Βγήκαν τα μαχαίρια; Ο «αξιαγάπητος» κος Πατούλης, η αυτοδιοίκηση και το μοίρασμα των λάφυρων….

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες


Όπου κάμερα και χαρά, ο πολυπράγμων Πατούλης πρώτος… έτσι εξηγείται!

Η φιλοδοξία του γνωστού και μη εξαιρετέου στα ελληνικά δημόσια πράγματα προέδρου της ΚΕΔΕ και νυν δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, είναι αχαλίνωτη. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να περιοριστεί στα στενά όρια του Αμαρουσίου, οπότε έβαλε πλώρη για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα, να κατακτήσει τον Δήμο Αθηναίων διαδεχόμενος τον Γιώργο Καμίνη.

Πώς το έλεγε ο Sting στο πανέμορφο τραγούδι με τις τζαζ «φόρμες» το «Englishman in New York»; Καμία σχέση. Εκτός κι αν «βαφτίσουμε» τη Γηραιά Αλβιόνα σε Μαρούσι και την Αθήνα σε Νέα Υόρκη. Τότε κάτι γίνεται. Εξάλλου, ως πολίτης του κόσμου που αισθάνεται ο Πατούλης, διατηρεί σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μπορεί να μη θυμόμαστε πως εξασφάλισε πρόσκληση να παραβρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του νέου πλανητάρχη, Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο τον ενώνει το σύνθημα «ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά» (σ.σ. μεγάλη ομοιότητα των σπιτικών τους όπου επικρατεί το χρυσό χρώμα), η ουσία είναι ότι πλήρωσε μόνος του το εισιτήριο για τις ΗΠΑ.

Εξάλλου, πρόσωπα στο περιβάλλον του αναφέρουν ότι ο δήμαρχος «κρατιέται πολύ καλά», με τις υπερβολές όμως για τα μηδενικά που συνοδεύουν τις αποταμιεύσεις του για τα γεράματα ή για την πολιτική καριέρα, να αποτελούν απόδειξη της κακίας και μοχθηρίας του κόσμου.

Όποιος ενδιαφέρεται να πάει και να αναζητήσει πληροφορίες στις φορολογικές αρχές του τόπου. Κάθε φέρελπις πολιτικός αστήρ με φιλοδοξία το νοικοκύρεμα από όποιο μετερίζι κι αν τον τάξει ο ελληνικός λαός, μεγαλογιατρός και συνδικαλιστής, είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει, αφού το καλό παράδειγμα είναι πάνω απ’ όλα.

Στο ταξίδι μάλιστα, ανέβαζε συνεχώς… ενημερωτικό υλικό στα κοινωνικά δίκτυα, μη τυχόν και μείνει Έλληνας ανενημέρωτος ότι υπάρχει συμπατριώτης μας που δεν θα πληροφορηθεί ότι ένας σημαντικός Έλληνας σφίγγει το χέρι του Ντόναλντ, με το συγκεκαλυμμένο μήνυμα ότι αυτές οι γνωριμίες θα ήταν εθνικώς επωφελείς. Μόλις γύρισε δε, έσπευσε σε μεσημεριανές εκπομπές να ενημερώσει τον λαό για τη μοναδική εμπειρία που είχε ζήσει.

Μόνο ο Βασίλης Λεβέντης θα υποστηρίζει ότι με τις γνωριμίες του στας Ευρώπας θα μας έβγαζε σε δυο μήνες από τα μνημόνια; Πάλι καλά που δεν τον πιστέψαμε. Διότι τότε ανταγωνισμός για τον φέρελπι εν δυνάμει δήμαρχο Αθηναίων και από εκεί ποιος ξέρει που, ο πήχης που λένε, θα είχε ανέβει πολύ ψηλά.

Η αγαπημένη Αθήνα και… που πας ρε φουκαριάρη Κώστα Μπακογιάννη;

Τώρα ο Πατούλης που έχει ιδρύσει πριν έξι μήνες τον όμιλο «Αθήνα, πρωτεύουσα ξανά» υποστηρίζει ότι δεν θέλει τα κομματικά χρίσματα, αλλά όποιος θέλει μπορεί να τον υποστηρίξει και θα είναι καλοδεχούμενος και θα του κάνει μεγάλη τιμή. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι πίεζε με κάθε τρόπο τη Νέα Δημοκρατία να τον κατεβάσει υποψήφιο, αλλά εις μάτην.

Ήρθαν και αυτές οι φήμες ότι στην Αθήνα θα κατέβει ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και τα πήρε στο κρανίο. Οπότε αποφάσισε να τον αντιμετωπίσει στα ίσια. Θα τολμήσει να αντιπαρατεθεί μαζί του ο νεαρός Μπακογιάννης;

Το χέρι του Τραμπ πάντως δεν το έχει σφίξει και θα ξεκινήσει την κούρσα μειονεκτικά απέναντι στον γιατρό που θα επιφέρει αποφασιστικό πλήγμα στον νεποτισμό και την αναξιοκρατία. Όπως άλλωστε κάνει σε όποιο μετερίζι περάσει.

Τώρα, αυτά που λέγονται στην πιάτσα για κάτι περίεργους τύπους που δηλώνουν συνεργάτες του και έχουν την πιο περίεργα υπεροπτική συμπεριφορά στα πόστα τους συμπεριφερόμενοι με υπεροψία… καρδιναλίου, προφανώς αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον… χρυσό κανόνα.

Με την ιδιότητα του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ζήτησε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό να χυθεί άπλετο φως και να τιμωρηθούν οι ένοχοι για την υπόθεση Novartis, ενώ παραδέχθηκε ότι γίνονταν συνέδρια με χρηματοδότηση φαρμακευτικών εταιριών, αλλά και ότι τα φαινόμενα «κατευθυνόμενης» (σ.σ. αδρά πληρωμένης) συνταγογράφησης, είναι μια πραγματικότητα.

Για να το ξεκαθαρίσουμε. Αυτοί οι κακόψυχοι τύποι που υποστηρίζουν ότι την υποψηφιότητα ο Πατούλης την ανακοίνωσε για να πειθαναγκάσει τη Νέα Δημοκρατία να τον υποστηρίξει, δεν ξέρουν τι τους γίνεται και πρέπει να απομονωθούν βεβαίως βεβαίως.

Όπως και αυτοί που προαναγγέλλουν ότι θα κατηγορηθεί για διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας και θα του το φυλάξουν «μανιάτικο». Έτσι ήταν πάντα αυτοί οι συκοφάντες. Μη δουν άνθρωπο να κάνει προκοπή. Τους «τρώει» η ζήλια. Ντροπή σας και αίσχος σας.

Τι δουλειά είχε ο Κώστας Μπακογιάννης στο γραφείο του Γιώργου Πατούλη;


Ενώ βγήκε στη δημοσιότητα το θέμα για τη… χρυσή υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη για τον Δήμο Αθηναίων, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, το όνομα του οποίου έχει επίσης ακουστεί για τον Δήμο της Αθήνας, τρεις μόνον ώρες μετά την ανακοίνωση, βρέθηκε στο γραφείο του Πατούλη στον τρίτο όροφο του κτιρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ).

Δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη πολιτική πείρα για να «μυριστεί» κανείς ότι σε εξέλιξη βρίσκεται κάποιο πολιτικό παιχνίδι, το οποίο αργά ή γρήγορα θα γίνει αντιληπτό. «Μάλωσε» τον Πατούλη ο Μπακογιάννης επειδή μπαίνει στα πόδια του;

Δύσκολο, ιδίως επειδή άλλες πληροφορίες, για το ίδιο θέμα, θέλουν στελέχη του επιτελείου Πατούλη να εμφανίζονται μετά τη συνάντηση πολύ αισιόδοξα για την έκβαση της μάχης για τον Δήμο Αθηναίων! Υπάρχει άραγε πιθανότητα «πολιτικής συνεργασίας» των δύο; Για παράδειγμα ο Πατούλης να είναι «λαγός» του Μπακογιάννη με στόχο τον δεύτερο γύρο;

Δεν μπορεί καν να το εξετάσει κανείς χωρίς περαιτέρω πληροφόρηση, αφού θα πρέπει πρώτα να διευκρινιστούν οι προθέσεις του Μπακογιάννη. Εάν όμως έχει οποιαδήποτε λογική το σενάριο, ο Πατούλης θα κερδίσει σε δημοσιότητα, κάτι το οποίο πάντα τον ενδιέφερε κατά προτεραιότητα και ενδεχομένως στη συνέχεια να «αποζημιωθεί» με υποστήριξη του «συστήματος Μητσοτάκη», για να καταλάβει κάποια άλλη θέση ενδιαφέροντος.

Δεν πρόκειται μήπως να εκτεθεί ως υποψήφιος ο Μπακογιάννης στην Αθήνα; Τότε για ποιον λόγο να σπεύσει στο γραφείο του Πατούλη; Για να τον υποστηρίξει; Με ποιον σκοπό; Στην πολιτική τίποτα δεν γίνεται φανερά από… καλοσύνη, ούτε καν όταν εμπλέκονται οι καλύτεροι φίλοι!

Αν δεν επιζητούσε δημοσιότητα ο Κώστας Μπακογιάννης, θα αναζητούσε άλλον τρόπο να συναντήσει τον Πατούλη. Κατά συνέπεια, το ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι «κάτι τρέχει» και η υπόθεση χρήζει περεταίρω διερεύνησης. Αν και όταν μάθουμε θα επανέλθουμε, καθότι το παιχνίδι για τον έλεγχο των «φιλέτων» του Δημοσίου δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει.

Πηγή: defence-point.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "