Η λίστα Νικολούδη με τους 75 αιρετούς της Τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν «προβληματικό» πόθεν έσχες

Κατηγορία: Δημοτικά Περιφέρειες


Τελικά παραδόθηκε στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η λίστα των 75 δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους για τους οποίους έχει επέμβει ο αρμόδιος εισαγγελέας (και όχι ο κ. Νικολούδης) σχετικά με τη δήλωση πόθεν έσχες.

Πρόκειται για τον κατάλογο των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και αιρετών στις Περιφέρειες) που είτε δεν υπέβαλαν, ως όφειλαν από το νόμο, πόθεν έσχες ή αυτό που υπέβαλλαν θεωρείται ανακριβές.

Στον συγκεκριμένο κατάλογο που ονομάσθηκε “λίστα Νικολούδη”, σύμφωνα με πληροφορίες του vukentra.gr, δεν περιλαμβάνονται οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης που ελέγχονται για τη συμμετοχή τους στη λίστα των 25.000 περίπου Ελλήνων που “έβγαλαν” χρήματα στο εξωτερικό και επίσης δεν περιλαμβάνονται αυτοί για τους οποίους έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για το αδίκημα του ξεπλύματος “βρώμικου” ή άλλως μαύρου χρήματος.

Για τους τελευταίους αναμένονται προς το παρόν τα στοιχεία από τις ελληνικές και ξένες τράπεζες που έχουν ζητηθεί και στη συνέχεια θα γίνει σύγκριση με όσα έχουν δηλώσει στο πόθεν έσχες που έχουν καταθέσει.

Πληροφορίες που έχει στη διάθεση του το vukentra.gr, αναφέρουν ότι πρόκειται για μεγάλα ονόματα του αυτοδιοικητικού χώρου, που άλλα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όπως ο πρώην δήμαρχος Βελβεντού που βρέθηκε να έχει καταθέσεις 18 εκατ. ευρώ και άλλα που η γνωστοποίηση τους θα προκαλέσει πολιτικούς σεισμούς λόγω της υπερπροβολής τους και των σχέσεων που έχουν με τα πολιτικά κόμματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι διαδικασίες έρευνας γι' αυτές τις περιπτώσεις είναι αρκετά χρονοβόρες και δεν αναμένονται αποτελέσματα και ανακοινώσεις πριν τα μέσα του ερχόμενου καλοκαιριού.


Οι εικόνες του καταλόγου προέρχονται από το site iedimerida.gr

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "