«Αμέριστο» ενδιαφέρον λόγο επερχόμενων εκλογών – Τα ΑμεΑ, ο Γ. Πατούλης και οι Δήμαρχοι…

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες

Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες Πολιτικοί, ενδιαφέρονται πρωτίστως για την «πάρτι» τους και μετά για τον λαό. Τον τελευταίο τον θυμούνται πάντα λίγο πριν τις εκλογές, αφού πρώτα και μέχρι τότε επαναλαμβάνουν το περίφημο «ο λαός μας εξέλεξε για το πρόγραμμά μας».

Σε ότι αφορά τα ΑμεΑ, αυτό που κάνουν συνήθως, είναι η παρουσία τους στις εκδηλώσεις τους, η φωτογράφηση μαζί τους και οι δηλώσεις συμπαράστασης. Ενίοτε κα αρκετές φορές κρυφίως, άγνωστο γιατί, συνεισφέρουν στις οργανώσεις τους και στις ΜΚΟ ΑμεΑ, είτε με μικρές χορηγίες, είτε με την προσφορά δώρων στα παιδιά ΑμεΑ, παρουσία πάντα βέβαια των γονέων τους.

Από την άλλη τηρούν άκρα του τάφου σιωπή, για το ποιο οξύ πρόβλημά αυτής της ειδικής κοινωνικής ομάδας, που δεν είναι άλλο από τις εκπαιδευτικές δομές για τα παιδιά ΑμεΑ, που παρουσιάζουν δραματικές ελλείψεις, όπως επίσης και για τις οργανώσεις (ΜΚΟ) σφραγίδες που «ξύπνιοι» στήνουν μόνο και μόνο για να «αρμέγουν» τους αγωνιούντες γονείς.

Αντίθετα, ορισμένοι απ’ αυτούς έχουν φθάσει στην άλλη άκρη με ποιο χαρακτηριστική περίπτωση προβεβλημένου πολιτικού της κεντρικής πολιτικής σκηνής που ο αθεόφοβος έστησε τρεις ΚΥΝΣΕΠ για την απασχόληση ΑμεΑ με ελαφρά κινητικά και νοητικά προβλήματα, τις οποίες χρησιμοποιεί για να λαμβάνει απευθείας αναθέσεις εκδηλώσεων του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Κατά τα άλλα, και λίγο πριν τις εκλογές, θα δούμε σε όλο και αυξανόμενους ρυθμούς δηλώσεις συμπαράστασης, αλλά και προτάσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ, από τους καθ’ ύλη αρμόδιους να το πράξουν. Πρώτος την αρχή, ως συνήθως έκανε για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρώτος τι τάξη των Δημάρχων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, υπερδραστήριος κος Γ. Πατούλης, οι δηλώσεις του οποίου παραθέτονται στην συνέχεια.

Κι επειδή οι Δήμαρχοι είναι σε όλα «αναμάρτητοι», ο πολυπράγμων κος Πατούλης, τα «ρίχνει» που αλλού, στο κράτος και στις ανάλγητες κυβερνήσεις. Τόσο καλά και τόσο μελετημένα…

Δημ-άρχης

Vukentra.gr

-------------------

Γ. Πατούλης: Προτεραιότητα για τους Δήμους τα ΑμεΑ

Με αφορμή την απίστευτη ταλαιπωρία συνανθρώπου μας με κινητική αναπηρία, ο οποίος εξαιτίας της μη δυνατότητας πρόσβασης στο κατάστρωμα πλοίου, ταξίδεψε στην πλατφόρμα στάθμευσης των οχημάτων, η ΚΕΔΕ καλεί την κυβέρνηση «να δρομολογήσει επιτέλους πολιτικές που θα διασφαλίζουν την προσβασιμότητα στους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα».


Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Στην Ελλάδα του 2018 κάποιοι συνάνθρωποί μας εξακολουθούν να παλεύουν για τα αυτονόητα. Η χώρα μας είναι αφιλόξενη για τους συμπολίτες μας γιατί οι πόλεις μας χτίστηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί σχεδιασμός για δομές που θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις διαχρονικά είναι ότι οι συγκεκριμένοι συνάνθρωποί μας δεν είναι μία ειδική κατηγορία. Εν δυνάμει όλοι οι πολίτες μπορεί να βρεθούν στη θέση τους για αυτό και απαιτείται μία στρατηγική σχεδιασμού πολιτικών προς αυτή την κατεύθυνση.

Χρειάζεται μία επανεκκίνηση για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα που μόνο ντροπή προκαλούν. Είναι αδιανόητο να μην μπορεί να ταξιδέψει με αξιοπρέπεια ένας άνθρωπος με κινητική αναπηρία. Πως γίνεται να δόθηκε άδεια λειτουργίας σε ένα μεταφορικό μέσο που δεν διαθέτει τις απαιτούμενες προσβάσεις; Ποιος έδωσε αυτή την άδεια και με ποιο σκεπτικό;

Η ΚΕΔΕ επανειλημμένα έχει ζητήσει από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να διαθέσει το 20% του ΕΣΠΑ 2014-2020 καθώς και από τις Περιφέρειες να αξιοποιήσουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στις πόλεις μας. Έχουν την ιστορική ευκαιρία να διορθώσουν στρεβλώσεις που δεν ταιριάζουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι πολίτες Β’ κατηγορίας.

Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού παραμένει προτεραιότητα η διαρκής διεκδίκηση της κατοχύρωσης του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία για ισότητα και ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στην κοινωνική και πολιτική ζωή».

Πηγή: epoli.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "