Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: «Απατεώνας», λάθος των υπηρεσιών του ή «βρήκαμε παππά να θάψουμε…»;

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες


Προχώρησε στην συγκέντρωση τροφίμων, για τους πληγέντες στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καταγγελίες όμως αναφέρουν ότι θα τα χρησιμοποιήσει για άλλους σκοπούς και μάλιστα σαν βοήθεια στους μουσουλμάνους παράτυπους μετανάστες. Ο Δήμαρχος, κος Χρήστος Βρεττάκος, οφείλει αν μη τι άλλο να δώσει στοιχεία για το που πήγαν τελικά τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν. Άλλως οι κατηγορίες ότι πρόκειται για «πολιτική απάτη» θα επαληθευθούν….

---------------------------

Την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018 και ώρα 13:50, μία μόλις ημέρα μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, κος Χρήστος Βρεττάκος με ανακοίνωσή του ζητά από τους δημότες της πόλης του να συγκεντρώσουν τρόφιμα για τους πληγέντες, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Σ΄ αυτές τις τραγικές στιγμές, χρέος όλων μας είναι η -με κάθε τρόπο- συμπαράσταση στους πληγέντες και η συνεισφορά στις προσπάθειες για την επούλωση των πληγών τους. Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας καλεί τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης μας να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης βοήθειας για τους πληγέντες, από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018, κατοίκους της Αττικής.»

Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο απ’ αυτό που έκαναν όχι μόνο οι δήμοι της Αττικής, αλλά όλης σχεδόν της Ελλάδας, για να μην αναφερθούμε και σε δήμους του εξωτερικού.

Με μία, μικρή αλλά πολύ σημαντική διαφορά, που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών σε όσους συνειδητά θέλησαν να προσφέρουν, που θεώρησαν ότι ο Δήμαρχος της πόλης πιθανόν να είχε άλλα στο νου του και όχι την βοήθεια στους πυρόπληκτους.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή που εξέδωσε για την συγκέντρωση τροφίμων, και στην κατηγορία: «ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ» ζητά «Φρυγανιές, κρουασάν μπισκότα διάφορα (μικρές συσκευασίες), ξηροί καρποί (μικρές συσκευασίες), παστέλια κονσέρβες (με αυτόνομο άνοιγμα - όχι χοιρινό κρέας), νερό (500ml), γάλα εβαπορέ, χυμοί (μικροί) πλαστικά κουτάλια και πιρούνια.»

Γίνεται αντιληπτό ότι ζητά μεταξύ των άλλων παστέλια κονσέρβες (με αυτόνομο άνοιγμα - όχι χοιρινό κρέας), γεγονός που προκάλεσε τις απορίες των δημοτών για το σε ποια πληθυσμιακή ομάδα θα διανεμηθούν ως βοήθεια, αφού είναι γνωστό ότι οι μόνοι που δεν τρώνε για θρησκευτικούς και μόνο λόγους «χοιρινό κρέας», είναι οι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Σύμφωνα, όμως με τα δημοσιεύματα στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αλλά και τις επίσημες ανακοινώσεις των κρατικών υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στις καταστροφικές πυρκαγιές (ακόμη και ο Πρωθυπουργός), δεν υπήρξε μουσουλμανικός πληθυσμός στις καταστραφείσες περιοχές, ούτε καν ένας σε αριθμό που να χρίζει παροχή βοήθειας και υποστήριξης.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν στην στήλη, πολλές από τις οποίες δεν μπορούν λόγω της έντασης και της φρασεολογίας να διατυπωθούν στο κείμενο, ο Δήμαρχος ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, κος Χρήστος Βρεττάκος, χαρακτηρίσθηκε «πολιτικός απατεώνας», -η στήλη απλώς το αναφέρει χωρίς να το αποδέχεται-, που με αφορμή το τραγικό γεγονός της φονικής πυρκαγιάς στο ΜΑΤΙ, προχώρησε στην συγκέντρωση τροφίμων, που θα τα χρησιμοποιήσει για άλλους σκοπούς και όχι σαν βοήθεια πρώτης και άμεσης ανάγκης για τους πληγέντες.

Θεωρούν δε οι καταγγέλλοντες ότι τα τρόφιμα που οι κάτοικοι της πόλης συγκέντρωσαν ως προσφορά από το γλίσχρο εισόδημά τους, -ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας είναι από τους ποιο σκληρά χτυπημένους από την οικονομική κρίση (ανεργία) και τα μνημόνια-, ο Δήμαρχος κος Βρεττάκος θα τα μοιράσει ως βοήθεια σε παράτυπους μετανάστες στα πλαίσια της πολιτικής που εφαρμόζει ο Συριζα, σε κάθε δε περίπτωση πιθανόν να κάνει κοινωνική πολιτική μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, σε προεκλογική μάλιστα περίοδο.

Θεωρούν δε πολύ μεγάλη πολιτική απατεωνιά το ότι έχει προχωρήσει σ’ αυτή την ενέργεια, ποντάροντας στην συναισθηματική φόρτιση και το κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους πληγέντες πυρόπληκτους, των δημοτών του.

Ο γράφων θεωρεί ότι τρία τινά μπορεί να έχουν συμβεί. α) Η ανακοίνωση του κου Δημάρχου να είναι απλώς μία αντιγραφή των ανακοινώσεων συγκέντρωσης τροφίμων που γίνονται κατά καιρούς για την στήριξη των παράνομων μεταναστών που διαβιούν στην πόλη, χωρίς να αφαιρεθεί η σημείωση για το «χοιρινό κρέας», β) η συγκέντρωση των τροφίμων να έγινε κάτω από την ομπρέλα του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου, στο οποίο θα υπήρξε η μεριδοποίηση-συσκευασία πριν διανεμηθούν στους πυρόπληκτους και γ) να υπήρξε πράγματι εξ αρχής σχεδιασμός ώστε στην περίπτωση που η βοήθεια στους πυρόπληκτους δεν κρίνονταν αναγκαία να μπορούσαν να διανεμηθούν στις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες της πόλης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται πλέον και οι παράτυποι μετανάστες.

Σε κάθε περίπτωση, ο κος Δήμαρχος, ο κος Χρήστος Βρεττάκος, οφείλει αν μη τι άλλο στους δημότες του να τους πει την αλήθεια. 1) για ποιο λόγο ζήτησε να μην υπάρχουν κονσέρβες χοιρινού κρέατος, 2) ποιες είναι οι ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν, 3) πότε και πως αυτές διανεμήθηκαν, αν διανεμήθηκαν, ως βοήθεια στους πυρόπληκτους και 4) εάν πράγματι δεν διανεμήθηκαν που παραμένουν αποθηκευμένα και για ποιο σκοπό προορίζονται.

Το οφείλει στους δημότες του, τουλάχιστον σ’ αυτούς που έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμά του, άλλως οι καταγγελίες και οι χαρακτηρισμοί σε βάρος τους που έφθασαν στην στήλη περί «πολιτικής απατεωνιάς» σε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, θα έχουν πραγματική βάση…

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά το λαϊκό ρητό που αναφέρει «μια του «κλέφτη», δύο του «κλέφτη», τρείς και η κακή του μοίρα… Εκλογές έρχονται και όλα θα μετρήσουν.

Διαβάστε στην συνέχεια όλη την ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας για την συγκέντρωση τροφίμων ως βοήθεια στους πυρόπληκτους από τις φονικές πυρκαγιές στο ΜΑΤΙ.

---------------

Υ.Γ.: Η στήλη δεν μπορεί να δεχθεί ότι έχουν πραγματική βάση οι καταγγελίες ότι τα συγκεντρωμένα τρόφιμα, «πέρασαν» μέσω ΜΚΟ (ή μήπως ΚΥΝΣΕΠ) στα Χοτ-Σποτ παράτυπων μεταναστών που λειτουργούν στην Δυτική Αθήνα… αντίθετα θεωρεί ότι πρόκειται για ελλιπή πληροφόρηση των καταγγελλόντων για την τύχη των συγκεντρωθέντων τροφίμων.

«Ο Σχολάζων & Κολάζων»

Vukentra.gr

-------------------------

Η ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

«Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 13:50

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος και το δημοτικό συμβούλιο εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους στις οικογένειες των θυμάτων των χθεσινών καταστροφικών πυρκαγιών. Σ΄ αυτές τις τραγικές στιγμές, χρέος όλων μας είναι η -με κάθε τρόπο- συμπαράσταση στους πληγέντες και η συνεισφορά στις προσπάθειες για την επούλωση των πληγών τους.

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας καλεί τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης μας να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης βοήθειας για τους πληγέντες, από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018, κατοίκους της Αττικής.

Τα είδη άμεσης ανάγκης που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:

ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Φρυγανιές, κρουασάν μπισκότα διάφορα (μικρές συσκευασίες), ξηροί καρποί (μικρές συσκευασίες), παστέλια κονσέρβες (με αυτόνομο άνοιγμα - όχι χοιρινό κρέας), νερό (500ml), γάλα εβαπορέ, χυμοί (μικροί) πλαστικά κουτάλια και πιρούνια.

ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΙΔΗ 

Γάλα βρεφικό, μπιμπερό, κρέμες (έτοιμες, σε ατομικά βαζάκια), μωρομάντηλα, πάνες.

ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαμπουάν-αφρόλουτρα (ατομικές συσκευασίες,) οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες (ατομικές συσκευασίες), μπατονέττες, ξυραφάκια, σαπούνια, αφρός ξυρίσματος (μόνο μικρές συσκευασίες).

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Fucidine και betadine, βαμβάκι, γάζες, επίδεσμοι, φυσιολογικοί οροί, αντισταμινικές αλοιφές, αντισηπτικά, αυτοκόλλητες γάζες για τραύματα, ψυκτικά σε σπρέι για τραύματα, παυσίπονα & ασπιρίνες.
Η  συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται στους εξής χώρους:

1) Ισόγειο δημαρχείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Ελευθερίου Βενιζέλου 200.

2) Ισόγειο «Μέριμνας», Μικράς Ασίας 143.»

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "