Κακουργηματική δίωξη για υπεξαίρεση για τον π. Δήμαρχο Λαμιέων Γ. Κοτρωνιά

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες


Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση και στον πρώην Δήμαρχο Λαμιέων, Γιώργο Κοτρωνιά.

Η υπόθεση για την οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον πρώην Δήμαρχο Λαμιέων, αφορά το έλλειμμα στο ταμείο του 4ου ΚΑΠΗ του Δήμου, ενώ σε διερεύνηση από την δικαιοσύνη είναι και άλλες υποθέσεις.

O Γιώργος Κοτρωνιάς κλήθηκε ενώπιον του Ειδικού Ανακριτή, προκειμένου να καταθέσει για τις περιόδους 2004 - 2008 του Δ' ΚΑΠΗ του Δήμου Λαμιέων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr τελικά απαγγέλθηκαν κατηγορίες από τον Ειδικό Ανακριτή και στον πρώην Δήμαρχο, οι οποίες είναι μάλιστα για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. Έτσι λοιπόν, ο κ. Κοτρωνιάς, μετά την δίωξη που του ασκήθηκε, καλείται να απολογηθεί μαζί και με άλλα στελέχη του Δήμου, για τα χρήματα τα οποία φέρεται να έχουν χαθεί από το ταμείο του 4ου ΚΑΠΗ τις προαναφερόμενους περιόδους. Το έλλειμμα φέρεται να είναι πάνω από 200.000 €.

Συγχρόνως, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, είναι σε εξέλιξη και άλλοι έλεγχοι, από τις Εισαγγελικές και Ανακριτικές Αρχές, για “μαύρες τρύπες” στα ταμεία και άλλων Νομικών Προσώπων του Δήμου, όπως του Δημοτικού Ωδείου, του Α’ ΚΑΠΗ και της Δημοτικής Φιλαρμονικής για τα έτη 1997 έως 2006.

«Σε εξέλιξη υπάρχει και η έρευνα της Δικαιοσύνης, για το πολύ μεγάλο σκάνδαλο του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης με το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, που λείπει από το 2000 ως το 2014 και που όλα μαζί συνθέτουν μια περίοδο αδιαφανούς διακυβέρνησης στα οικονομικά του Δήμου», προσθέτει το τοπικό site.

Πηγή: epoli.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "