Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν είναι άγνωστη στις δημοτικές διοικήσεις σχεδόν όλων των δήμων της χώρας, ως διαδικασία νομιμοποίησης παράνομων ή και «ανύπαρκτων» αποφάσεων δημάρχων και δημοτικών οργάνων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την συγκεκριμένη περίπτωση, η Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, χρησιμοποίησε ανύπαρκτη απόφαση, δηλαδή απόφαση που ναι μεν διατυπώθηκε σε επίσημο έγγραφο του Δήμου φέρνοντας την υπογραφή της Προέδρου της, αλλά ουδέποτε συζητήθηκε και λήφθηκε σε συνεδρίαση του συλλογικού Οργάνου όπως αναφέρεται, προκειμένου να καλύψει εκ των υστέρων ο αδιαφανής τρόπος της διαχείρισης των πόρων που η Πολιτεία χορήγησε στο Δήμο για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκειμένου η «ανύπαρκτη» αυτή απόφαση δημοσιεύθηκε και στο «Διαύγεια» προκειμένου να αποκτήσει νομιμοφάνεια.


Το θέμα αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες ενδιαφερόμενου και του επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης κου Ζαχαρία Ζούπη, με την δημοσιοποίησή του δε και μετά από σχετικές προσφυγές ασχολούνται πλέον η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πειραιά και η Ελληνική Δικαιοσύνη με την τελευταία να έχει ασκήσει δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας» δημοτικού εγγράφου, της χρήσης πλαστού εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος κατά παντός υπευθύνου, διατάσσοντας σχετική έρευνα που βρίσκετε σε εξέλιξη.

Κι εδώ έρχεται η επιχειρούμενη, από την διοίκηση του Δήμου και ειδικότερα από το Προεδρείο της Σχολικής Επιτροπής, εκ των υστέρων νομιμοποίηση της ανύπαρκτης και κατά την δικαιοσύνη πλαστής απόφασης, με στόχο να αποφευχθεί η παραπομπή σο εδώλιο του κατηγορημένου των υπευθύνων, δηλαδή αυτών που εξέδωσαν και χρησιμοποίησαν την συγκεκριμένη απόφαση για κακουργηματικής φύσης αδικήματα.

Για τον λόγο αυτό, κάλεσαν όλα τα μέλη αναφέρεται στην πρόσκληση του προεδρείου, να επικαιροποιήσουν την αναφερθείσα «πλαστή» και στην πράξη ανύπαρκτη απόφαση για την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της αποκεντρωμένης διοίκησης και της Ελληνικής Δικαιοσύνης, θεωρώντας ότι έτσι τη νομιμοποιούν.

Την μέθοδο και πρακτική αυτή αποκάλυψε για άλλη μία φορά, ο επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης κος Ζαχαρίας Ζούπης, που τόσο με επίσημη αλληλογραφία του με το προεδρείο της Σχολικής Επιτροπής, όσο και με δημόσια ανακοίνωσή του, επαναλαμβάνει ότι δεν είναι δυνατή, αλλά αντιθέτως είναι προδήλως παράνομη, η νομιμοποίηση της πλαστής απόφασης, δια της «επικαιροποίησης», αφού δεν είναι δυνατόν να συζητηθεί ανύπαρκτη απόφαση…

Ο λόγος, βέβαια και μάλιστα ο τελευταίος ανήκει στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Διαβάστε στην συνέχεια την ανακοίνωση του κου Ζούπη για την απόπειρα νομιποίησης της ανύπαρκτης και πλαστής όπως αναφέρει απόφασης της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας του Δήμου Κερατσιμίου-Δραπετσώνας…

Δημ-άρχης

Vukentra.gr

------------------------

ANTE ΠΑΛΙ !

Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη, Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου- Δραπετσώνας , επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ » και μέλος της Επιτροπής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου


Δεν πρόλαβε να φύγει το Καλοκαίρι και αρχίσαμε δυστυχώς τα ίδια. Μου εστάλη Πρόσκληση για Συνεδρίαση της Επιτροπής την Δευτέρα 3-9-2018 στην οποία αναφέρεται ως 2ο θέμα η « Επικαιροποίηση της Απόφασης 20/ 2017- Λογαριασμοί 113 ΣΣΚ»!

Είναι εντυπωσιακό πως γράφεται αυτός ο τίτλος, αφού για να υπάρξει επικαιροποίηση, σημαίνει ότι ήδη υπάρχει μια Απόφαση την οποία επικαιροποιώ. Απόφαση λοιπόν 20/ 2017 δεν υπάρχει και με την μέθοδο του « πες, πες, κάτι θα μείνει» δεν θα εμφανιστεί από το πουθενά. Το θέμα απασχολεί από πέρυσι και είναι αποδεδειγμένο ότι δεν υπάρχει Απόφαση αφού ζήτησα στικάκι με τα ηχογραφημένα πρακτικά της Συνεδρίασης που υποτίθεται ότι ελήφθη αυτή η Απόφαση και πουθενά δεν ακούγεται κάτι τέτοιο. Δεν καταλαβαίνω επομένω πως οι υπεύθυνοι Παιδείας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης επιμένουν σ΄αυτό. Το θέα αυτό που συνιστά κατ΄ουσία πλαστογράφιση δημοσίου εγγράφου απασχολεί ηδη την Περιφέρεια Αττικής, όπως και την Δικαιοσύνη!

 Φοβούμαι δε, ότι ο τίτλος στην πρόσκληση ετέθη σκόπιμα για να περάσει εμμέσως ότι υπήρχε Απόφαση. Διαφορετικά θα μπορούσαν το θέμα της κατανομής των οικονομικών υποχρεώσεων 112 και 113 ΣΣΚ, γιατί γι΄αυτό μιλάμε, να το έφερναν ως νέο θέμα και με την πλειοψηφία που διαθέτουν στην Επιτροπή , να το περάσουν. Λάθος θα ήταν και πάλι, γιατί για να γίνει σοβαρός επιμερισμός οικονομικών υποχρεώσεων ανάμεσα σε συστεγαζόμενα σχολεία πρέπει να υπάρχει αναλογιστική μελέτη, αλλά αυτό αφορά την ουσία του θέματος και θα καταδείκνυε την προχειρότητα αντιμετώπισης των θεμάτων των σχολείων και όχι μόνο.

Όμως Απόφαση δεν υπάρχει!  Ε, όχι !! Κι όμως η γη γυρίζει! Ούτε με έμμεσους τρόπους , ούτε με Αποφάσεις της Επιτροπής μπορεί να κρυφτεί αυτή η αλήθεια!

Λαμβάνοντας την πρόσκληση, ζήτησα να μου στείλουν ποια Απόφαση εννοούν. Μου την έστειλαν και απάντησα με το παρακάτω κείμενο. Ας πάρουν τος ευθύνες τους για ότι γίνει

«Ευχαριστώ που μου στείλατε την Απόφαση. Ωστόσο, γνωρίζετε καλά , ότι υπάρχουν ενστάσεις ΑΝ υπάρχει αυτή η Απόφαση. Ποτέ δεν μπήκε 2ο θέμα και επομένως δεν υπάρχει και Απόφαση. Αυτό αποδεικνύεται και από τα ηχογραφημένα πρακτικά που ζήτησα και μου δόθησαν.

Ταυτόχρονα γνωρίζετε ,ότι με το θέμα ασχολείται και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και η Δικαιοσύνη.

Επομένως δεν έχει νόημα η λέξη " επικαιροποίηση " . Αν θέλετε να περάσετε Απόφαση για το τρέχον έτος , μπορεί να περάσει αν συμφωνεί η πλειοψηφία της Σχολικής Επιτροπής .Ωστόσο, θα είναι νέα απόφαση. Επί της ουσίας δε, έχω εκφράσει την άποψή μου- θέση της " ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ"  απόφαση για κατανομή οικονομικών υποχρεώσεων σε συστεγαζόμενες μονάδες δεν μπορεί να λαμβάνεται χωρίς αναλογιστική Μελέτη.

Επειδή επαγγελματικές υποχρεώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να παραβρεθώ στην Συνεδρίαση, θα ήθελα να αναγνωστεί η επιστολή μου στη Συνεδρίαση και να καταχωρηθεί στα Πρακτικά.»

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "