Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό δήμαρχος - Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών από το Πενταμελές Εφετείο

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες


Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε δήμαρχος, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση από το δημοτικό ταμείο. Ο ίδιος είχε τιμωρηθεί πρωτόδικα με κάθειρξη 18 ετών, κι αφού έμεινε δύο χρόνια στη φυλακή, αποφυλακίστηκε το 2016 υπό όρους, για λόγους υγείας. Μαζί του καταδικάστηκε πρώην ταμίας του ίδιου Δήμου.

------------------------------

Ποινή φυλάκισης σε πρώην δήμαρχο Ημαθίας για υπεξαίρεση

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε πρώην δήμαρχος της Ημαθίας, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για υπεξαίρεση από το δημοτικό ταμείο.

Πρόκειται για τον Ελευθέριο Βαλαβάνη, που διετέλεσε δήμαρχος το διάστημα 2003-2006 στον καποδιστριακό δήμο Αποστόλου Παύλου. Ο ίδιος είχε τιμωρηθεί πρωτόδικα με κάθειρξη 18 ετών, κι αφού έμεινε δύο χρόνια στη φυλακή, αποφυλακίστηκε το 2016 υπό όρους, για λόγους υγείας. Μαζί του καταδικάστηκε πρώην ταμίας του ίδιου Δήμου, στον οποίον το εφετείο επέβαλε φυλάκιση 5 ετών – ποινή η οποία μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη με την καταβολή 3 ευρώ τη μέρα (από κάθειρξη 10 ετών πρωτόδικα).

Το κατηγορητήριο τούς «χρέωνε» ταμειακό έλλειμμα ύψους 1,3 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα στα χρήματα που υπεξαίρεσαν, περιλαμβανόταν επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ, ύψους 400.000 ευρώ, στη μνήμη των μαθητών του Μακροχωρίου Ημαθίας που έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο τροχαίο των Τεμπών, και προοριζόταν για αθλητικά έργα. Κατά το διαχειριστικό έλεγχο τον οποίο προκάλεσε η επόμενη δημοτική Αρχή, διαπιστώθηκε εξάλλου, κακοδιαχείριση στο δημοτικό παιδικό σταθμό και τη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης.

Το Πενταμελές Εφετείο, αποφάσισε τελικά ότι το ποσό της υπεξαίρεσης ανέρχεται σε 321.000 ευρώ, δεχόμενο ότι τα υπόλοιπα χρήματα κατευθύνθηκαν σε δαπάνες έργων, πληρωμές υπαλλήλων και προμηθευτών, κ.ά.. Το δικαστήριο έκρινε τους κατηγορούμενους ένοχους για υπεξαίρεση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ΟΤΑ, ενώ τους αναγνώρισε ελαφρυντικά.

Προηγουμένως στην απολογία του, ο πρώην δήμαρχος – που με την ετυμηγορία του δικαστηρίου δεν επιστρέφει στη φυλακή – είπε ότι δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του, παραδέχθηκε όμως ότι η διαχείριση των οικονομικών του Δήμου υπήρξε άτακτη και πρόχειρη και ότι δεν τηρούνταν οι αρχές του Δημόσιου Λογιστικού. Την κατηγορία αρνήθηκε κι ο συγκατηγορούμενός του πρώην ταμίας, που μεταξύ άλλων επισήμανε ότι δεν είχε τις γνώσεις για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "