Ποινική δίωξη σε βάρος Διευθυντή Δήμου που έδινε παράνομα επίδομα ΒΑΕ σε υπάλληλό του

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες


Στο μικροσκόπιο της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μ. Παπασπύρου, βρέθηκε υπόθεση κατά την οποία Διευθυντής υπηρεσίας Καθαριότητας Δήμου, ενέκρινε παρανόμως την χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε υπάλληλο Καθαριότητας. Αυτή είναι μία μόνο από τις πολλές υποθέσεις που εξέτασε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, εντοπίζοντας εστίες διαφθοράς στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες  o εν λόγω Διευθυντής, λοιπόν, δεν έδωσε ούτε μία, ούτε δύο φορές το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στην υπάλληλο Καθαριότητας. Το χορηγούσε από την 21η Οκτωβρίου 2012 έως την 29η Μαΐου 2015, παρότι η δημοτική υπάλληλος δεν το δικαιούτο, δεδομένου ότι εκτελούσε χρέη γραμματέα στο τμήμα Καθαριότητας του Δήμου. Από έλεγχο που προέκυψε, η υπάλληλος είχε λάβει παρανόμως 1.200 Ευρώ και όφειλε να τα επιστρέψει, ενώ στον Διευθυντή ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη και αυτουργία κατ’ εξακολούθηση.

Σε βάρος του Διευθυντή σχηματίστηκε ποινική δικογραφία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραπέμφθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Όπως προκύπτει από το κλητήριο θέσπισμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ο Διευθυντής της υπηρεσίας Καθαριότητας παρέβη τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, με σκοπό να προσποριστεί σε τρίτο παράνομο οικονομικό όφελος.

Προηγουμένως, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης άσκησε ένσταση κατά της απόφασης του Δημάρχου, με την οποία απάλλασσε τον Διευθυντή της Καθαριότητας, αντί να του επιβάλει τις ανάλογες πειθαρχικές ποινές όπως υποχρεούτο ως πειθαρχικός προϊστάμενος των υπαλλήλων του.

Πηγή: epoli.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "