Το «άγος» της διαφθοράς στην Αυτοδιοίκηση – Ποινική Δίωξη για κακουργήματα κατά των αδελφών Ψωμιάδη

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες


Ο ένας ήταν ο "αναμορφωτής" της αυτοδιοίκησης και "σωτήρας" της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο άλλος αδελφός «μέγας αναμορφωτής» και διώκτης της διαφθοράς στο ερασιτεχνικό αθλητισμό. Και οι δύο διώκονται για άλλη μία φορά για κακουργηματικές πράξεις στην Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Και οι δύο ανάθεσαν έργα μαϊμού 1.2 εκατ. ευρώ και τα πλήρωσαν χωρίς να έχουν γίνει.

Είναι οι ίδιοι που «έσπασαν» έργα της τότε Νομαρχίας Θεσσαλονίκης συνολικού ύψους 20.520.000 ευρώ, σε 456 μικρότερα των 45.000 ευρώ το καθένα προκειμένου να τα δώσουν χωρίς έλεγχο ή διαγωνισμό με απευθείας ανάθεση, σε όποιον αυτοί ήθελαν, με αποτέλεσμα η Νομαρχία και το Δημόσιο να υποστούν ζημιά που ξεπερνά τα 4.000.000 ευρώ, από υπερτιμολογήσεις και άλλες αδικοπραξίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εισαγγελικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμούν και άλλες τέτοιου είδους υποθέσεις για τους αδελφούς Ψωμιάδη, ενώ όπως είναι γνωστό ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έχει ήδη μία καταδίκη στην πλάτη του για ευνοϊκή αντιμετώπιση πέρα από τα όρια που ορίζει ο νόμος, παραβάτη επιχειρηματία καυσίμων, κατηγορούμενο για λαθρεμπορία, καταδίκη που έχει γίνει τελεσίδικη με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται για τον δεύτερο ισχυρό πολιτικό άνδρα της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, που απασχολεί διαρκώς με τα πεπραγμένα του την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σε ότι αφορά τους άρχοντες της Τοπικής αυτοδιοίκησης και τα πεπραγμένα τους στις διοικήσεις των Δήμων και στην διαχείριση των οικονομικών τους, πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αναμένεται τσουνάμι διώξεων, που πιθανόν θα αλλάξει το σκηνικό στον συγκεκριμένο δημόσιο τομέα. Κοντός ψαλμός αλληλούια…

---------------------------

Ποινική δίωξη εναντίον των αδελφών Ψωμιάδη, για έργα που δεν εκτελέστηκαν αλλά πληρώθηκαν, συνολικού ύψους 1.2 εκατ. ευρώ.


Αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης βρίσκονται τα αδέλφια Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης, μετά από ποινική δίωξη που άσκησε εις βάρος τους ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Βορείου Ελλάδος, για έργα που χαρακτηρίζονται ως «φαντάσματα», επί των ημερών τους στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Η φερόμενη ως ζημιά που προέκυψε υπολογίζεται ότι προσεγγίζει τα 1,2 εκατ. ευρώ. 

Επρόκειτο - στην πλειονότητά τους - για έργα πληροφορικής, κατά τη χρονική περίοδο 2007-2010, για την υλοποίηση των οποίων φαίνεται ότι προσλήφθηκαν 82 άτομα ως εποχικό προσωπικό. Μόνο που, σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την έρευνα των αρμόδιων επιθεωρητών, ενώ οι εποχικοί υπάλληλοι πληρώθηκαν κανονικά, τα συγκεκριμένα έργα φαίνεται ότι ουδέποτε εκτελέστηκαν, παρά τα περί του αντιθέτου που φέρεται ότι βεβαίωσε η τότε Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Στο «μικροσκόπιο» των επιθεωρητών βρέθηκαν συνολικά οκτώ έργα, κάποια από τα οποία τιτλοφορούνται ως εξής: «Ταξινόμηση - καταγραφή προγραμμάτων δημόσιας Υγείας», «Ηλεκτρονική καταγραφή αθλητικών ενώσεων», «Καταγραφή αδειών αλιείας», «Αναδιοργάνωση - προστασία ιστοχώρου», «Ηλεκτρονική δικτύωση με ΜΜΕ». Όπως αναφέρθηκε, δε, ορισμένοι από τους υπαλλήλους παρείχαν σε άλλα πρόσωπα τις υπηρεσίες τους που ουδεμία σχέση είχαν με τη Νομαρχία.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη, που άσκησε ο εισαγγελέας εφετών Αχιλλέας Ζήσης εναντίον του πρώην Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και του αδελφού του Διονύση, ως Αντινομάρχη, αυτή είναι σε βαθμό κακουργήματος και περιλαμβάνει τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Εξάλλου, για απλή συνέργεια στις πράξεις της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης, όσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση, διώκεται ο πρώην γενικός γραμματέας της τότε Νομαρχίας, Δημήτρης Λευκόπουλος. 

Η παραπάνω υπόθεση έρχεται την ώρα που επίκειται ο προσδιορισμός της δίκης για τα λεγόμενα "45άρια" της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, για τα οποία οι αδελφοί Ψωμιάδη παραπέμφθηκαν να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών περιγράφει 456 έργα, προϋπολογισμού μέχρι 45.000 ευρώ, το διάστημα 2005-2010, που φαίνεται ότι κατατμήθηκαν προκειμένου να ανατεθούν με απευθείας αναθέσεις και πρόχειρους διαγωνισμούς, διαδικασία που, σύμφωνα με το Δικαστικό Συμβούλιο, προκάλεσε ζημιά ύψους 4 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο.

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "